Ú s t í n/L. - Poslední možnost posílit svůj tým měli Ústečtí Lvi 31. ledna 2007. Po utkání s BK Mladá Boleslav může za Slovan nastoupit pětice mladých hráčů z O2 extraligy. Další starty si v ústeckém dresu nepřipíše útočník Jakub Bauer, který zamířil do Kadaně.

Tři hráče z kladenského Rabatu může využít trenérské duo Hynek – Evan. V případě zranění brankáře bude připraven dvacetiletý Jakub Lev. Do obrany mohou Lvi počítat s Jaroslavem Mrázkem ze Sparty Praha. Útočné řady rozšíří kladenští mladíci Marek Čurilla a Milan Hluchý. Posledním útočníkem, který se může nově ústeckým fanouškům představit, bude Karel Hromas.

Z kádrů Lvů vypadlo pouze jedno jméno. Útočník Jakub Bauer dohraje sezonu v SK Kadaň. Ve žlutomodrém dresu tak odehrál karlovarský odchovanec 22 zápasů, ve kterých získal tři body za nahrávky.

Za Rabat Kladno mohou nastoupit obránci Tomáš Houdek s Tomášem Kolafou. Na soupisku si mohou po posledním lednovém dnu připsat i Petra Přeučila s Josefem Vítkem.

Všichni noví hráči budou působit v ústeckém klubu formou střídavých startů.

Profily nových tváří v kádru Ústeckých Lvů:

Jakub Lev

Brankář
HC Rabat Kladno

Dvacetiletý brankář se v probíhající sezoně objevil 14x ve svatyni Rabatu. Průměr obdržených branek na utkání se zastavil na čísle 3.89, úspěšnost zákroků překročila slušných 90%. Mladík, který startoval také na MS osmnáctiletých v roce 2004, získává zkušenosti po boku kladenské jedničky Zdeňka Orcta.

Jaroslav Mrázek

Obránce
HC Sparta Praha

Vysoký obránce Jaroslav Mrázek se narodil v Písku a dlouho působil v mužstvu jindřichohradeckého Vajgaru. V dorosteneckém věku ale přešel do Prahy, kde se stal pevným štítem obrany Pražanů. V Holešovicích strávil bez přestávky tři roky, k jednomu utkání nakoukl rovněž mezi muže. Na úspěšném šampionátu osmnáctiletých v roce 2004 si jej vyhlédli zástupci New Yorku Islanders, kteří jej následně tentýž rok draftovali. Pod vidinou NHL odešel dnes jednadvacetiletý hráč do zámoří, kde naskakoval v juniorském družstvu Toronta St. Michael´s Majors. Dobré výkony za mořem mu vynesly pozvánku na juniorské mistrovství světa 2006 v Kanadě. Do 15. června vyčkával Mrázek na nabídku smlouvy od Ostrovanů, následně se rozhodl vrátit se zpět do Sparty. S týmem, ze kterého před dvěma roky odcházel, se dohodl na roční smlouvě. V nabité sestavě Pražanů moc příležitostí nedostal a tak se vydal na hostování do nedalekého Kladna. V letošní sezoně nastoupil také za berounské Medvědy.

Marek Čurilla

Útočník
HC Rabat Kladno

Kladenská hokejová škola neustále produkuje nadané mladíky. Jedním z nich je i Marek Čurilla. Jednu sezonu strávil v zámořské juniorské soutěži WHL, kde oblékl dresy týmů Kootenay Ice a Medicine Hat Tigers. V letošním ročníku odehrál v nejvyšší soutěži 47 zápasů ve kterých si připsal 5 bodů (2+3).

Milan Hluchý

Útočník
HC Rabat Kladno

Rodák z Rakovníka se po světovém šampionátu osmnáctiletých mladíků rozhodl zkusit štěstí za mořem. V týmu Belleville Bulls si zahrál v 26 utkáních, s bilancí 6 branek a 5 asistencí. Následně se vrátil do Kladna, kde hraje dosud. V sezoně 2004/05 se objevil také v týmu BK Mladá Boleslav. V dresu Rabatu si letos připsal 32 startů, radovat se mohl z 5 branek a 4 asistencí.

Karel Hromas

Útočník
HC Sparta Praha

Jednadvacetiletý odchovanec Sparty Karel Hromas prošel ve slavném klubu mládežnickými výběry. V poli nastupuje především na levém křídle a je perfektně fyzicky vybaven. Právě jeho proporce a buldočí vůle uspět mu v sezóně 2003/04 vynesla pozvánku do prvního mužstva Sparty. Hromas si pod vedením trenéra Hadamczika zahrál v základní části třináct zápasů, naskočil také do play-off. Vynikal v soubojích u mantinelu, silový hokej mu nečinil problémy. Po úspěšné sezóně poté nabral kurz zámoří, kde pravidelně nastupoval v dresu juniorského celku Everett Silvertips. V roce 2004 draftovalo Hromase mužstvo Chicaga, jenže hokejista se ani po dvou letech strávených za mořem nedomluvil s Blackhawks na smlouvě a vrací se zpět do hlavního města. Talentovaný forvard se účastnil také dvou mistrovství světa do osmnácti let a dvou šampionátů dvacetiletých. Z těchto akcí má ve své sbírce také bronzovou medaili. V dresu Sparty se letos objevil ve 43 utkáních, kde vstřelil jednu branku.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže