onlajn.">
Ú s t í n/L. - Na Vysočinu tentokrát zamíří Lvi. V Jihlavě letos ještě nevyhráli, ovšem doma ji dvakrát doslova rozdrtili. Nabízí se tak otázka, jestli tak dokáží i potřetí za sebou. Úvodní buly bude vhozeno 17. 1 2009 v 17:30. Slovan se opět může těšit na vydatnou podporu svých příznivců, kteří se za svými hráči na Vysočinu chystají. A vy, co se z rozličných důvodů do Jihlavy nedostanete, máte možnost sledovat alespoň podrobný onlajn.

Porovnání týmů

30-5-2-5 celková bilance 17-2-4-19
13-4-2-1 zápasy venku 7-0-1-13
17-1-0-4 zápasy doma 10-2-3-6
1. postavení v tabulce 7.
102 získané body 59
144:72 skóre 113:122
1 utkání bez vstřelené branky 2
4 utkání se shut-outem 3
8:1 (Jihlava) nejvyšší výhra 6:3 (Chrudim)
2:6 (Chomutov) nejvyšší prohra 1:8 (Ústí nad Labem)
M. Šagát; 34b (18+16) nejproduktivnější hráč D. Hodek; 52b (21+31)
M. Šagát; 18 nejlepší střelec O. Bakus; 25
R. Špirko; 18 nejvíce asistencí D. Hodek; 31
Z. Sklenička; 99 nejtrestanější hráč R. Malena; 64
D. Salfický - 92,40% úspěšnost brankáře F. Novotný - 94,23%
D. Salfický - 1,97 průměr inkas. branek F. Novotný - 2,77
42 góly v přesilovkách 39
18,83% využití přesilovek 19,31%
4 góly v oslabení 5
9,96% střelecká úspěšnost 8,7%

Aktuální forma Jihlavy

Jihlavští fanoušci měli před začátkem sezony zřejmě větší očekávání. Po dvaačtyřiceti kolech je sice tým z Vysočiny na sedmém místě, vyhrát však dokázal v posledních devíti kolech pouze dvakrát. Na druhou stranu se dá o Dukle říct, že je mistrem na prohrávání po základní hrací době. Ze sedmi proher posledních devíti kol čtyřikrát prohrála na samostatné nájezdy. Jihlavští brankáři by si zřejmě měli sáhnout do svědomí, tato statistika není nejlepší vizitkou. Neprosadili se takto dvakrát přes Chomutov, jednou přes Olomouc, jednou též padli (ve vcelku divokém zápase) 6:7 na domácím ledě s Kadaní. V uvedeném období ale Dukla utrpěla největší debakl právě na hřišti svého příštího soupeře - Slovan ji smetl 7:2.

Opory Jihlavy

Jednoznačnou jedničkou v brance Dukly byl po dlouhou dobu Milan Řehoř. Za žlutočervené odchytal většinu dosavadní sezony a nezdálo se, že by měl být z brány vytlačen. Ovšem v posledním zápase, kdy Jihlava zajížděla na led favorita z Chomutova, se u Řehoře objevily zdravotní problémy. Klub tuto peripetii vyřešil zajímavým způsobem. Povolal ze Sparty teprve sedmnáctiletého juniora Filipa Novotného, který dlouhou dobu cuchal nervy chomutovským střelcům a nakonec klubu pomohl k bodu.
V obraně Dukly můžeme najít řadu známých jmen. Bodově nejúspěšnějším obráncem jest Rostislav Malena, v dosavadních zápasech letošní sezony posbíral již sedmnáct bodů (4+13, +3). Ještě loni za Slovan nastupoval bek Tomáš Ficenc. V Ústí si nestihl během šestadvaceti zápasů zapsat ani bod. Zato letos je v Dukle s třinácti body druhým nejproduktivnějším obráncem (3+10, -2). Zajímavým jménem jihlavské defenzivy je bezpochyby i rodák z hlavního města Lotyšska Janis Andersons. V dosavadních třinácti zápasech v dresu Dukly si zvládl připsat stejný počet bodů.
Krédem jihlavské ofenzivy rozhodně není rovnost v dělbě kanadských bodů. Jejich sbírání si v podstatě vzali na starost Daniel Hodek a Oldřich Bakus. Oba již drahnou dobu okupují nejen první místa ve statistikách klubu, ale i celé soutěže. Prvně jmenovaný si připsal ve dvaačtyřiceti odehraných kolech výborných 52 bodů (21+31, +1). Ani Bakus ale nechce být pozadu. Přestože sehrál o tři zápasy méně, než kolega Hodek, na kontě má jen o jeden bod méně (25+26, +3).

Kádr Slovanu

Nová posila Lvů, pravoruký obránce Ondřej Kříž, na Dukle ještě nenastoupí. V sobotu bude odehrávat poslední zápas za Olomouc. Čekat ho tak mohou ústečtí fanoušci až ve středu, kdy bude Slovan hrát doma proti Chrudimi. Počítat nemožno též s Pavlem Janků, oblíbený útočník se stále nedostal z angíny. Na led stále ještě nevyjede Milan Mikulík. Výjezďáci samozřejmě neuvidí ani Jana Kloze, který bude díky kolenním vazům ještě nějaký ten pátek chybět.

Vzájemné zápasy

2008/2009
Jihlava - Ústí 3:1 report
Ústí - Jihlava 8:1 report, preview

Nadstavba
Ústí - Jihlava 7:2 report, preview

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický – Zeman, Bolf, Klobouček, Němeček, Tůma, Pojkar, Bolf – Heřman, Hovorka, Špirko – Sklenička, Dragoun, Šagát – Havlíček, Hanzl, Pazourek - Novák M., Čaloun, Šaffer.

HC Dukla Jihlava: Novotný - Malena, Martinka, Ficenc, Andersons, Novák, Kašpar, Zelený - Man, Hradecký, Hodek - Říha, Mareš, Bezděk - Hanzal, Zeman, Hrbatý - Krupka.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže