Ú s t í n/L. - Přestože jeho start v utkání byl dopředu díky horečkám dlouho na vážkách, nakonec se stal Marek Ivan ústřední postavou duelu s Berounskými Medvědy. Nejprve dvakrát při vlastních oslabeních překonal hostujícího gólmana Handla a své představení ukončil ve 44. minutě bitkou s berounským Ctiborem Jechem, po které byl rozhodčím odejit ze zápasu. ”Škoda, že jsme spíš nedávali góly při hře 5 na 5,” litoval Ivan neproměněných šancí Lvů. Jedním z nejvýraznějších hráčů Medvědů byl určitě Petr Šinágl, který si připsal asistenci pod oběma brankami Středočechů. ”S předvedenou hrou jsme docela spokojení,” říkal i přes porážku Šinágl.
O tom, že utkání rozhodly přesilové hry, se lze dočíst v každé druhé reportáži z kteréhokoliv utkání našich hokejových soutěží. Tato pravda platila i v souboji Ústeckých Lvů s Berounskými Medvědy, ale tak trochu naruby. Ve Lví aréně byl totiž k vidění velmi neobvyklý jev. Hokejisté Slovanu dokázali vstřelit soupeři při vlastním oslabení hned tři branky! Nevýhodný početní stav na ledě tak proměnili ve svou zbraň. ”Tady se dá mluvit o štěstí, protože to nebývá zvykem, a nám se to dneska podařilo třikrát. Škoda, že jsme spíš nedávali góly při hře 5 na 5 v první třetině, kdy jsme to mohli zlomit na 3:0 nebo 4:0 a mohlo být po zápase a nemuseli jsme se s nimi tahat do desáté minuty třetí třetiny o jednogólový náskok,” říká Marek Ivan. Právě on dokázal vstřelit v oslabení dva z oněch tří gólů. Nechybělo přitom mnoho a do zápasu vůbec nenastoupil. ”V pondělí po tréninku jsem dostal čtyřicítky horečky. Celý pondělí i úterý jsem proležel s horečkami a dneska ráno se mi udělalo dobře. Neměl jsem horečku, tak jsem se s lékařem a s trenéry domluvil, abych to zkusil. Tak jsem to zkusil a těsně před zápasem jsem jim řekl, že hrát budu. Možná se to štěstí ke mě vrátilo v tom, že mi tam padly ty dva góly. Ale ještě teď jsem nemocný a zítra určitě nepůjdu na led a budu odpočívat. Mám v nemocnici nějaké testy, to je pro mě teď důležité,” klade na první místo svůj zdravotní stav.
Druhým výrazným Ivanovým počinem v zápase byla jeho bitka, kterou za stavu 2:1 pro Ústí svedl se Ctiborem Jechem, který v zápase několikrát nešetrně atakoval ústecké hráče. ”To už přetekl kalich hořkosti. Nějakej Jech, který může hrát asi jenom v Berouně, nám napřed málem znovu zraní Pazourka, pak málem zraní Kudrnku a pak vlítne do brankáře. Příkaz zněl jasně, tak jsem se tomu vůbec nebránil,” rozparádil se při vzpomínce na pokořeného soka. Jech však k boxu příliš chuti neměl, nechal do sebe bušit, a tak byl přísněji potrestán ústecký forvard, jenž dostal trest ve hře a minimálně v dalším zápase hrát nebude. ”Uvidíme, jak to dopadne. Dostal jsem trest ve hře, takže se bude rozhodovat, na kolik zápasů dostanu stop. Pokud kluci vyhrají v Havířově beze mě, tak si myslím, že to bude v pořádku. Když se to nepodaří, tak se to může někde promítnout.”
Díky dalšímu klopýtnutí Hradce Králové a Chomutova si Slovan na čele tabulky utvořil již osmibodový náskok a může tak hrát více uvolněně. ”Čím více se budeme vzdalovat tomu druhému, tím to bude lepší. Víme, že kdybychom náhodou klopýtli, což se může stát, protože hlavně se slabýma neumíme hrát, tam jsme letos ty body ztratili, tak víme, že budeme mít stále pět šest bodů náskok, což je dobrý. Těch kol zbývá sedmnáct a bylo by dobré čelo tabulky udržet, abychom v play-off začínali v domácím prostředí,” vyslovuje známe cíle Marek Ivan.

Berounští Medvědi neprožívají zrovna veselé období, když v posledních deseti utkáních vybojovali pouhých pět bodů, přesto v Ústí drželi nadějný stav 45 minut. Pak si však třetím inkasovaným gólem při vlastní přesilovce pod sebou definitivně podřízli větev. ”S předvedenou hrou jsme docela spokojení, akorát jsme dostali tři góly ve vlastní přesilovce a to by se nemělo stávat,” kroutil hlavou berounský forvard Petr Šinágl. ”Trenér samozřejmě nadával, ale bylo to vlastní nedisciplinovaností. Podcenili jsme to, přestali jsme při těch přesilovkách hrát. Myslím, že to nějací hráči vypouštěli. My máme spíš problém přesilovky vůbec proměňovat, ale že bychom při nich dostávali góly, to ne,” dodává k této kuriózní situaci.
Dlouholetý prvoligový účastník přijel do Ústí oslaben o několik hráčů. Do Lotyšska byli do konce ročníku půjčeni Křesťan s Besserem a chyběl i gólman Kameš. ”Tito hráči nám moc chyběli. Přišli sice noví hráči, byla na nich vidět snaha, ale ta zkušenost tady prostě chybí,” postesknul si Šinágl. Nejžhavější novinkou je pak fakt, že v Berouně skončil i kapitán Medvědů Josef Zajíc, který několikrát avizoval určité problémy v kabině Středočechů. ”Kapitán Zajíc ukončil své působení v Berouně. Důvody jsou známé, ale já bych se k nim nerad vyjadřoval. Je to interní záležitost,” nechal na odchodu Zajíce roušku tajemstí.
Beroun disponuje v této sezóně vskutku zoufalou produktivitou, ve 35 kolech dal pouhých 68 gólů. ”Podle mě se málo tlačíme do brány. Máme málo dorážek. Hrozně se na každý gól nadřeme. Je to fakt špatné,” klopí hbitý útočník oči. Vždyť sám dal v této sezóně pouhý jeden gól. Beroun již v rozehraném ročníku o nic nehraje, a tak se mohou hráči již bez nervů zbytek sezóny “užít”. ”Můžeme zkoušet nacvičovat nové varianty a připravovat hráče pro příští rok. Spíš teď můžeme být trochu uvolněnější a trošku více se předvést. Nejsme tak svázaní hrou,” uzavírá Šinágl.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže