Ú s t í n/L. - Hokejisté Slovanu pokračují v hájení domácího stadionu. Zkusit štěstí proti Ústeckým Lvům přijede poslední tým tabulky HC Olomouc. Hanáci jsou zatím venku neškodní, když si přivezli ze hřišť soupeřů pouhý jeden bodík. Lvi v posledních domácích utkáních brankami šetřili a tak by Olomouc mohla být vhodným soupeřem ke změně této bilance. Utkání se hraje v pátek 3.listopadu od 18:00 hod.
Porovnání týmů

10-3-0-3 celková bilance 3-1-1-12
5-2-0-1 zápasy venku 0-0-1-7
5-1-0-2 zápasy doma 3-1-0-5
4. postavení v tabulce 14.
36 získané body 12
58:36 skóre 30:52
0 utkání bez vstřelené branky 5
2 utkání se shut-outem 0
5:1 (Ostrava, Kadaň) nejvyšší výhra 5:1 (Jihlava)
2:4 (Chomutov) nejvyšší prohra 0:6 (Chomutov)
J. Grof; 17b (8+9) nejproduktivnější hráč D. Sochorek; 12b (4+8)
J. Grof; 8 nejlepší střelec T. Zbořil; 5
J.Grof, L. Slížek; 9 nejvíce asistencí D. Sochorek; 8
J. Klobouček; 62 nejtrestanější hráč > M. Šafařík; 84
J. Zikmund - 95,00% úspěšnost brankáře Š. Žigárdy - 88,58%
J. Zikmund - 1,52 průměr inkas. branek Š. Žigárdy – 3,60
24 góly v přesilovkách 11
20,34% využití přesilovek 9,48%
2 góly v oslabení 2
11,64% střelecká úspěšnost 5,68%

První čtvrtina soutěže

Hanáci již třetí sezónu zažívají jaké to je špatně vstoupit do soutěže. Zatímco minulý ročník se dokázali ke konci první čtvrtiny soutěže zmátořit a po sérii výher stoupli do vyšších pater tabulky, letos se Olomoučtí zvedají o poznání pomaleji. Přitom úvod ligy nebyl v hanáckém podání až tak marný. Nejprve sice podlehli v Třebíči 3:2, následně však doma suverénně zdolali jihlavskou Duklu 5:1. Mezi třetím a patnáctým kolmh však měl osud pro Olomoucké přichystán pouhé čtyři body. Jeden bod vydřeli v Havlíčkově Brodě po porážce v prodloužení (4:3pp), tři bodů pak nahráli před vlastním publikem. „Odnesl“ to v devátém kole Havířov (4:3). V dalších jedenácti duelech vyšli naprázdno. Blýskání na lepší časy je však už přece jen možné zahlédnout. V posledních dvou kolech si Olomouc poradila doma se Sarezou (5:3) a Havlíčkovým Brodem (3:2pp).
Tragická je hlavně bilance Hanáků na hřištích soupeřů. Kromě již zmiňované porážky v prodloužení v Havlíčkově Brodě to byl samý nezdar. Nutno však podotknout, že kromě výprasku v Chomutově (6:0) to byly většinou těsné prohry o gól či dva.
Hlavním faktorem současné pozice týmu je bezesporu žalostná produktivita. Doposavad vstřelených pouhých třicet branek (1,76 gólu na zápas) je alarmujících a tak se nelichotivé poslední příčce Dopitova týmu nikdo nemůže divit.

Opory týmu

Dosavadní gólmanská jednička Tuček musela po sérii porážek opustit svůj post a novým vládcem brankoviště se stal třinecký Štefan Žigárdy. Ten na Hané působil již v minulé sezóně. Staronová posila, která si v této sezóně zachytala i za Prostějov, má zatím o chlup lepší statistiky než její předchůdce. Žigárdymu kryje záda stejně jako Tučkovi opět Adamec.
Za svojí produktivitou z minulé sezóny zatím výrazně pokulhává Ondřej Kříž, přesto je s pěti body (2+3) znovu nejproduktivnějším bekem Olomouce. O kousek zpět je Jakub Bartoň (1+2). Co se týče plnění defenzivních úkolů, hodně si Hanáci slibují od posily z Komety Brno Martina Vyrůbalíka, který přišel místo odejitého Martina Světlíka.
Jak důležité je míti svého Ministra. O tom by mohli Olomoučtí vyprávět. Lídr, který vévodil kanadskému bodování týmu v uplynulých dvou sezónách, letos nastoupil pouze v pěti zápasech, ve kterých si připsal tři branky. Od zápasu se Lvy chybí a jeho nepřítomnost je znát. Jeho roli částečně přebral Dalibor Sochorek (4+8). S odstupem následují Filip Smejkal (3+5) a Martin Bouz (1+6). Nejlépe to střílí Tomáši Zbořilovi (5+1).

Vzájemné zápasy

2005-2006
Olomouc - Ústí 4:3 report
Ústí - Olomouc 6:3 report
Olomouc - Ústí 2:3 report
Ústí - Olomouc 7:0 report
2005-2006 čtvrtfinále play-off
Ústí - Olomouc 4:1 report
Ústí - Olomouc 8:2 report
Olomouc – Ústí 1:3 report
Olomouc - Ústí 1:3 report
2006-2007
Olomouc – Ústí 2:3 report

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Zikmund - Grof, Nádašdi, Houdek, Zápotočný, Pojkar, Hořava, Ficenc, Kudrna Jan, - Hulva, Klobouček, Antoš - Janků, Slížek, Jiří Kudrna - Ivan, Martinec, Klimt - Přeučil, Bauer, Vítek.

Olomouc.: Žigárdy - Kříž, Bartoň, Vlček, Šafařík, Švrček, Vyrůbalík, Faltýnek - Chyba, Sochorek, Smejkal - Kovalovský, Bouz, Žajgla - Šimo, Hubáček, Zbořil - Barták.


TIPUJEME OSTATNÍ ZÁPASY.
Petr Hořava

18.kolo – sobota 4.listopadu











Havlíčkův Brod - Kometa 2
„Myslím, že Brno vyhraje o tři góly.“

Prostějov - Chomutov 2
„Tipuji výhru Chomutova 2:5.”

Beroun - Třebíč 0
„Tady to vidím na remízu..“

Kadaň - Ostrava 1
„Kadaň by mohla vyhrát.“

Havířov – Mladá Boleslav 1
„Havířov vyhraje 3:2.“

Hradec Králové - Jihlava 1
„To bude tak 6:0.“

Ústí nad Labem - Olomouc 1
„Tak to bude naše výhra.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže