Ústí nad Labem – V úterý se Slovan utkal na domácím ledě s Řisuty, jež momentálně okupují poslední místo tabulky. Ústecký obránce Karel Šefl si v tomto zápase gólem a asistencí připsal dva body. Jak hodnotí spolupráci v obraně a jaký mají jako tým plán pro nadcházející venkovní zápasy?

Karle, dle výsledku pohodová výhra s Řisuty. Jak byste utkání zhodnotil z pozice hráče?

Bylo poznat, že přijel tým ze spodku tabulky. Zvládli jsme to výsledkově dobře, ačkoli to herně může být vždy lepší. Tři body jsou důležité proti jakémukoli týmu.

Pro Vás osobně dvoubodový zápas, druhá branka v sezóně, jak byste ji popsal?

Kluci výborně vybojovali puk za brankou. Honza Smola mi to nahrál zpoza branky. Nevím, jestli to gólman viděl, ale naštěstí to tam padlo, takže jsem spokojený.

Slovan nyní čekají tři po sobě jdoucí zápasy venku. Jak se připravit na tento venkovní "trip"?

Chceme z toho samozřejmě získat plný počet bodů. Nebude to nic lehkého. Například na Kobře je úzké, malé hřiště, znám to tam. Kluci se tam vždy vybičují proti nám, ale my to zvládneme.

Jak si celkově pochvalujete spolupráci v obraně? Většinou nastupujete s Richardem Zarubou, proti Řisutám s Dominikem Vacíkem.

S Ríšou (Richard Záruba pozn. redakce) jsem hrál poslední zápasy a na to, že je mladý, tak hraje opravdu zkušeně. S ním se mi hrálo dobře. Nevadí mi hrát s kýmkoliv ani teď s Vácou (Dominik Vacík pozn. redakce). I když jsme oba praváci, tak si na ledě vyhovíme.

Co říkáte na fanoušky? Ti i v souboji s posledním týmem tabulky přišli ve slušném počtu.

My jsme rádi, že nás fanoušci stále podporují. Trochu jsme si říkali, jestli nebude problém, že hrajeme výjimečně v úterý. Myslím si, že byla i tak dobrá návštěva.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže