Ú s t í n/L. - Den po svém uvedení do funkce hlavního trenéra si Vladimír Evan vybral svého asistenta. Stal se jím dosavadní asistentent trenéra ústecké juniorky Vladimíra Bednáře Miroslav Mach. Trenér, který byl v letošní sezóně u historického okamžiku udržení juniorské extraligy v Ústí nad Labem a který pomáhal udržet děčínskou juniorku, jako "farmu" Ústí, v juniorské 1. lize.

Miroslav Mach je odchovancem kladenského hokeje. Čerstvě sedmatřicetiletý trenér poprvé naskočil do rozjetého rychlíku nejvyšší soutěže v sezóně 1988/89 jako osmnáctiletý v dresu s paní Poldi ve znaku. V následující sezóně absolvoval vojnu v trenčínské Dukle. Následoval návrat do mateřského Kladna. Poté během následujících šesti extraligových sezón střídal rovnoměrně dresy Kladna a Plzně. Zajímavostí je epizoda ze sezóny 1993/94, kdy oblékal dres plzeňského klubu, když za urážku rozhodčího vyfasoval trest na sedm utkání. V sezóně 1994/95 si zahrál semifinále play-off, ve kterém Kladno podlehlo 2:3 na zápasy Zlínu. Na sezónu 1996/97 se opět vrátil do Plzně, ale sezónu dokončil v Berouně. V berounském dresu odehrál i sezónu následující. V roce 1998 odešel na dvouleté zahraniční angažmá do Německa (Bad Aibling EHC a Regensburg EV). Kariéru hráče ukončil v druholigové Příbrami, za kterou nastupoval v letech 1999 až 2005. V té době už vykonával i trenérskou činnost u mládeže. Nejprve v sezóně 1999/00 v Kladně, poté v Příbrami. Tam se postupně vypracoval až na šéftrenéra mládeže a trenéra dorostu a juniorů.
V roce 1988 se zúčastnil Mistrovství Evropy "18" a v roce 1990 vybojoval na Mistrovství světa dvacetiletých ve Finsku bronzové medaile. Pod vedením trenérů Vimmera a Bergera si zahrál např. s Jiřím Šlégrem, Jiřím Vykoukalem, Milošem Holaněm, Richardem Šmehlíkem, Robertem Reichelem, Jaromírem Jágrem, Robertem Holíkem nebo Martinem Procházkou.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže