Ústecký celek má za sebou dva víkendové zápasy. V oslabené sestavě dokázal získat čtyři body, když nejprve porazil AZ Heimstaden Havířov a o den později HC Frýdek-Místek. Rozhovor nám poskytl obránce Štěpán Havránek, který si o uplynulém víkendu zapsal dvě branky.

Štěpáne, moc gratuluji k zisku čtyř bodů, jak byste zhodnotil tento náročný víkend?

Víkend bych zhodnotil určitě kladně. Jeli jsme v dost okleštěné sestavě, dokázali jsme týmovým výkonem vybojovat cenné 4 body. Všichni jsme makali a jsem rád, že jsme zápasy byli schopni ubojovat do vítězného konce.

V obou utkáních jste prohrávali už o dvě branky, přesto zápasy dopadly dvakrát vítězně, kde vidíte hlavní důvody obratů?

Paradoxně zápasy, kde musíme dotahovat, nám jdou lépe. Dle mého názoru je to asi hlavní důvod, že nás to nutí hrát více do útoku než se jen bránit a bát se o výsledek.

V utkání proti Frýdku-Místku jste vstřelil dvě branky, jak byste popsal tyto dvě situace?

Při prvním gólu tam kluci krásně drželi puk, byli v pohybu. Já jsem čekal na příležitost si najet a Štépa (Štěpán Bláha pozn. redakce) mě tam hezky našel volného. Při tom druhém gólu jsme si to ťukli s Jurim (Jurij Žolobov pozn. redakce), který křižným pasem našel Sukyho (Dominik Soukup pozn. redakce), ten to nastřelil na bránu a mně se to podařilo tečovat za záda brankáře.

Na moravská utkání jste odjeli jen se třemi formacemi, byla v nedělním zápase už znát únava? V utkání byly pasáže, kdy jste byli pod tlakem a hra se odehrávala především v obranném pásmu.

Celou letní přípravu jsme dobře trénovali, abychom sezónu fyzicky vydrželi. Myslím, že jsme velice dobře fyzicky připraveni a po vyhraném utkání v Havířově z nás únava rychle spadla. Do obranných pasáží nás dostal soupeř hlavně ve druhé třetině, kde měl výborný pohyb a všechny odražené kotouče sbíral.

V obranné formaci teď nastupujete po boku Vladimíra Brože, jelikož zkušený Jiří Drtina je na marodce. Jak se Vám vedle ústeckého odchovance hraje?

S Láďou se mi hraje dobře. Je třeba říci, že musím hrát dobře pro tým a v danou chvíli nezáleží na tom s kým hraju. Jsem rád, že mi trenéři věří a dávají mi hodně prostoru. Snažím se trenérům splatit jejich důvěru svým výkonem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže