Ú s t í n/L. - Uběhlo deset dní a před hokejovým Slovanem se objevilo zcela opačné téma. Když podlehl na domácím ledě ve vypjatém mači Mladé Boleslavi, povzdechli jsme, že skončila krásná série výher. Zastavila se na devíti. Co hůř. Právě vcelku úspěšně zvládnutý trojboj s týmy z elitní pětky nastartoval propad a sérii opačnou. Ústí včera utrpělo čtvrtý karambol v řadě. Tak špatné období nepamatuje přesně tři roky. Tehdy 15. února 2004 ji zlomil v prvním zápase play off s Olomoucí. Stejnou šanci, se stejným sokem bude mít ve středu 14. února.
Co jiného by mělo Slovan nastartovat než dva souboje před domácími fanoušky s celky ze spodku tabulky, které jej v příštím týdnu čekají?

Po výborném zápase s Boleslaví jakoby forvard Pavel Janků předvídal, co může Lvy potkat: „Čekají nás další těžké zápas a může se stát, že je můžeme prohrát a může to být srovnané.“ Asi netušil, jakou mluví pravdu. I když ujišťoval, že toto se stát nesmí a že Ústečtí se musí stále soustředit na hájení i když tehdy komfortního náskoku. Nestalo se. Manko pronásledovatelů se scvrklo na tři body. „Soutěž se sama nedohraje. Budeme muset hodně přidat, jestli chceme uhájit první místo,“ vyhlásil trenér Pavel Hynek.

JAKÉ JSOU NEJVĚTŠÍ PŘÍČINY NYNĚJŠÍCH KRACHŮ?

„Valentýnská krize"

Známá pravda říká, že žádný tým neudrží vrcholnou formu celou sezonu. Pro Ústí v posledních letech bývá kritický čas právě od počátku roku do svatého Valentýna (14. 2.) Loni také prožíval nejtrudnější období na přelomu ledna a února, kdy z devíti zápasů bodoval naplno jen třikrát. Předloni od začátku roku do půlky února, v patnácti kolech, padli Ústečtí pětkrát po šedesáti minutách (za celou sezonu jen osmkrát). Nejhorší sérii (srovnatelnou s nynější) jsem zmínil v úvodu.
Když Slovan letos před Vánocemi z pěti zápasů jen jednou naplno bodoval a pak po návratu z novoročných oslav nastartoval vítěznou mašinu, zdálo se, že „Valentýnská krize“ se letos konat nebude. Bohužel, nestalo se.

Vyrovnané pole soupeřů

Jednoznačně je soutěž oproti minulým létům o mnoho vyrovnanější mimo extra silné první pětice i týmy bojující na hraně play offové osmičky předvádí výborné výkony a jasné výsledky z posledních let neplatí. Dobře pro samotnou soutěž. Dobře pro Slovan. Musí být stále ve střehu a ve zbývajících kolech zase naplno zabrat, aby uhájil vedoucí pozici. Lehké to nebude. Stále však má tři body k dobru. „Prohráli jsme čtvrtý zápas v řadě, ale musíme koukat dopředu. Musíme už tu krizi prolomit,“ burcuje Hynek.

Chybí tahouni

Nejproduktivnější plejeři Jakub Grof a Milan Antoš jsou zraněni. V polovině inkriminovaných zápasů chyběl bojovník Tomáš Micka. „Nemůžeme se vymlouvat, kádr je široký, jsou tu další hráči, kteří je musí nahradit. Musíme zápasy ubojovat. Já tam tu bojovnost od všech hráčů nevidím,“ stěžuje si ústecký kouč.

Nestřílí branky

Hlavně však strádají ústečtí střelci. Z elitní pětky nastříleli Lvi nejméně branek. Desítky branek jako v Chomutově se v Ústí asi nikdy nedočkáme, ale vyhrávat stále na jednu, dvě vstřelené branky se nedá. Už šest kol se ústečtí hokejisté nedostali přes dvě vstřelené branky na zápas. Neproměněné šance jim pak ubírají sebevědomí. Projevilo se třeba v posledních dvou duelech, které končily na samostatné nájezdy, ústečtí střelci selhali. Přitom v minulých kolech byli úspěšnější. „Mně to přijde jako obehraná písnička. Provází nás střelecká nemohoucnost. Bez gólů se nedá vyhrávat,“ povzdechl si lodivod Hynek.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže