Poslední zápas před domácím publikem odehrají Ústečtí Lvi v dlouhodobé části soutěže. Ve středu od 18 hodin se v rámci soubojů 38. kola v přímém souboji o druhé místo střetnou s HC Berounskými Medvědy, kteří mají nyní na druhém místě na Slovan náskok dvou bodů a za vedoucím Chomutovem zaostávají pouze vinou horšího brankového rozdílu. Střetne se tak tým s nejlepšmi výsledky na domácím ledě s nejúspěšnějším týmem na hřištích soupeřů.
Ústečtí hokejisté v posledním utkání nečekaně podlehli Hradci Králové 1:3, čímž ukončili sérii deseti tříbodových vítězství v řadě na domácím ledě a zároveň opustili první příčku, kterou dobyli kolo předtím. Přesto si alespoň v tabulce domácích utkáních udržují první pozici. V posledních třech zápasech vyšli podruhé bodově naprázdno, když vedle vítězství nad Mladou Boleslaví (5:2), podlehli také Třebíči (3:6).

Berounští Medvědi atakují své historicky nejlepší umístění ze sezóny 1997/98, kdy obsadili bronzovou pozici. Svěřenci trenéra Vejvody se tak stali příjemným překvapením soutěže. V posledních kolech ovšem mají výsledky nevyrovnané. Ve 32. kole dokázali zvítězit v Jihlavě (2:1), poté doma zvládli dva papírově slabší soupeře, Písek a Brno (shodně 4:2), ovšem v 35. kole prohráli v Opavě (2:3) a pak doma nepřemohli Kadaň (2:2). Vítězstvím v posledním zápase s Olomoucí 5:1 opět poskočili v tabulce před Slovan.

Berounští jsou v zápasech na cizích kluzištích nejúspěšnějším týmem soutěže, když dokázali jedenáctkrát zvítězit. Poraženi odcházeli v sedmi případech, včetně souboje s Ústím v 21. kole 0:3. Na soupisku Medvědů byl v minulých dnech dopsán velezkušený brankář Jaroslav Kameš, ovšem podle klubového webu jen jako pojistka. Neotřesitelnou a velmi úspěšnou jedničkou klubu je teprve dvacetiletý Miroslav Kopřiva, kterého do Berouna uvolňuje extraligové Kladno. Svou procentuální úspěšností zásahů (93,16%) se řadí na druhé místo hodnocení brankářů soutěže, těšně před Lukáše Sáblíka. Beroun díky jeho výkonům obdržel nejméně branek (73, průměr 1,97 na zápas) ze všech mužstev 1. ligy. Ofenzívu táhne druhý nejproduktivnější forvard soutěže Václav Eiselt, který v odehraných 32 zápasech dosáhl 42 (22+20) bodů. Přes dvacet bodů se ještě dostali Martin Frolík 22 (10+12), Ladislav Slížek 21 (9+12) a Petr Šinágl 21 (7+14). Nejproduktivnější ústecký obránce, Václav Drábek, je s 19 (6+13) body úspěšnější než berounský sok Filip Vanček, který nasbíral 15 (6+9) bodů.

Ústecký Slovan čeká veledůležité dvojutkání, které zřejmě mnohé napoví o tom, jakou pozici vybojuje pro nasazení do play-off. Po duelu s Berounem se Lvi představí v sobotu v Chomutově. Před posledním utkáním dlouhodobé části soutěže (v Prostějově) tak již teoreticky může být rozhodnuto. Doufejme, že poslední domácí utkání zvládnou úspěšně a v tabulce svého soka opět přeskočí.

POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ

HC Berounští Medvědi - HC Slovan Ústí nad Labem 3 : 3 (0:0, 1:1, 2:2)
Branky: 34. Frolík (Eiselt, Křesťan), 45. Slížek (Jareš), 56. Eiselt (Frolík) - 28. Hodek, 48. Buďa (Kočí, Drábek), 59. Sýkora (Appel). Rozhodčí: Kubeš - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 4:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1500.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže