Ústí nad Labem - Slovan vstoupil k prvnímu utkání druhé ligy na domácím ledě a hned v severočeském derby proti Děčínu. Zápas byl až do pětatřicáté minuty vyrovnaný, ale poté se k puku dostal navrátilec Pavel Kordule, který zařídil Slovanu tři body. Jak si mladý forvard užil atmosféru a co řekl ke své brance?

Pavle, gratuluji k vítězství. Jak byste zhodnotil utkání s Děčínem?
Zápas byl těžký, jelikož byl první v této sezóně. V některých situacích jsme byli nervózní. Naštěstí jsme to ubojovali, ale náš výkon nebyl dobrý.

Dokázal jste vstřelit rozhodující branku, popište nám ji.
Před vstřelením branky jsem spálil asi tři šance. Pak mi výborně nahrál Ríša (Richard Záruba pozn. redakce) mezi kruhy a já naštěstí trefil branku (smích).

Na zápase byla parádní divácká kulisa. Jak jste si atmosféru užil?
Atmosféra byla naprosto výborná. Bylo to derby, mělo to náboj. Moc děkuju všem, kteří nás přišli podpořit.

Minulou sezónu jste strávil ve Francii. Jak na toto období vzpomínáte?
Ve Francii mi to dalo opravdu výbornou zkušenost. Moc mě to tam bavilo a otřevřelo mi to oči. Chytil jsem znovu nový dech a chuť do hokeje.

Jaký vidíte výkonnostní skok mezi Chance ligou a druhou ligou?
Druhá liga se teď opravdu hodně zvedla. Minule jsme tu hráli s Litoměřicemi a nepřišlo mi, že byly Litoměřice o tolik lepší, jednalo se však o přípravu.

Už v sobotu Vás čeká utkání proti Kobře Praha. Jaký bude hlavní klíč k úspěchu?
Popravdě neznám moc tým Kobry Praha a nevím jakým stylem hokeje se prezentují. Dozvíme se více na tréninku. Bude to o nás, musíme dodržovat pokyny trenérů. Máme hodně natrénováno a stačí to přenést do zápasů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže