Ú s t í n/L. - Martin Vágner je jedna z nových tváří Ústeckých Lvů. Začátkem května se upsal severočeskému klubu na dva roky poté, co mu skončila smlouva v Pardubicích. Třiadvacetiletý obránce zatím posbíral vcelku bohaté zkušenosti, hrál extraligu dorostu i juniorů za Spartu, pak zamířil do zámoří, byl draftován a čekal na šanci v NHL, hrál na mistrovství světa hráčů do dvaceti let, nakonec se vrátil do Čech a strávil jednu sezónu v Pardubicích a jednu v Českých Budějovicích.
Které z těch zkušeností si ceníte nejvíce? Co bylo pro Vaši kariéru největším přínosem a v čem?
Tak asi všech. Já si myslím, že každá ta etapa měla něco do sebe. Ale co se týče zkušeností a života vůbec, tak asi nejvíc tý zámořský. Naučil jsem se jazyk a je tam trošku jiný styl života. Ale každé si cením svým způsobem, nějak jinak.

V zámoří se Vám dařilo, vyčkával jste, jestli se neprosadíte do prvního týmu, ale pak přišla výluka. Kdy nastal ten okamžik, kdy jste věděl, že pro Vás bude lepší vrátit se do Čech?
Já už jsem chtěl vlastně to léto před výlukou zůstat tady, ale kvůli té výluce byl v Pardubicích silný kádr a bylo by pro mě těžký se tam nějak prosadit, tak jsem tam ještě rok zkusil a potom už jsem tak nějak věděl, že půjdu zpátky.

Vrátil jste se do týmu Pardubic, ale ani tam jste zpočátku neměl jasnou pozici. Jak moc bylo těžké prosadit se do základní sestavy?
Bylo to těžký hodně. Já jsem byl jako mladší hráč. Vrátil jsem se z Kanady a v Pardubicích je to tak, že těm mladým zas takovou šanci trenéři nedávají. Mají tam starší. Většinou tam hráče kupují. Takže těžký to bylo. Ten první rok byl pro mě vlastně první v extralize, tak jsem si to všechno zkusil a druhý rok už jsem byl v Budějovicích, to už bylo trochu lepší.

Jak byste tedy zhodnotil své roční působení v Pardubicích?
Svým způsobem kladně i záporně, protože jak jsem řekl, moc jsem si nezahrál, i když jsem si to zkusil, ale ne úplně podle svých představ. Takže plusy i mínusy tam jsou na obou stranách.

Následoval přesun na jednu sezónu do Českých Budějovic. Jak se vám hokejově dařilo tam? A jak jste byl spokojen?
V Budějovicích jsem byl hodně spokojen. Tam mi dali trošku víc prostoru než v Pardubicích, takže jsem i celkem dost hrál. Ale pak bohužel přišla nějaká zranění, byl jsem párkrát nemocný, ale s tím musí každý počítat. Co se týče hokejové stránky, tak jsem byl v Budějovicích spokojený hodně.

Po sezóně 06/07 vám skončila smlouva v Pardubicích. Jak složité bylo rozhodování, jak se svou kariérou naložíte dál?
Já jsem zase tak dlouho nečekal, nevybíral jsem si, i když nějaká nabídka tam byla. Ale když přišlo s nabídkou Ústí, tak jsem neváhal ani na chvíli a podepsal jsem.

Slovanu jste se upsal na dva roky, stěhujete se do Ústí nebo jste zvolil variantu dojíždění?
Pořídil jsem si tu byt, takže budu tady.

Jste sice obránce, ale přesto nemůže zůstat bez povšimnutí, že jste v sedmdesáti devíti zápasech v extralize dosud nevstřelil branku. Čím to je? Plníte převážně jiné úkoly?
Co se té hry týče, tak já jsem převážně defenzivní obránce, takže já se dopředu nehrnu. Šance sice byly, ale štěstí zatím bohužel chybělo. Doufám, že to přijde.

Sám jste se zmínil o tom, že máte blíže ke kanadskému stylu hokeje. Zároveň prý máte dobrou střelu, kterou byste měl více využívat. Máte představu o tom, jakou roli byste měl plnit v Ústí?
Nevím přesně, jakou mají trenéři nebo manažer představu, ale co se týče mě, tak je to zase dobře bránit a hrát co nejvíc ten defenzivní hokej. Jsem obránce, takže nedostávat góly - zabraňovat tomu.

Kemp Ústeckých Lvů zahrnoval téměř třicet hráčů. V současnosti je tu devět obránců. Jsou pro Vás na místě starosti, zda budete pravidelně nastupovat?
Tak určitě. Myslím si, že každý hráč má tyhle starosti. Pokud je ale hráč dobrý nebo má předpoklady k tomu, aby hrál dost, tak ho tam trenér dá, takže je to na každém, záleží na individuálním přístupu.

Zatím jste sice netrénovali na ledě, ale měl jste příležitost tým poznat během přípravy. Jak na Vás takto poskládaný mančaft působí? Jaké by si podle Vás měl klást cíle pro první extraligovou sezónu?
Co se týče toho kolektivu, tak myslím, že tu je dobrá parta, že to všechno zatím funguje. Je to trošku jiné, než co jsem poznal třeba v těch Pardubicích, ale mně se to takhle líbí. A ty cíle pro sezónu? Uhrát co nejlepší výsledek a určitě se zachránit, nespadnout.

A jaké jsou Vaše osobní cíle pro sezónu 07/08?
Hlavně hrát celou sezónu a odehrát těch padesát dva zápasů. Takže pravidelně nastupovat, odvést všechno pro mančaft a podat co nejlepší výkon.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže