Ú s t í n/L. - To, na co mnozí ústečtí fanoušci čekali, se stalo skutečností. Ústečtí Lvi zdolali soupeře vysokým rozdílem, dokázali nastřílet devět branek, ve Lví aréně se bylo na co dívat a nikdo z přítomných, snad kromě havlíčkobrodských hokejistů, nemusel litovat, že se dostavil. A navíc konečně mohlo dojít ke splnění posledního bodu Ivanova sedmera, kdy se hráči vrátili z kabiny zpět na led, aby rozházeli trička pro diváky, kteří setrvali. Spokojenost by se v ovzduší celého stadionu snad dala krájet. Bylo to skvělé utkání. Všichni jsme spokojení, že to takhle dopadlo, a doufáme, že to takhle bude pokračovat dál, usmíval se Josef Vítek, který se na konečném výsledku podílel dvěma trefami. Jediné, co mohlo kazit všeobecnou radost, byl pohled na skleslé soupeře. K tomu zápasu skoro není co říct. Z naší strany to bylo strašně špatné, klopil hlavu Lukáš Endál.
Na konečném skóre se nejvíce podílely dva ústecké útoky. O čtyři branky se postaral útok Micka, Ivan, Klobouček. Tři zařídila čtvrtá řada, z níž se po delší době trefili Petr Přeučil a Josef Vítek. Poslední jmenovaný ale klade důraz na práci všech hráčů v modrožluté: „Pochvalu si zaslouží celý tým. Dneska si doopravdy myslím, že všichni kluci makali, celý mančaft jel na sto procent, takže jsme si tohle vítězství zasloužili.“ Podobný obrat k lepšímu mnozí čekali už ve středu proti poslední Olomouci, ale došlo k němu až nyní. „Minulý zápas jsme se trošku trápili a bylo to takové křečovité, ale vydřeli jsme důležité vítězství, začali jsme si věřit a dneska to tam prostě napadalo. Byl tu super zápas, vyšlo všechno, na co jsme sáhli,“ pochvaluje si Vítek. Na ledě jako by se objevil úplně jiný tým než v předchozích utkáních, co se změnilo? „Nemůžu říct, že jsme něco změnili, že bychom překopali celou hru. Takovou vědu bych z toho nedělal, je to spíš v tom, že jsme se všichni snažili. Je to prostě důležité vítězství a zase nás to přibližuje k udržení prvního místa, tak abychom v play-off začínali doma.“ Jestli bude Slovan schopen takovou hru jako dnes předvádět i v dalších utkáních proti jiným soupeřům, se teprve uvidí, ale Josef Vítek na to má svůj názor: „V kabině jsme si řekli, že takhle chceme hrát, a dneska to vyšlo, takže doufám, že to bude takhle pokračovat dál.“

Obě své branky si Vítek připsal už v úvodní třetině utkání. První z nich využil přesilovou hru těsně před vypršením trestu soupeře. Druhou přidal čtyřiadvacet vteřin poté, co Jan Klobouček zvyšoval už na 3:0, a devět vteřin před koncem 1.třetiny. O spokojenosti střelce není třeba pochybovat: „Jsem hrozně šťastný, že mi to tam spadlo, už jsem po dlouhé době ten gól, nebo ty góly potřeboval, ale musím poděkovat za pěkné přihrávky spoluhráčům.“ Čtvrté formaci se zápas velice podařil, což uznává i Vítek: „Dneska nám to v té čtvrté lajně klapalo. Když to takhle půjde, tak budeme spokojení všichni, hlavně abychom pomáhali mančaftu."


Přesně opačná nálada než v případě Slovanu panovala u poražených hostů z Havlíčkova Brodu. Jejich tým je sice na předposledním místě tabulky, ale v této sezóně už dokázal Ústecké Lvy jednou porazit, a tak se od něj možná čekalo trochu více, než předvedl v dnešním utkání. Jeho obrana nebyla pro domácí hráče překážkou a útok většinou nepřinesl žádné nebezpečí pro Petra Přikryla v ústecké bráně, který musel čelit jen devatenácti střeleckým pokusům. O korigování nelichotivého výsledku se pokoušel i Lukáš Endál: „K tomu zápasu skoro není, co říct. Z naší strany to bylo špatné. Připravovali jsme se na to, ale pak jsme ten zápas nezvládli. Dělali jsme zbytečné chyby.“

Původní plán určitě nezahrnoval devět puků v havlíčkobrodské síti a žádný v ústecké. „Rozhodně jsme nechtěli na soupeře nějak vlítnout. Čekali jsme tlak, ten na nás byl, ale my jsme nepokryli jejich hráče. Chtěli jsme hrát obranu, hrát určitě zezadu, nedostat góly a nenechat se zbytečně vylučovat. Ale ta vyloučení tam byla, góly jsme také dostali. Nevyšlo nám to,“ povzdychl si mladý útočník. Po první třetině bylo o osudu utkání de facto rozhodnuto, ale načatý zápas by se měl dohrát, co se vlastně dá za tak nepříznivého stavu dělat? „I přes ten stav jsme ten zápas určitě nevzdali, chtěli jsme hrát, dát nějaké góly, ale bohužel se nám to nepovedlo.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže