Ú s t í n/L. - Ještě se hokejoví fanoušci ani nestačili pořádně nadechnout po spořádaném kaprovi s bramborovým salátem a cukroví, které mlsali Ústečtí ještě v podobě snadné výhry v duelu s Kadaní, a už čeká první ligu souboj z největších. Ústečtí Lvi budou hájit postavení na samém vrcholu tabulky v souboji s druhým Hradcem Králové. „Určitě tam budeme chtít vyhrát,“ vzkazuje forvard Tomáš Klimt. „Bude to zajímavý souboj. Věřím, že to zvládneme a budeme po zápase spokojení,“ dodává Tomáš Nádašdi. Na východě Čech se začíná v sobotu v 18 hodin, kdy startuje i on-line přenos.
Hned druhé povánoční kolo přináší skvostný program. Hole zkříží ve vzájemným mačích čtyři nejúspěšnější mančafty dosavadního průběhu soutěže. Zatímco Ústečtí se budou snažit na východě Čech odskočit na větší než dosavadní tříbodový odstup, Chomutov bude v domácím prostředí hájit třetí figuru proti Boleslavi, jejíž výkonnost od začátku ligy neustále roste.

Porovnání týmů

21-3-1-8 celková bilance 21-4-2-6
9-3-1-4 zápasy venku 8-3-1-4
12-0-0-4 zápasy doma 12-1-1-2
2. postavení v tabulce 1.
70 získané body 73
125:68 skóre 117:66
2 utkání bez vstřelené branky 1
3 utkání se shut-outem 5
9:0(Beroun) nejvyšší výhra 8:1 (Olomouc)
0:4 (Chomutov) nejvyšší prohra 3:6 (Kadaň)
J. Roubík; 37b (13+24) nejproduktivnější hráč J. Grof; 27b (10+17)
R. Vondráček; 15 nejlepší střelec M. Antoš; 15
J. Roubík; 24 nejvíce asistencí L. Slížek; 20
P. Domin; 55 nejtrestanější hráč J. Klobouček; 86
A. Hylák - 94,3% úspěšnost brankáře P. Přikryl – 94,5%
A. Hylák – 1,91 průměr inkas. branek P. Přikryl - 1,58
41 góly v přesilovkách 48
16,7% využití přesilovek 21,8%
9 góly v oslabení 7
10,4% střelecká úspěšnost 10,4%

Slovan ÚSTEČTÍ LVI

Zapomenuty jsou ztráty v Jihlavě a doma se Sarezou Ostrava. Ústečtí vkročili do nového roku stejně jako starý zakončili – výhrou. Navíc se do sestavy vrátili zkušení David Pazourek a Tomáš Klimt. Zchází tak jen Tomáš Martinec, který má problémy s kolenem. „Vítězná sestava se nemění, takže pokud se nikdo během rozbruslení nezraní, nastoupíme ve stejné sestavě,“ hlásí trenér Vladimír Evan. „Budeme hrát ze zabezpečené obrany, čekat na chyby soupeře a snažit se je potrestat,“ otřepanou frází neprozradil nic z taktiky bek Tomáš Nádašdi, který se v posledním mači proměnil ve střelce týmu. Trefil se dvakrát.

SOUPEŘ

Průběh sezony

Královská jízda Východočechů se na konci minulého roku zadrhla. Před Vánocemi ji zkalily tři porážky v řadě. Dvakrát Hradečtí zklamali vlastní diváky, když si všechny body odvezla Třebíč a Ostrava. Navíc nechali body v Jihlavě, krátce předtím i v Brně a Prostějově. Po první novoročním vítězství z Olomouce tak v Hradci doufají, že nejtrudnější období mají za sebou. Jistě by chtěli napodobit sérii ze startu ligy, kdy zvítězili sedmkrát v řadě. Pro připomenutí: Sérii utnuli právě Lvi, kteří se radovali v obou soubojích letošní sezony.

Opory mužstva

Třiadvacetiletý Alexandr Hylák v hradeckém brankovišti předvádí výborné výkony. Patří společně s ústeckým Přikrylem a ostravským Čechem mezi nejlepší trojici soutěže.
Z defenzivních plejerů bodově vyčnívají Per Mocek (5+13) a Zdeněk Toužimský (0+10). Všechny mače odehrál vedle Mocka ještě Burián a Hendrich.
Kapitán Jaroslav Roubík drží úctyhodnou bilanci více než jednoho bodu na zápas, k třinácti brankám přidal čtyřiadvacet asistencí. Stejně jako kdysi v Ústí se přesnými přihrávkami vyznamenává Martin Koudelka, nastřádal jich už devatenáct a v klubovém hodnocení hraje druhý part. Přes dvacet bodů nasbírali ještě Haluza, Domin a Vondráček. Hradečtí i nadále postrádají gólového forvarda Fořta.

Vzájemné zápasy

2006-2007
Hradec Králové - Ústí 2:4 report
Ústí – Hradec Králové 1:0 report

Předpokládané sestavy

Hradec Králové: Hylák - Burián, Hendrich, Toužimský, Mocek, Koma, Prošek, Pazdera, Lesák - Šebek, Koudelka, Vondráček - Haluza, Roubík, Starý - Domin, Šeda, Suchý - Cetkovský, Fišer, Volráb.

Ústí n./L.:Přikryl - Nádašdi, Kolafa, Hořava, Jan Kudrna, Houdek, Zápotočný, Pojkar, Ficenc - Slížek, Pazourek, Antoš - Janků, Klobouček, Klimt - Ivan, Micka, Jiří Kudrna - Hulva, Přeučil, Vítek


TIPUJEME OSTATNÍ ZÁPASY
Tomáš Klimt

34. kolo - sobota 6. ledna










Havířov – Sareza Ostrava 0

Chomutov – Mladá Boleslav 1

Havlíčkův Brod – Kadaň 1

Beroun – Olomouc 0

Prostějov – Jihlava 2

Kometa Brno – Třebíč 1

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže