Ú s t í n/L. - V nelehké situaci byli na ústeckém ledě hokejisté Benátek. Museli čelit Lví gólové smršti, která se zastavila až na čísle šest. Benátecký strážce branky Jiří Stejskal se činil, dělal co mohl. Přesto tolika gólům ve své síti nezabránil.
Vskutku nejzaměstnanějším hráčem Benátek byl bezpochyby Jiří Stejskal. Gólman prvoligového nováčka si na nedostatek práce opravdu stěžovat nemohl. Svému týmu však notně pomohl od ještě většího debaklu. Příčinu, která zavinila takový přísun puků do jeho sítě, dlouho hledat nemusel. „Dostali jsme až moc gólů z přesilovek. Naopak ty naše se nám moc nedařily. Přesto po dvou třetinách jsme drželi docela solidní výsledek,“ popisuje utkání Stejskal.

Co nejdéle neinkasovat. Taková byla taktika klubu z malého středočeského městečka. To se mu však očividně nepodařilo. Již po čtyřiceti sekundách prvního dějství totiž inkasoval a úvodní plány byli rázem fuč. „Chtěli jsme co nejdelší dobu uhrát bezbrankový stav, ale ten brzký gól naší taktiku naboural. Máme zkrátka mladé mužstvo. Oproti tomu Ústí má přece jen zkušenější tým, takže si to dneska pohlídali,“ hledá Stejskal příčiny středečního benáteckého nezdaru.

Klub, který po základní části obsadil dvanáctou příčku, měl z Ústeckých Lvů zdravý respekt. „Věděli jsme že v Ústí hrají samí zkušení hráči jako třeba Čaloun, Novák. Takže jsme věděli že s nimi nemůžeme hrát hokej. Museli jsme jim tu hru kazit. Ve druhé třetině se nám to i dařilo,“ chválí hru svého celku po čtyřiceti minutách. Snahy hostů ve Zlatopramen Areně nakonec přišly vniveč. Solidní zápas ztratili svěřenci kouče Vladimíra Čermáka v posledním úseku zápasu. „Třetí třetina opravdu nebyla podle našich představ. Vůbec se nám nedařilo. Ve třetí třetině se zápas už definitivně zlomil,“ lituje Stejskal poslední dvacetiminutovky.

Přesto větších hodnocení úvodního střetnutí čtvrtfinále se chce Stejskal vyhnout. „První zápas se nám holt nepovedl. Musíme však hrát dál. Na čtvrtek se snad dobře vyspíme,“ burcuje.

Sérii s Ústím nebere jako ztracenou, přesto ví, že cíle Benátek nejsou velké. „Každopádně hrajeme v klidu. My nemusíme, zatímco Ústí musí. Moc se toho od nás nečeká, ale když se budeme snažit, můžeme Ústí alespoň potrápit,“ ví Stejskal.

Na druhý čtvrtfinálový zápas se otevřeně těší a věří v dobrý výsledek svého týmu. „Ve čtvrtek se budeme snažit uhrát co nejlepší výsledek. Kdyby se nám podařilo vyhrát jeden z těchto dvou zápasů na ústeckém ledě, byl by to obrovský úspěch,“ zasní se brankář.

Po hladkém vyřazení Chrudimi v předkole Play-off, kterou Benátky vyřídily v nejkratším možném čase, pociťuje v soubojích s Ústeckými Lvi výrazné rozdíly. „Oproti Chrudimi to tady bylo rychlejší. Navíc jsme oslabený o další dva hráče. Nehráli jsme špatně, ale Ústí mělo i štěstí a má prostě kvalitnější kádr,“ vysvětluje.

Byl z toho velký poprask. Spekulace o možném startu Milana Hniličky v dresu Benátek pocítil nejeden hokejový příznivec. Stejskal však jeho zasažení do série s ústeckým Slovanem moc reálně nevidí. „Milan u nás normálně trénuje. Má k nám vyřízené hostování, takže může kdykoli nastoupit. Ale záleží na něm, jak se bude cítit. Jak na tom bude po zdravotní stránce,“ uzavírá středeční souboj Stejskal.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže