Ú s t í n/L. - V Benátkách nad Jizerou se hrálo čtvrté kolo čtvrtfinále první hokejové ligy. Ústečtí Lvi již nad Benátkami vedli 3:0 na zápasy. V tomto zápase se ale jejich bilance změnila na 3:1. Benátky nad Jizerou smetly Slovan 4:0 a prodloužili tím sérii o další zápas, který se odehraje v Ústí. Moment vítězství domácích přišel prakticky již začátkem první třetiny, kdy Benátky dvakrát skórovaly v přesilových hrách 5 na 3.

Dnešní zápas opravdu pro fanouška Ústí nebyl moc pěknou podívanou. Se vší úctou musím říct, že to dnes vypadalo, jako kdyby místo Slovanu, který známe, hrál úplně někdo jiný. K rozhovoru se nám dostavil kapitán Slovanu Jan Čaloun. „Tak já bych řekl, že dnes Benátky zaslouženě vyhrály, protože jsme určitě nehráli to, co jsme hrát chtěli. Tam na začátku rozhodla ta dvě vyloučení, kdy jsme hráli ve třech. Tam nám dali dva góly. Pak dali i třetí. Zápas byl celou dobu ještě hratelný, zbývalo 40 minut, chtěli jsme ho zvrátit na naši stranu, ale nepodařilo se nám to. Já jsem říkal už v Ústí, že to určitě nebude jednoduché, ale tady bych hlavně vinil nás, protože jsme nehráli, co bychom hrát měli, a Benátky nám daly lekci z produktivity.“

Během pauzy před začátkem play-off měli hráči mnoho a mnoho tréninků a jedním artiklem jejich tréninkového snažení byla i hra při přesilovkách. Ty se jim však nepodařilo vůbec využít, ba několikrát se i při nich zapotili, když se domácí dostali do brejku. „Já bych neřekl, že nám nešly jen přesilovky. My jsme ten zápas nezvládli celkově takticky, takže bych nehodnotil jen to, že nám nešly přesilovky. Samozřejmě, že ty rozhodují a my ty góly při nich dávat chceme. Když je nebudeme dávat, tak v play-off budeme vyhrávat jen stěží. Určitě na nich chceme zapracovat, abychom je začali využívat a rozhodovat tím zápasy,“ dodal s plánem programu dalších tréninků v mysli.

Každý, kdo zápas viděl, musí uznat, že kdyby se vyhlašoval nejlepší hráč utkání, byl by jím benátecký brankář Stejskal. Šlo na něj celkem 41 střel a nepustil za svá záda ani jednu. „Zachytal naprosto výborně. Ale já ho nebudu chválit jen za dnešní zápas, on chytal výborně ve všech těch zápasech. Ať Benátky u nás prohrály 6:1 (kde na Stejskala šlo 60 střel – pozn. redakce), nebo 3:1, tak chytal opravdu výborně. Včera to samé a o dnešku ani nebudu mluvit. Chytal naprosto fantasticky,“ uznal výkony brankáře Stejskala ústecký kapitán.

Díky výhře Benátek nás čeká ještě minimálně jeden zápas. Ten nejbližší se odehraje ve čtvrtek 19.2.2009 v ústecké Zlatopramen Aréně. Pro domácí to bude jistá výzva. Budou chtít určitě vyhrát na domácí půdě a ukončit tak čtvrtfinálovou sérii. „Tak já bych to takhle přesně neříkal. My do toho zápasu nepůjdeme s tím, že to čtvrtfinále ukončíme. Půjdeme do toho s tím, že musíme hlavně podat kvalitní výkon, vrátit se k věcem, které jsme hráli a které nám přinášely ovoce. Samozřejmě chceme ten zápas vyhrát a tu sérii ukončit, ale čeká nás ještě hodně práce.“

Ke konci rozhovoru mě ústecký kapitán velmi zaskočil, když sám od sebe začal chválit ústecké fanoušky. „Ještě bych chtěl moc poděkovat našim fanouškům za to, že fandili celých šedesát minut.“ Pravdou je, že ústečtí fandové neklesají na mysli i v těch nejhorších chvílích a jsou svému týmu věrni až do konce. „Jako kapitán chci za celý tým říci, že doma do toho dáme úplně maximálně všechno, nejen abychom ten zápas vyhráli, ale aby to byla i hezká podívaná pro diváky za to, že dnes takhle fandili až do konce, a že můžeme být hrdí na to, že jsme Ústečáci,“ ukončil náš dnešní rozhovor jasnými povzbudivými slovy kapitán Slovanu, který těmito slovy určitě dodá fanouškům mnoho elánu do příštího zápasu. Všichni zajisté budou očekávat, že se jeho slova naplní.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže