Ústí n.L. – Slovenský útočník Andrej Nedorost zažívá v barvách žlutomodrého Slovanu střelecké trápení, které podle svých slov ještě nezažil. Zároveň neztrácí víru ve chvíli, kdy jedna vstřelená branka může vše zvrátit. „Je to jak černá můra. Snažím se makat naplno, zkouším vše možné. Už se to musí konečně zlomit,“ přemítá v rozhovoru jedna z největších posil v historii ústeckého klubu.

Nadějný začátek pokazilo další zranění

Andrej Nedorost přišel do Slovanu v polovině září 2007, poté co bylo jasné, že největší hvězda týmu Jan Čaloun bude minimálně dva měsíce mimo hru. Po úvodním prozření, kdy byla na Andreji vidět zápasová přestávka, našel pevné místo v sestavě Ústeckých Lvů, vedle Františka Mrázka. Typově si tato dvojice na ledě uměla vyhovět. Obrovitý Mrázek dělal v útočném pásmu pro rychlého Nedorosta prostor a připravoval šance. Na oko diváka pohledný hokej, jenže bez bodového efektu. Pak se ale v domácím utkání s pražskou Spartou dokázala dvojice prosadit. Už se zdálo, že Pražané si odvezou ze Zlatopramen Areny všechny tři body, přesnou nahrávku Andreje Nedorosta přetavil v důležitou branku „Fery“ Mrázek. Fanoušci se těšili na další povedené okamžiky této dvojice. V následujícím utkání s Třincem se Andrej Nedorost zranil. Opět mimo hru! Jako by v kariéře šikovného útočníka nemohla v každé sezóně chybět zranění.

Andrej Nedorost: "Je to jak černá můra."

Nedorost se vrátil v utkání na jihu Čech, kdy zavítal Slovan na led ambiciózního Mountfieldu. Začal putovat sestavou, opět mu chyběla kondice a herní praxe. Ztracené sebevědomí narůstá velmi pomalu. Po 26. kolech má Andrej Nedorost v kolonce góly hrozivou nulu. „Je to jak černá můra. Snažím se makat naplno, zkouším vše možné. Už se to musí konečně zlomit,“ přemítá jedna z největších posil v historii ústeckého klubu. Právě vstřelené branky se od účastníka MS 2001 v německém Hannoveru čekaly. „Je to frustrující. Šance si vytvářím, ale nedokážu je proměnit. Už sám kolikrát nevím, co mám dělat. Člověk slyší, že už to musí konečně zlomit, teď to přijde. A stále nic. Nevzdávám to, budu makat dál. Zítra nás čeká Liberec, další zápas, kde to můžu zlomit,“ neztrácí víru Andrej a pokračuje: „Klub ode mě čeká přísun branek, to jsem zatím nesplnil,“ hledí nepříjemné pravdě do očí.

Osobně považuje toto období za svůj nejtěžší moment v dosavadní kariéře. „Každý hokejista má krizi, musím se z toho vyhrabat sám,“ věří ve vlastní síly rodák z Trenčína.

Víra v obrat k lepšímu

Po tréninku si přidává v posilovně, jezdí na rotopedu, hledá jednoduše cestu, jak z krize ven. Zároveň neztrácí víru ve chvíli, kdy jedna vstřelená branka může vše zvrátit. Ústečtí fanoušci by si jistě přáli, aby probuzení obávaného střelce přišlo už v pátečním duelu s Tygry z Liberce.

V novém čísle Lion´s Revue naleznete v rubrice Pod lupou právě Andreje Nedorosta.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže