Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi zbrojí na rozhodující fázi sezóny. Do jejich kádru přibyli další noví hráči, kteří se již od neděle zapojili do tréninkového dění. Se Stanislavem Procházkou i Michalem Pšurným by měla stoupnout již tak kvalitní ofenzivní síla vítěze základní části první hokejové ligy.
Zkušený matador Stanislav Procházka se na novou výzvu otevřeně těší a hodlá Ústeckým pomoci v nejatraktivnějším úseku sezóny. Jak se hostování do konce sezóny zrodilo, však nějak výrazně neprožívá. „Patrně jsem byl vyhlédnutý zdejším klubem, byl jsem osloven a nějakým způsobem se jistě domluvíme na spolupráci. O přesunu do Ústí jsem samozřejmě věděl už déle, čekal jsem, že se může uskutečnit,“ přemítá ostřílený útočník, jenž ve vrcholovém hokeji kroutí osmnáctou sezónu. „Přestup je pro mě určitá změna, může to být pro mě v kariéře další hokejový postup, protože jsem nyní působil v Benátkách a ty prostě nebyly na takové úrovni jako je Ústí. Doufám, že se mé působení vyvine správným směrem a budu spokojený,“ vysvětluje.

Ač je již sedmým rokem libereckým hráčem, letos své hokejové umění spíše prokazoval na farmě Bílých Tygrů. Středočeský celek, kterému v předkole play-off už nepomůže, však opouští s čistou hlavou. „Benátkám prakticky o nic nešlo, jsou zachráněni a žádné velké ambice tam nejsou. Šlo o udržení soutěže, což se podařilo. V současné době jsem se v Benátkách stal nepotřebným, a tak se zrodil přesun do Ústí,“ analyzuje Procházka. Do výrazných rozborů své benátecké mise se nepouští. „Své letošní působení v Benátkách nehodnotím, z mého pohledu jsem si dobře zahrál. Bavilo mě to tam, což je pro mě hlavní. Hokejista musí mít do hraní chuť. Mě už o nic jiného nejde,“ vykládá.

Protřelý forvard, jehož hokejový životopis zdobí 827 extraligových startů, se s novým prostředím potřebuje nejprve důkladně seznámit. „Především se tady musím nejprve rozkoukat, aklimatizovat. Sice jsem dvakrát proti Ústeckým hrál, ale nejdříve si chci udělat svůj názor,“ zamýšlí se. Do tajů šancí Severočechů v nadcházejícím play-off zatím nepronikl, přesto se o věštění budoucnosti pokusil. „Kvalita v Ústí je, vyhráli základní část soutěže o deset bodů, což je docela dost veliký náskok. Myslím, že samozřejmě mohou přemýšlet o postupu do extraligy. Bude to však cesta dlouhá a těžká,“ uvažuje o šancích ústeckého celku v následujících týdnech. Závěr nekonečného extraligového seriálu, jenž zanedlouho ukrojí poslední z dvaapadesáti dílů základní části, nenechává klidným ani Stanislava Procházku. I on pronikl do sledování případného ústeckého soupeře v baráži. „Je to tam stále otevřené, konec tabulky je vskutku natřískaný. Ale musím se přiznat, že kromě spodku tabulky sleduji samozřejmě především výkony Liberce, na který jsem stále vázán,“ uzavírá téma Procházka.

Poprvé kvalitu ústeckého ledu v rámci nedělního podvečerního tréninku poznal i zanedlouho třiadvacetiletý forvard Michal Pšurný. Odchovanec zlínského hokeje možnost hrát za žlutomodré barvy nezahodil a ani chvilku neváhal. V poslední době se mu totiž prohánět puky po ledových kolbištích zrovna nevedlo, ve finiši základní části extraligy totiž vypadl ze základní sestavy Okenářů. „Ve Zlíně jsem v poslední době nehrál, takže jsem vřele přivítal možnost hostování v Ústí. Jsem rád, že Lvům mohu pomoci a že si zahraji play-off. Ústí má určitě ambice na postup a může dokráčet daleko.“ míní rodák z Uherského Hradiště.

Konec přestupního termínu se neúprosně blížil a hráčským rošádám „last minute“ neunikl ani Pšurný. Se svými dosavadními spoluhráči se nestihl ani rozloučit. „Přestup se „upekl“ velmi rychle. Dozvěděl jsem se o něm ráno a v podstatě večer jsem byl už sbalený. Bylo to trochu hektické, ale to k hokeji patří. Určitě si s kluky ještě zavoláme,“ hodnotí plejer se 106 extraligovými starty. V šatně Lvů se neztratil, pár nových spoluhráčů zná totiž z minulosti. „Několik kluků tady znám, takže nejdu úplně do neznámého prostředí,“ prohodil hráč, pro kterého není neznámá ani druhá nejvyšší soutěž z působení v Třebíči, Prostějově a Jihlavě.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže