Ú s t í n./L. - V úvodních čtvrtfinálových duelech byla útočná formace Tomáše Sýkory s Davidem Apelem a Jiřím Kudrnou na křídlech zařazena až na post 4. útoku. Svými výkony na ledě si však tito hráči jednoznačně řekli o častější nasazování do hry a v posledních třech utkáních série s Olomoucí vstřelili sedm z deseti branek Lvů. Výraznou měrou tak přispěli k definitivní porážce Hanáků.
„Hlavně v posledních dvou zápasech se dařila hra celému týmu. Je pravda, že nám tam s klukama nějaké ty góly padly a pro osobní pocit a psychiku hráče je to určitě dobře, ale ono je nakonec jedno, kdo ty branky vstřelí, hlavně, že se vyhrálo,“ použil Caplik, jak je mezi spoluhráči nazýván, známou formulku a pokračuje ve svém hodnocení. „My jsme na začátku série trochu ušetřili síly tím, že jsme hráli na čtyři formace. Olomouc naproti tomu odehrála celé play-off na tři řady a v posledních dvou zápasech se to na ledě logicky muselo projevit. Podle mého názoru jsme je jak minule, tak i dnes přehráli hlavně fyzicky a postoupili zaslouženě,“ dodává. Připojil i svůj názor na to, proč se nakonec celá série protáhla až na pět zápasů. „Olomoucký trenér Přecechtěl hromadu našich hráčů zná ze svého loňského působení na lavičce Prostějova a tak asi věděl, co na nás bude při zápasech platit. Nakonec ta série byla opravdu těžší, než jsme předpokládali. Olomoučtí od druhého utkání přitvrdili a taková hra nám moc nesedí. Jediný zápas, který se trochu vymknul mezím play-off byl ten minulý v Olomouci, kde domácí hráli chvílemi za hranicí únosnosti a hlavně ten konec byl divoký,“ vrátil se úspěšný střelec k tolik diskutovanému závěru čtvrtého zápasu.

Samostatnou kapitolou jsou podle Davida ústečtí diváci. „O tom snad ani nemá cenu se bavit,“ říká s úsměvem a pokračuje. „Ta atmosféra tady na zimáku, to je taková nádhera, jakou jsem snad ještě nezažil. Prošel jsem už hodně klubů, ale to co předvádí diváci v Ústí, klobouk dolů. Hlavně dnes, kdy to bylo zatím nejvíc potřeba, se opravdu lidi vytáhli a patří jim za to od nás všech velký dík. Oni nás opravdu dotlačili k postupu,“ nešetří chválou na adresu ústeckého publika, které se v pravý čas opravdu vytáhlo.

Do semifinále první ligy nakonec postoupili všichni favorité. Celky, které se po nadstavbové části umístili na prvním až čtvrtém místě, si to teď rozdají mezi sebou o potup do vysněného prvoligového finále. Ústečtí vyzvou v semifinále celek, který se umístil na prvním místě - Beroun. „Medvědi mají určitě silný celek. Oni mají výborně poskládaný tým a ne nadarmo skončili první. Myslím ale, že všechny týmy z té vedoucí čtyřky jsou silné, i ten náš. Teď jsme udělali první krok, ale chtěli bychom jít určitě co nejdál, takže je nám celkem jedno, na koho v dalším kole narazíme. Pokud chceme dál, musíme porazit každého. Beroun na rozdíl od nás, už vlastně od středy nehraje. Otázkou zůstává, jestli to pro nás bude výhoda nebo ne. Jsme na tom fyzicky dobře, ale všechno se uvidí až při těch dalších zápasech,“ dodává trochu tajemně střelec dnešní druhé branky na závěr našeho rozhovoru.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže