Ú s t í n/L - Šlágrem 31. kola bude bezesporu duel týmů z měst, jejichž znakům dominují šelmy, jež se dostaly i do oficiálních názvů klubů, tedy Ústečtí Lvi zavítají na led Berounských Medvědů vyzvat třetí celek druhé nejvyšší hokejové soutěže a pokusit se jej sesadit z „medailových pozic“, na něž ztrácejí Ústečtí po středečním zaváhání Berouna v Olomouci jediný bod. Po domácí prohře Chomutova s Kadaní je od nyní vedoucí Jihlavy dělí pouhé tři body, naproti tomu náskok na pátou Olomouc činí již bodů jedenáct.
Berounský tým nosí medvědy v názvu již od roku 1996, byl převzat ze znaku města, kde berounskou bránu střeží medvěd. O tři roky dříve postoupil celek, jehož kořeny sahají do roku 1933, do druhé nejvyšší hokejové soutěže v ČR, kde v sezóně 1997/ 98 dosáhl třetím místem svého největšího úspěchu.

Přelom starého a nového roku se Berounu nevyvedl nejlépe, vedle prohry v 30. kole 1. ligy se stále se lepšící Olomoucí 2:4, podlehl v přátelském střetnutí, které vyplnilo dlouhou vánoční pauzu, reprezentačnímu výběru ČR do osmnácti let 2:3. V tomto utkání ovšem dostlali příležitost v hojné míře hráči širšího kádru, ze sestavy pravidelně nastupující v 1.lize se dle berounského webu objevila pouze sedmička hráčů. Uvedeným nezdarům ovšem předcházela úctyhodná série osmi vítězství v řadě, kterou odstartovala porážka právě na ledě Ústí. Berounští tak opět zle dotírají na příčku nejvyšší, i když podle slov jejich trenéra, Otakara Vejvody, zůstává cíl pro boje v nadstavbové části skromější, udržení se v elitní čtyřce a zajištění si tak pro úvodní utkání play-off výhodu domácího prostředí.

Nejen podle postavení v tabulce lze očekávat vyrovnaný souboj. V obou vzájemných utkáních letošní sezóny byl vždy úspěšnější domácí tým při výsledcích 4:3 v Berouně, resp. 3:0 v Ústí. Berounští vstřelili celkově o patnáct branek méně, když se na nich největší měrou podílel i v letošní sezóně extraligou prověřovaný Václav Eiselt , který s 29 (16+13) kanadskými body uzavírá první desítku celé soutěže. Ústečtí již o dvě trefy překročili stogólovou hranici. Na dosavadní bilanci má největší podíl kvarteto Lipina, Hodek, Koudelka, Buďa, z nichž každý nasbíral více jak dvacet kanadských bodů, ještě úspěšnější jsou ovšem D.Tvrzník, který po svém návratu z působení v cizině nastřádal ve čtrnácti utkáních patnáct bodů, a na střídavý start působící Netík, jenž také přesáhl průměr bodu na zápas, v šesti zápasech posbíral bodů sedm. Nejproduktivnější berounský obránce Filip Vaněček se se svými patnácti body dřží dokonce na čtvrté příčce produktivity obránců, ústecký Drábek nasbíral o tři méně. Téměř na setinu shodnou procentuelní úspěšnost zákroků vyšší 93 % mají oba brankáři, berounský Miroslav Kopřiva a dlouho neotřesitelná jednička Slovanu Lukáš Sáblík, kterého ovšem jak v Boleslavi, tak v Hradci více než úspěšně nahradil Jiří Zikmund a nadělal tak trenérům starosti, koho postavit po klece, protože svoji úspěšnost zásahů díky jedinému inkasovanému gólu ve zmiňovaných zápasech vytlačil téměř až k hranici 95%.

Beroun již bude moci využít služeb libereckých navrátilců z mistrovství světa dvacetiletých, Ovčačíka a Pabišky, působících v městě na Berounce na hostování, a dle zprávy klubového webu nové posily prořídlých zadních řad Petra Braniše ze Slavie. Doufejme, že Slovan udrží vysoko nastavenou laťku rozehrané nadstavbové části, v jejimž průběhu, tj. čtyři utkání ještě neztratil ani bod (a to hrál třikrát venku) a ani z Berouna neodjede s prázdnou.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže