Ú s t í n/L. - Po více než tříměsíční pauze vynucené zraněním naskočil v zápase proti Kadani na led David Pazourek. Fanoušci ho uvítali jako dávno ztraceného syna. Je patrné, že ústecké publikum ještě zdaleka nezapomnělo na jeho zářnou formu z konce léta, kdy v jedenácti přípravných zápasech vstřelil šest gólů, připsal si dvě asistence a tím pádem vedl statistiky svého klubu. Ústí si od něj mnoho slibovalo, mnozí ho pasovali do role střelce a tudíž toho, kdo by měl pomoci rozhodovat klíčové zápasy. V září ale David odehrál dvě utkání a pak ho na dlouhou dobu vyřadilo ze hry poranění na levé ruce. Nyní je zpátky a všichni jsou zvědaví na to, jak se mu povede.
Při svém návratu byl David Pazourek v sestavě zařazen takřka na to samé místo, od kterého si musel nedobrovolně odpočinout, tj. na centra v prvním útoku. Lví aréna tak měla možnost přivítat jednoho ze svých hrdinů už v prvních minutách zápasu. Na křídlech mu dělali společnost Milan Antoš s Ladislavem Slížkem. Symbolicky to byl právě Pazourek, kdo si jako první dovolil vystřelit na bránu. Jak se ale opět sžije se svými spoluhráči v útočné formaci? „Já hraju dál centra, jako jsem hrál. To je spíš otázka pro Láďu Slížka, ale já myslím, že bychom si měli vyhovět a doufám, že ty zápasy budou lepší a lepší. Samozřejmě že je znát, že jsme spolu nehráli, on má zažité určité věci, takže pro něho to možná bude obtížnější, ale věřím, že se sehrajeme a bude to fungovat.“ První utkání v roce 2007, navíc domácí a hlavně vítězné – to neznamená nic jiného než důvod ke spokojenosti. „Měli jsme dobrý začátek, což bylo hodně důležité. V druhé třetině jsme tam měli výpadek asi osm minut, ale bylo důležité, že po té obdržené brance jsme hned dali branku na 3:1 a pak tam byly dva góly v přesilovkách, které se nám tak do půlky zápasu nedařily, a ke konci už to bylo takové na dohrání,“ pustil se forvard směle do rozboru zápasu, ve kterém si koneckonců připsal i asistenci, a to na poslední pátý gól: „Nemyslím si, že to bylo nejdůležitější. Šlo spíše o to, abych se rozehrál, abych se do toho dostal, a jestli budu bodovat, nebo ne, to teď vůbec není důležité.“ Mnozí hokejisté se po návratu po zranění trápili a zbytkem sezóny se spíše prokousávali, David Pazourek ale nevypadá, že by to byl jeho případ, je na něm jednoznačně vidět radost z toho, že je zpět na ledě: „Věřím v to, že se zase dostanu do takové pohody a formy jako před zraněním. Do play-off je ještě asi dva a půl měsíce, tak se snad dostanu zpátky.“

Od hokeje si David Pazourek musel odpočinout na poměrně dlouhou dobu, což se mu ještě v jeho kariéře nestalo. Když už měl nějaké zdravotní problémy, bylo to např. na konci sezóny, takže se přes léto zase stačil dát dohromady, ale takovýto výpadek zažívá poprvé. A co se s ním vlastně dělo celou tu dobu, kdy ho ústečtí fanoušci neměli možnost vidět, jak se mohl udržovat ve formě a zapojovat do tréninků? „První dva měsíce po operaci jsem nesměl dělat vůbec nic, ten poslední měsíc už jsem chodil s klukama na led, ale bez hokejky. Takže víceméně to bylo šlapání na rotopedu a cviky, do kterých nejsou zapojeny ruce. Byla to spíš dřina. Člověk může běhat, může cokoliv, ale v tom zápase je to úplně o něčem jiném a bude to trvat, než se člověk zase dostane do kondice.“ Zranění není v životě hokejisty nic zvláštního, ale ani příjemného, každý se s tím musí vyrovnat, tady je Davidův recept: „Mně pomáhalo, že jsem za klukama zašel do kabiny, byla nějaká ta legrace a to člověk přijde na jiné myšlenky, nemyslí jenom na to zranění a dostane se do jiného světa.“ Fanoušci měli občas šanci zahlédnout sympatického forvarda na tribuně během zápasu, do kterého nemohl zasáhnout. „Sledovat hokej z tribuny je horší než hrát, svrchu je vše jinak vidět, je to nezvyk a je to horší, než být na tom ledě. Byl jsem u toho nervózní víc, než kdybych hrál,“ přiznává centr a mnoho ústeckých fanoušků je rádo, že teď už může hrát.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže