Rakousko, Spittal an der Drau - Veronika Hujová obléká ve Slovanu dres 9. třídy. Nedávno se však vrátila z ženského MS U18, kde startovala vůbec poprvé v kariéře. Aktuálně obléká český národní dres znovu. Obránkyně Slovanu reprezentuje Českou republiku na aktuálně probíhajícím Evropském olympijském festivalu mládeže v Rakousku. S jakými dojmy přijela ze svého prvního mistrovství světa a jak si užívá další akci národního týmu? To si můžete přečíst v našem rozhovoru.

Verčo, ty jsi se vrátila nedávno ze Švédska, kde jsi byla součástí ženského týmu na MS U18. Jak vzpomínáš na tento turnaj, kde jsme skončili nakonec na 5.místě. Už přebolelo nešťastné vypadnutí ve čtvrtfinále s Finkami?

MS U18 ve Švédsku bylo super akcí a velká zkušenost pro mě i ostatní holky. Pro některé z těch starších to byla poslední možnost se účastnit, a o to větší jsme měly touhu a chuť postoupit do A skupiny. Bohužel se nám to nepodařilo, což nás hodně mrzelo, ale doufám, že si z toho vezmeme ponaučení pro příští MS a konečně přes čtvrtfinále projdeme. Pro mě navíc bohužel skončila hra na MS zápasem se Slovenkami, kde jsem po podražení spadla a pohmoždila si zápěstí, které mi tam dali do sádry. Musela jsem tedy zbylé dva zápasy sledovat z tribuny, což bylo snad ještě horší než být na ledě. Tep mi skákal neskutečně vysoko, držela jsem všechny palce, ale bohužel to nestačilo. Věřím, že příště už dopadneme určitě lépe.

Aktuálně se účastníš Evropského olympijského festivalu mládeže v Rakousku, přibliž nám tuto akci a tvé působení v ženském týmu U16?

Jedná se o Evropský olympijský festival mládeže, kde se dívčí hokej hraje sice v Rakousku, ale další sporty jsou převážně v Itálii, kam jsme tedy jely i na zahajovací ceremoniál v sobotu, a pak jsme se opět vrátily do Rakouska. Před tímto festivalem jsme se s týmem sešly na přípravném kempu v Písku. Bylo potřeba se po určité pauze znovu sehrát, natrénovat některé věci, jako např. přesilovky. Do Rakouska jsme pak vyrazily v pátek. První zápas byl v neděli večer.

V prvním utkání se Švédkami jsme vyhráli na nájezdy, jaký to byl zápas z tvého pohledu a jaké má tým ambice v turnaji?

Šly jsme do zápasu s tím, že to bude zřejmě nejtěžší zápas ve skupině. Jednak je tým Švédska poměrně silný, a také to byl náš první turnajový zápas, což je vždy trochu nervózní. Chceme tu předvést určitě co nejlepší výkony a odvézt si rozhodně zlaté medaile. Zápas byl hodně vyrovnaný, ale věřily jsme a hodně se jako tým podporovaly. Určitě hodně důležité bylo to, že jsme po druhém gólu Švédek nepřestaly hrát a pokračovali jsme až do konce.

V Rakousku jste dvě reprezentantky ústeckého Slovanu. Jak moc ti pomáhá, že si na akci právě s brankářkou Verčou Ortovou?

Určitě jsem ráda, že je tady Verča Ortová s námi a přeji jí, aby tu byla s námi tak spokojená, jako já. Všechny holky z U16 už se více méně známe, jsme prima parta a těšíme se vždy na sebe. Je to přeci jen jiné než hrát mezi samými kluky.

Co se týče působení ve Slovanu, hraješ za 9. třídu s kluky, ale zároveň na Kladně ženskou extraligu. Jaký vidíš rozdíl mezi těmito soutěžemi?

Rozdíl je celkem velký, u kluků se hraje více kontaktní hra a u ženských je to spíše o technice. Ze začátku se mi občas stávalo, že jsem byla na trestné kvůli zákroku, který by u kluků normálně prošel, ale teď už v tom umím chodit trochu lépe (smích).

Stíháš při svém vytížení sledovat i A-tým Slovanu, případně, zda chodíš pravidelně na zápasy a jak se ti zamlouvají letošní výkony?

Bohužel tuto sezónu naše áčko moc nestíhám sledovat, jsem velmi vytížená svými zápasy.


Hráčky Slovanu Veronika Ortová, Veronika Hujová na EYOF 2023
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže