Ú s t í n/L. - Minulý týden skončilo hokejistům Slovanu šestidenní kondiční soustředění v Nové Včelnici, kde pobývali od neděle do pátku. V obci, vzdálené dvanáct kilometrů od Jindřichova Hradce, nabírali Ústečtí Lvi fyzičku jak v náročných etapách na kole, tak i při mnoha míčových hrách. Soustředění se zúčastnilo jedenadvacet hokejistů, s jejichž přístupem k tréninku byl trenér Evan spokojen: “Určitě jsem byl spokojen. Kluci jsou profesionálové a vědí, že bez kondiční přípravy hokej hrát nejde.“ Uvnitř článku naleznete i fotografie ze soustředění.
Stěžejním cílem takovýchto soustředění bývá nabrat kondici a také utužit kolektiv. Nejinak tomu bylo i v tomto případě. ”My jsme tam jeli, abychom nabrali nějakou kondici, ale hlavně abychom dali kluky dohromady, aby se poznali ne jen dvě hodiny na tréninku. Chtěli jsme, aby se parta dala trochu dohromady,” potvrzuje Vladimír Evan. Asistent trenéra Hynka si necelý týden, strávený ve Včelnici, velmi pochvaloval: “Soustředění bylo parádní. Měli jsme dobré počasí, dobré tréninkové podmínky. Vše bylo na jednom místě – tenisové kurty, tělocvična, posilovna, krytý stometrový tartanový pás, tartanové hřiště, fotbalové hřiště, sauna byla k dispozici. Podmínky byly opravdu výborné.“

Na rozdíl od přípravy na minulou sezónu tato proběhla přeci jen v pestřejším duchu. ”Vloni jsme byli na Železné Rudě, kde je to zaměřené vyloženě na kola. Tady jsme využili všechny možnosti, které jsme měli. Absolvovali jsme i cyklistické etapy, takže jsme se vyřádili. Jezdili jsme mezi padesáti a šedesáti kilometry. Cyklistika byla vždy na odpoledním programu. Nejtěžší etapu jsme měli ve čtvrtek, kdy jsme ujeli 58 kilometrů v kopcovitém terénu. Tam si někteří hráči sáhli hodně na dno,” líčí tréninkovou náplň Evan. A jaká část tréninku byla nejvíce populární? ”Určitě hry. Ve středu jsme měli herní den. Vytvořili jsme dvojice a od rána od devíti až do pěti odpoledne ty dvojice hráli tenis a nohejbal každý s každým. Tenhle den se jim asi líbil nejvíce.”

Podobná soustředění nebývají hokejisty příliš oblíbená, trenér Evan však žádný pokles tréninkové morálky téměř nezaznamenal. ”Určitě jsem byl spokojen. Kluci jsou profesionálové a vědí, že bez kondiční přípravy hokej hrát nejde. Minimálně jsme museli upozorňovat, aby něco dělali naplno. Dneska nutnost přípravy berou automaticky,“ pochvaloval si. Pozitivní je i skutečnost, že tým netrápí s jedinou výjimkou žádná zranění. ”Zatím nemáme žádný náznak, že by byl někdo nějak zraněný. Žádné chronické zranění také není. Bohužel s námi zatím nemůže trénovat Honza Klobouček, který má pořád problémy se stehenním svalem. Honza objíždí doktory a ten stav se lepší. Uvidíme, jestli bude k dispozici 20.července, kdy chceme jít na led.“ A jaký je další plán přípravy? ”Budeme trénovat do 28.června a pak máme dovolenou. 20.července by měly být hotové úpravy na stadionu a měli bychom jít na led. Měli jsme poměrně dlouhou sezónu, takže ten odpočinek byl minimální. Každý den na rehabilitaci a regeneraci je výborný,” uzavírá Vladimír Evan.




Milan Antoš předvádí kulturistickou figuru.


Tomáš Houdek právě pracuje na svém zápěstí.


Pavel Janků chce mít zase pořádný široký sval zádový.


Příprava na ostrý start na tartanové dráze.


Jeden z plánků cyklistické etapy.


A už se vyjíždí!


Dvojice lídrů pelotonu..


Trojice stíhačů popoháněná doprovodným vozidlem..


Pavel Janků v cyklistickém mundůru.


Příprava probíhala i na dráze. Kdopak asi vyhrál tento napínavý sprinterský duel?


Tomáš Klimt očekává přílet balónu.


Bolavá záda je třeba pořádně ošetřit.


Pavel Janků se právě chystá k mohutné hlavičce.


Zatímco Milan Antoš právě kohosi prohodil krásným forhendem.


Pozor! Právě útočí Ústečtí Lvi.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže