Ústí n.L. – Slovenský forvard Marek Hovorka má za sebou první tréninky a nové působiště si jen pochvaluje. Zítra na něj čeká ostrá domácí premiéra. „Věřím, že to bude vítězná premiéra a bude se nám dařit,“ hledí k nejbližšímu utkání čerstvá posila Ústeckých Lvů.

Tento týden si Marek Hovorka asi bude dlouho pamatovat. Ještě v úterý trénoval v Liptovském Mikuláši a najednou je o několik stovek kilometrů severněji. Včera (středa – pozn. autora) zkoušel poprvé kvalitu ústeckého ledu ve Zlatopramen Areně.

O rychlém stěhování vypráví Hovorka s úsměvem. „Bylo to fakt rychlé. Stačil jsem si sbalit jen to nejnutnější. Ještě mám v Liptovském Mikuláši dost věcí, navíc tam je i moje přítelkyně,“ líčí akci „kulový blesk“. Celkem cestoval Marek Hovorka vstříc novému angažmá devět hodin. Delší vzdálenost k domovině bere Marek jako realitu. „Jsem hokejista, tak to prostě chodí. Nevadí mi to.“

Markovi běžela pro tuto sezónu poslední rok kontraktu v Liptovském Mikuláši. Jeho agent už hledal pro hbitého útočníka nové působiště. „Když jsem se dozvěděl o zájmu Ústí, neváhal jsem ani minutu. Měl jsem taky zájem zahrát si českou Extraligu. Jsem rád, že to vyšlo," řekl v úvodu našeho rozhovoru Marek Hovorka.

V novém působišti se hlásil poprvé ve středu. „Mám z toho tady zatím super pocity. Je to úplně jiné než na Slovensku,“ rozzářila se tvář drobného útočníka a pokračoval: „kluci mě přijali v pohodě, myslím že do party zapadnu.“

Liptovský Mikuláš je v letošní sezóně na předposlední příčce slovenské nejvyšší soutěže. Hovorkovi ale přesun do posledního týmu české Extraligy rozhodně nevadí. „Myslím si, že na nějaké definitivní závěry je brzy. Čeká nás spousta zápasů o body,“ hledá pozitiva v novém angažmá slovenský mladík. Hovorka začal kariéru v Dubnici nad Váhom. V dorostu si na rok odskočil do Prešova, první extraligový zápas sehrál za Martin. Poslední tři a půl roku oblékal dres Liptovského Mikuláše.

Ve Slovanu už před příchodem Hovorky vládne početná slovenská kolonie, nyní je o dalšího člena bohatší. „Rusty Špirko je můj dobrý kamarád, znám i Andreje Nedorosta,“ určuje Hovorka v týmu Lvů známé tváře.

V Liptovském Mikuláši patřil mezi nejoblíbenější hráče. Fanoušky místního klubu jeho odchod mrzel. „Strávil jsem tam nějakou dobu, loni vyhrál bodování. Samozřejmě jsem zklamání fanoušků zaznamenal, ale věřím, že můj odchod do Slovanu pochopí,“ nezapomněl na ještě nedávno své příznivce.

Na pátečním tréninku se už Hovorka proháněl v „modré lajně.“ Mazlil se s pukem, přesně přihrával. Jak se drobný útočník vyrovnává s obranou, kde hráči připomínají svou výškou věže? „Osobní souboje mi nevadí, nebojím se u mantinelu.“ Trenéři zařadili slovenského hračičku mezi zkušené matadory Davida Pazourka a Pavla Janků. „Je to pro mě obrovská škola, že můžu hrát s těmito hráči,“ vyjádřil poklonu novým spoluhráčům z formace Hovorka, který ve volném čase nejraději spí nebo sleduje sportovní přenosy.

Zítra čeká na Hovorku premiéra v ústeckém dresu. V domácím prostředí se poprvé představí ústeckým fanouškům. „Věřím, že to bude vítězná premiéra a bude se nám dařit,“ těší se zítřejší ostrý start proti rozjetému Kladnu hráč, který v dětství obdivoval kanadského útočníka Paula Kariyu. A vzkaz od nováčka v týmu pro ústecké fandy. „Bude se snažit hrát maximálně nejlépe, jak umím. Doufám, že je nezklamu, zaznělo na závěr z úst Marka Hovorky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže