Při návratu ze včerejšího tréninku měli ústečtí obránci Václav Drábek a Ondřej Kříž autonehodu. Poblíž Litoměřic se srazili s vozidlem Škoda, jehož řidička vjela z dosud nezjištěných příčin do protisměru. Bližší okolnosti havárie jsou předmětem dalšího šetření. Zdravotní stav obou hráčů je velmi vážný, oba jsou hospitalizováni v litoměřické nemocnici.

Ranní informace o zdravotním stavu: Ondřej Kříž má kromě dalších zranění vykloubenou kyčel a sezóna pro něj skončila. Václav Drábek byl umístěn na JIP kvůli problémům s dýcháním a otázka jeho dalšího působení v letošní sezóně zůstává ještě otevřená. Informace potvrdilo vedení klubu.


Nejnovější zprávy z pravého poledne: dle telefonické informace generálního manažera HC Slovan Davida Šaffera, který se právě vrátil z litoměřické nemocnice, leží Václav Drábek na JIP s polámanými žebry. Podstatně horší je situace u Ondřeje Kříže, který je právě po operaci kyčle, když mu lékaři napravovali prasklé pouzdro kyčelního kloubu. Podle mínění lékařů jsou Ondrovy vyhlídky na další kariéru vrcholového sportovce nejisté. Vše záleží hlavně na následné rehabilitaci. Oběma hráčům zachránil život hlavně ten fakt, že byli při jízdě připoutaní. Řidička i spolujezdec z druhého vozu jsou v kritickém stavu.


Další zpráva od generálního manažera (15:00): Poslední informace od klubového lékaře zní takto. Venca je stabilizován, má zlomené žebro a dost pohmožděný hrudník. Bude ve špitálu na pozorování do pátku, kdy by měl opustit nemocnici. Ondra podstoupil jednu operaci v Litoměřicích a zítra bude převezen do ústecké nemocnice. Tam bude připraven k další operaci primář Houser. Takže veškeré další informace budou přímo z Ústí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže