Ú s t í n/L. - Slovan je v semifinále. Po pěti soubojích Slovan zdolal Benátky nad Jizerou 4:1 na zápasy. Zápasy to však nebyly jednoduché. Slovan sice šel do soubojů s Benátkami jako favorit, ale ukázalo se, že i Benátky umí vystrčit své drápky a příležitost si jasně lapnout. To také prokázaly na domácí půdě, kdy Lvi nejprve těsně vyhráli 3:2, ale při druhém zápase Benátky zjistily, jak se se Slovanem hraje a porazili jej 4:0.

Avšak v posledním pátém zápase, jenž se odehrál ve Zlatopramen Aréně, Lvi jasně ukázali, že postup ze čtvrtfinále patří jim. Porazili totiž Benátky vysoko 9:3 a ukončili tím letošní benáteckou sezónu. Významně se do posledního zápasu zapsal i útočník Jan Heřman. „Jsem strašně moc šťastný, že jsme tu sérii konečně ukopali, že jsme vyhráli a jdeme do dalšího kola,“ pochvaluje si dnešní úspěch ústecký forvard.

Slovan celkově vstřelil devět gólů a o jednu třetinu z nich se postaral právě Heřman, jenž během dnešního zápasu vstřelil hattrick. „Ohromně si to užívám. Já jsem ještě v chlapech hattrick nedal, takže pro mě to je super pocit, a tím, že jsme postoupili, se to ještě víc umocňuje. Musím za to hlavně poděkovat svým spoluhráčům. První gól mi naservíroval Jan Čaloun zpoza brány a druhý mi hodil Rasťa Špirko do prázdna před bránu a měl jsem štěstí, že jsem to trefil. A ten třetí? To už tam nějak spadlo samo,“ pochvaluje si pomoc spoluhráčů.

Jak je známo ve všech klubech, tak i tady se za vstřelené góly platí jistá daň do klubové kasičky. O to větší daň se platí, když jde o hattrick. „Zatím netuším, kolik to bude stát. David Pojkar – náš pokladník – tu není, ale on si mě pak dodatečně určitě zkasíruje. Jelikož to byl hattrick v play-off, tak si myslím, že si na mě smlsne,“ prohlásil Heřman se smíchem.

Devět gólů. Tolik jich v Ústí zatím nepadlo. Bylo to jen o vlásek a na výsledkové tabuli se mohla objevit dvojciferná číslice 10. „Myslím si, že v play-off je to úplně jedno, že nepadla. My jsme rádi, že jdeme dál a to, jestli to bylo o gól, nebo o šest je vedlejší. Faktem je, že kluci říkali „Já ho dám, já ho dám,“ ale my jsme spokojeni s tím, jak to nakonec dopadlo.“

Benátky celou dobu slibovaly, že Ústí výhru jen tak nepřenechají a že je potrápí. To se jim také podařilo. „Určitě v Benátkách nějaká kvalita byla. My jsme si asi trochu mysleli, že to zfoukneme 4:0. měli jsme u nich ten první zápas hodně štěstí, že jsme dali ty tři góly a že nás nakonec ještě podržel Dušan Salfický. Ten další zápas se to otočilo. My jsme góly nedávali a jim tam padlo vše. Tentokrát sem přijely v pár lidech. Nevím, jestli poslaly nějaké hráče do Liberce. Hlavně rozhodlo, že jsme dali rychlý gól, a že jsme se netrápili jako u nich,“ popisuje rozdíly mezi posledními zápasy. „Určitě si ale z těch zápasů bereme ponaučení. Musíme hrát celých šedesát minut naplno. I dnes jsme měli hluchých asi osm minut. Tak to teď prostě máme a musíme na tom hodně zapracovat a snažit se celý zápas hrát stejně."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže