Ú s t í n./L. - Účastníci 1. hokejové ligy mají před sebou poslední dvě kola dlouhodobé části soutěže, po nichž se rozdělí. Prvních osm bude pokračovat ve vyřazovacích bojích, které začnou úvodními zápasy již v neděli 15.2., pro družstva na devátém a desátém místě sezóna skončí a poslední čtyři budou pokračovat v bojích o udržení. Ústečtí Lvi se představí dvakrát na ledě soupeřů a předposlední prověrkou jim bude sobotní souboj v Chomutově. Pokud chtějí do konce soutěže reálně pomýšlet na vylepšení stávající čtvrté příčky je třeba minimálně bodovat.
Severočeský rival ve druhé nejvyšší soutěži úspěšně působí od sezóny 1997/98, kdy odkoupil práva na start v soutěži od tehdy ekonomicky nezpůsobilého Ústí. Vždy se pohyboval v horních patrech tabulky, v sezóně 2000/01 se dokonce probil až do baráže o extraligu, a tak ani jeho letošní působení na špici soutěže již není překvapením.

Ústečtí se po famózním vstupu do nadstavbové části soutěže trochu zadrhli, z posledních čtyř zápasů odcházeli třikrát bez bodového zisku, z toho dvakrát před domácím publikem, a tak i podle slov trenéra Setikovského je možná lepší, že je nyní čekají zápasy venku, ve kterých mohou jen získat.

Chomutov po nevýrazné části sezóny, která následovala po odchodu do té doby nejlepšího brankáře soutěže, Kamila Jariny, do extraligového Litvínova, se výsledkově zvedl, před minulým kolem se dokonce opět vrátil na první místo, ovšem na něm se mužstva v posledních dnech mění jako letošní počasí, a tak ani Chomutov se na výsluní neohřál déle než jedno kolo a po prohře 2:4 v Olomouci opět klesl. Na Slovan má náskok dvou bodů a před sebou soupeře z nejtěžších, po souboji s Ústím zavítá v posledním kole do Jihlavy.

Za zmínku stojí připomenutí, že to byli právě Ústečtí Lvi, kdo připravil Chomutovu první porážku letošního ročníku ligy. Ve 12. kole zvítězili na jeho ledě 2:0. Navíc jako jediní dokázali pokořit severočeského rivala i ve zbývajících utkáních, nejdříve rekordně 7:2, poté po obratu ve třetí třetině těsně 2:1. V paměti fanoušků jistě zůstává vypjatá čtvrtfinálová série z loňského ročníku, kterou rozhodoval až poslední možný pátý zápas.

Na postu brankáře se po Jarinově odchodu objevoval Michal Podolka, poté do Chomutova přišel Michal Fikrt, ovšem na své výkony z působení v Kadani stoprocentně nenavázal, úspěšnosti zásahů mu poklesla téměř o dvě procenta, a v posledních utkáních se oba zmiňovaní brankáři víceméně pravidelně střídají. Obranu dirigují extraligou prověřený Martin Nosek a postavou nevelký, ale přehledem dominující Pavel Maleček. Oba nasbírali 17 bodů v kanadském bodování. Nejlepší útočná síla soutěže skrývající se v chomutovské ofenzívě, která již přinutila obrany soupeřů 144krát kapitulovat, je představována především sedmi forvardy, kteří v kanadském bodování atakují či překračují hranici bod na zápas. Nejlepším nahrávačem je s 26 asistencemi Kamil Koláček, nejlepšími střelci i nepilnějšími sběrateli kanadských bodů jsou Petr Jíra a Michal Jeslínek se shodným ziskem 39 (20+19) bodů. Sedmičku nejúspěšnějších doplňují Stanislav Mikšovic, Milan Kostourek, Radek Šíp a Ladislav Boušek. Doufejme, že i v obranných řadách oslabení Lvi si s útočnou legií Chomutova poradí neméně úspěšně jak v posledních vzájemných soubojích.

Další dva ze silné čtyřky si to také rozdají ve vzájemném duelu, Jihlava přijede na led Berouna ve snaze odčinit domácí porážku.
Slovan by se v případě vítězství nad Chomutovem posunul minimálně na třetí pozici, k posunu na druhé místo mu musí domácím úspěchem pomoci Beroun.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže