Ú s t í n/L. - Lepší výstrahu ústečtí hokejisté před středečním startem vyřazovacích bojů nemohli dostat. Po dlouhodobé části dvanácté Benátky nad Jizerou si v nejkratší možné době, tedy už po třech zápasech, podaly pátou Chrudim. Na jejím ledě dvakrát opanovaly prodloužení resp. nájezdy a dílo dokonaly na domácím ledě. Žádné ohledy na umístění po základní části, žádné ohledy na pětadvacetibodový bodový odstup nebo pětašedesátigólový rozdíl ve skóre. I takové může být play off.

První skončená série předkola play off první ligy tedy přisoudila soupeře Ústeckým Lvům a zplodila první dvojici pro čtvrtfinále. Stanou se jím právě Benátky. Tým, který proklouzl do vyřazovacích bohů z posledního možného místa. Tým, který se dlouho potácel na samém dně prvoligové tabulky. Ale také tým, který úžasným závěrem, v němž z posledních šesti zápasů pět vyhrál a prolezl do play off.

Není sporu, kdo bude ve čtvrtfinále favoritem. Avšak jen představa, že se v brance soupeře objeví Milan Hnilička budí respekt. Byl by to pikantní souboj brankářské generace světových šampiónů: Hnilička versus Salfický. Na druhou stranu, i přes veškeré zrádnosti play off, Ústečané disponují kádrem, který prostě musí Benátky porazit.

Dva pohledy do historie

Poslední porážka je stará téměř čtyři roky

Prvoligové play off má v Ústí v posledních letech sladkou příchuť. Poslední prohraná série Ústeckých Lvů je už téměř čtyři roky starou záležitostí. Tehdy svěřenci Pavla Hynka nestačili ve finále na České Budějovice. Sérii odehráli obránci Ondřej Kříž s Janem Kloboučkem a forvard David Pazourek, pomáhal i Michal Dragoun. Od té doby ústečtí fanoušci zažívali ve Lví aréně při prvoligovém play off jen samé radosti.

Na čtyři zápasy hráli Lvi jen jednou úspěšně

Letošní play off však bude pro Lvy specifické mimo jiné tím, že od začátku do konce se hraje na čtyři vítězství. S takovou sérii příliš šťastné zkušenosti nemají. V roce 2002 nestačili na Jihlavu (2:4), barážové nezdary se Vsetínem (2006) i Mladou Boleslaví (loni) jsou dostatečně známé, a tak jedinou úspěšnou sérii, kterou Slovan zvládl vyhrát, byla v postupové sezoně proti Jihlavě (4:0). A tehdy byl start do série enormě vysilující a Lvi zvládli zvítězit po boji až v prodloužení, když se půl zápasu trápili, ale nakonec dokázali smazat dvoubrankový náskok soupeře.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže