Ú s t í n/L. - Junioři Slovanu si vítězstvími ve víkendových mačích najisto zajistili postup do bojů o extraligu. Ze skupiny A je doprovodí Kláštěrec. Jejich páteční vzájemný souboj napoví, kdo půjde do čtyřčlenné skupiny o postup z prvního místa a zahájí boje na domácím ledě. „Když bychom skupinu vyhráli, začínáme dvakrát doma, což je výhodné,“ soudí nový muž na lavičce ústeckého mládí Vladimír Evan. Do konce základní části pak zbývají jen čtyři utkání, třikrát hraje Slovan venku.
Poprvé si stoupl na lavičku jako hlavní kouč juniorů v pátečním duelu s Mladou Boleslaví. V sobotu absolvoval anabázi s áčkem do Jindřichova Hradce a v neděli už zase vedl juniory. Velký zápřah. „Bude to časově náročné, ale je tady Ríša Černý (asistent trenéra juniorů – pozn. aut.). Myslím, že si vyhovíme a že to zvládneme,“ říká Vladimír Evan

Kdy došlo ke změně?
Po zápase s Olomoucí. V pátek už jsem byl s týmem v Boleslavi.

Proč už u mužstva nepůsobí Vít Borůvka?
To je spíše otázka na vedení klubu. Přistoupil jsem na to, dohoda zní do konce sezóny. Je třeba, aby junioři postoupili do extraligy. Posílili jsme mužstvo. Přišli dva obránci z Kladna (Miloslav Cafourek a Petr Fiala) jeden bek a jeden útočník z Plzně (Luboš Heršálek a Václav Hajšman) a jeden (Jan Bauer) z Karlových Varů, protože Jindřichův Hradec (soupeř, který se jeví jako nejsilnější ze skupiny B, s nimiž se utkají dva nejlepší ze skupiny A v boji o postup do extraligy – pozn. aut) posiluje. V sobotu nastoupilo devět juniorů proti áčku a to znamená, že to bude strašně těžký soupeř. Mají v kádru hráče ze Vsetína, Zlína, Liberce, Budějovic, Pardubic. Vynikající je brankář Štůrala ze Zlína.

Byli junioři v sestavě Jindřichova Hradce v sobotu vidět?
Hrají tam stabilně a hráli výborně.

Zmínil jste, že přišly dvě posily z Kladna, jakou roli v tom hrálo vaše jméno a znalost kladenského prostředí?
Když jsem se dozvěděl jaká je situace, okamžitě jsem kontaktoval hráče i trenéry, které znám. Ať to byly i Karlovy Vary nebo Plzeň. Byl nápomocen i Víťa Borůvka, který se byl na Plzeň podívat minulý týden a měli jsme vytipováno asi dvanáct hráčů a modlili se, ať vyjde aspoň polovina. Vyšlo pět hráčů, jeden odmítl, což byla škoda. Jednalo se o výborného útočníka. Samozřejmě tím, že na Kladně máme dobré vztahy a vyjednávali jsme tam Davida Hájka, tak jsme to spojili všechno najednou. Kladno nám vyšlo vstříc a my jsme zato rádi. To samé bylo s Plzní. Já jsem vytipoval hráče a pak už to bylo na úrovni manažerů a vedení.

Máte jistý postup ze skupiny, na co se budete ve zbývajících zápasech zaměřovat?
Přišlo pět nových hráčů, hrajeme na čtyři útoky a hledáme optimální sestavu. Dnes (v nedělním zápase s Mostem) to bylo dost těžké, protože bylo strašně vyloučených. Navíc se zranil Kupec. Machovi praskla brusle, takže se to nějak dávalo dohromady. Hledáme dvojice, trojice, které by se sehráli, abychom se dobře připravili.

Cítíte, že tlak na juniory bude veliký? V šesti zápasech se bude rozhodovat o bytí nebytí. Jak to ustojí?
Bude na ně tlak. Musejí se tím srovnat a hlavně nesmějí podlehnout něčemu, že ten Jindřicháč je strašně silný soupeř, protože každý se nechá porazit. Myslím, že to mužstvo je dobré, gólmany máme vyrovnané. Neznáme samozřejmě sílu druhé skupiny a kvalitu soupeřů, ale určitě se na ně pojedeme podívat a půjdeme do toho.

Jak sladíte činnost u A týmu a juniorů, třeba ohledně tréninků?
Zatím to stíhám. Upravili se tréninky juniorů tak, abych tréninky mohl absolvovat všechny. Pokud bych nemohl nějaký absolvovat, třeba ve středu jsme v Berouně, bude tady Ríša Černý. I Pavel Hynek, s kterým jsem to konzultoval, bude případně nápomocný. Sledoval jsem rozlosování, je jen jedna zápasová kolize. Tím, že áčko bude začínat všechny zápasy play off doma, a pokud skončíme s juniory první, taky bychom začínali doma. Hráli by se dva v jeden den tady.

Takže i toto bude motivace pro juniory vyhrát skupinu?
Samozřejmě. Když bychom vyhráli, dva ze šesti zápasů začínáme doma, což je ve čtyřčlenné skupině, kde každý sehraje šest zápasů, výhodné.

Probleskují zprávy, že fanoušci mají o zápasy zájem. Umíte si představit, že by chodili i na juniory fanoušci?
Bylo by to dobré, proč ne. Kluci mají radost, když je někdo přijde povzbudit a ta kulisa je i pro ně lepší, když je podpora diváků.

Poprvé se na ledě objevil po zranění Miki Lopuski, jak to s jeho stavem vypadá?
Říkal jsem, kdyby se necítil, aby řekl. Zápas odehrál slušně. Je si vědom, že je třeba pomoci juniorům. Z áčka můžeme použít ještě Hořavu a Červenku i tato varianta existuje, že mužstvo ještě můžeme posílit.

Připadalo by opravdu v úvahu posílení Červenkou? Jak by se tvářili ve Slávii?
Slávii jsme víceméně informovali, ale musíme každopádně konzultovat s Vláďou Růžičkou, jestli bychom mohli Romana u juniorů použít. Co se týče Petra Hořavy, s ním jsem mluvil a je rád, že by mohl pomoci. Tam žádný problém není.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže