vysvětluje Václav Eiselt. Po Ondřeji Křížovi okomentoval výprask od Slovanu jiný bývalý člen lvího kádru, v současné době jedna z perel útoku Havířů, Pavel Zdráhal.">
Ú s t í n/L. - Ačkoliv do Ústí se vrátil už před dvěma týdny, na led Ústeckých Lvů naskočil až včera proti Havířovu. Narozdíl od Olomouce si famózní výkon svého mužstva vychutnal přímo na hřišti. "Měl jsem určité problémy se zády, tak jsem raději dva zápasy vynechal, abych ušetřil síly na play-off," vysvětluje Václav Eiselt. Po Ondřeji Křížovi okomentoval výprask od Slovanu jiný bývalý člen lvího kádru, v současné době jedna z perel útoku Havířů, Pavel Zdráhal.
Takřka po dvou měsících mohl zamávat ústeckému kotli v domácím dresu Václav Eiselt, obnovené premiéře na lvím poli chyběl snad jen střelecký zářez na Eiseltově náčiní. “V podobných zápasech, kdy padá tolik branek, si chce gól každý. Mně se to bohužel nepodařilo, ale je bezvadné, že se prosadily všechny čtyři lajny. Síla mančaftu je evidentní a pokud budeme hrát takhle i nadále, tak můžeme dojít opravdu daleko,“ přiživuje myšlenky na extraligu bývalý kapitán Medvědů.

Panteři jsou po Kohoutech z Olomouce druhý mančaft, který si při cestě ze lví sluje odvezl nepříjemnou sedmigólovou nadílku. Havíři si však podle Eiselta takovou výslužku nezasloužili. “Proti Olomouci do toho kluci vlétli, ze začátku třikrát skórovali a bylo v podstatě po zápase. Havířov hrál úplně jinak, i za toho hodně nepříznivého stavu se snažil o svou hru, chtěl vstřelit nějakou branku a ke konci měl i pár šancí,“ míní Eiselt a i po druhé domácí exhibici v řadě zůstává nohama na zemi. “Olomouc jsem viděl jen ze střídačky, ale bylo vidět, že po třetí brance to odbruslili a prakticky nic nepředvedli. Panteři proti nám sehráli úplně jiné utkání, sice jsme vyhráli stejným rozdílem, ale museli jsme pořád myslet na zadní vrátka, protože Havířov se neustále tlačil do útoku. Čili dvě stejné výhry ale zcela rozdílná utkání,“ nenechává se zmást totožným výsledkem dřívější Keramik z Plzně.

Za svého prvního působení na severu Čech potkával v útočném pásmu ponejvíce Slížka s Jiřím Kudrnou, před brankou Panterů ovšem operoval s Červenkou a Kuchlerem. “S Červusem (Roman Červenka - pozn. aut.) jsem už hrál v Berouně, kde to bylo výborné. Tam jsme mohli ještě rozhodnout v prodloužení a i proti Havířovu se mi s klukama hrálo moc dobře,“ pochvaluje si Eiselt.

Na utkání se slezskými šelmami si našlo cestu do ochozů Lví arény přes čtyři tisíce diváků, což potvrdilo trend vzrůstajících návštěv při domácích představeních Lvů. “Pro lidi se ten hokej hraje, těžko by to někoho bavilo, kdybychom hráli před prázdnými tribunami. Díky tolika divákům se na ledě cítíme mnohem lépe, kolikrát stačí jeden pěkný gól, třeba ta Havlíkova (Michal Havel - pozn. aut.) branka, to byla paráda a na to se sem fanoušci chodí dívat,“ popisuje nezbytnou symbiózu mezi hráči na ledě a fanouškovskými složkami ústecký šutér.

Předchozí měsíc a půl válčil Eiselt ze berounské barvy, ve střeleckých statistikách se jeho jméno neobjevilo velmi žřídka a i díky němu se mohli u Berounky zbavit barážových myšlenek. “Se Sejčkem (Tomáš Sýkora - pozn. aut.) jsme byli v Berouně právě kvůli tomu, aby se Beroun zvedl. Když jsme odcházeli, Beroun už byl v podstatě zachráněný. Úkol jsme tedy splnili, takže jsme se Sejčkem spokojení. Teď se musíme poprat s jiným úkolem tady a také doufám, že trochu té pohody jsem si donesl i sem,“ usmívá se hbitý forvard.

Dalším mužstvem, které si ve 48. kole otevřelo doma střelnici, byl nedaleký soused z Chomutova. Tradiční sok Ústeckých Lvů zničil taktéž sedmi brankami Kometu. “Chomutov hraje doma zpravidla velmi dobře a bezpochyby bude v play-off nepříjemný. Určitě by to chtělo začít v play-off s někým méně nebezpečným. Zatím to vypadá Olomouc nebo na Hradec, ale pokud budeme chtít do baráže, musíme porazit všechny. Zbytek zápasů základní části bychom chtěli vyhrát, abychom se dostali na určitou vítěznou vlnu. Ideální by pak bylo, kdybychom vyhráli čtvrtfinále 4-0, pak by se ušetřil čas a energie na další zápasy, kterých bude ještě dost,“ rozebírá možné varianty průběhu play-off Václav Eiselt.


Druhý nejproduktivnější hráč Panterů Pavel Zdráhal na adresu svého celku kritikou nijak nešetřil. “Myslím, že rozhodující moment byla naše přesilovka 5 na 3 ke konci první třetiny, s kterou jsme naložili katastrofálně. Kdybychom v ní byli schopni snížit na 1:2, tak jsme se možná do zápasu mohli vrátit. Hned z kraje druhé části jsme pak dostali třetí gól, po kterém jsme se složili a hráli jsme hrozně špatně,“ nenechává na sobě ani svých spoluhráčích nit suchou Zdráhal.

Do těžkého zápasu nevkročili Havíři zrovna pravou nohou, v první čtvrthodince se nemohli v aktivitě s domácími Lvy vůbec měřit. “To si budou muset někteří kluci sáhnout do svědomí, jestli měli strach hrát nebo ne, já jim do těch hlav nevidím. Já osobně do toho chtěl jít…, i když třeba v závěru zápasu jsme měli pár šancí, ačkoliv případný gól by už samozřejmě nic neřešil,“ snaží se alespoň nějaké pozitivum najít na výkonu Havířova ex-ústecký kanonýr.

Do Ústí si přivezli Havířovští velmi slušnou bilanci, minulé dva zápasy na hřištích soupeřů nezaváhali a v tom posledním dokonce ztrestali domácí Chomutov 5:2. “Před zápasem s Ústím jsme si určitě věřili, jenže Lvi jsou týmem s nejvyššími ambicemi. Klopýtnutí doma se jim navíc zřídkakdy povede, my jsme tu samozřejmě chtěli uspět, ale bylo to těžké,“ skládá kompliment Ústeckým Lvům člen TOP 10 kanadského bodování 1. ligy.

Porážka 0:7 je možná velmi krutým ale přesto potřebným varovným prstem před play-off, které pomalu klepe na dveře druhé nejvyšší soutěže. “Musíme se rozhodně probrat, teď hrajeme dva zápasy doma, v kterých se snad z tohoto výprasku otřepeme. Základní část bychom chtěli ukončit v první čtveřici, to bude však ještě velký boj. Každopádně bychom se chtěli v play-off vyhnout Ústí a Mladé Boleslavi, pak už to je jedno. Důležité je, abychom začali doma,“ vidí základní podmínku pro úspěch ve vyřazovacích bojích centr elitního komanda Panterů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže