Ú s t í n/L. - Ve velkém stylu ukončili Lvi čtvrtfinálovou sérii s Benátkami nad Jizerou. Výhra 9:3 znamenala nejvíc vstřelených branek letošní sezony v rámci jednoho zápasu, hattrickem se předvedl Jan Heřman. Roli jeho dvorního nahravače na sebe vzal Rastislav Špirko, který vylepšil své statistiky o další tři body (1+2). O zápase a potažmo celé sérii se útočník ochotně rozhovořil v pozápasovém rozhovoru.
Galapředstavení si pro své příznivce připravili Lvi z Ústí, když jasným výsledkem vyprovodili mladý tým z Benátek nad Jizerou. Zcela jednoznačný průběh utkání se týmu z Mladoboleslavska podařilo narušit třemi góly v době, kdy už bylo prakticky rozhodnuto a ústecký brankostroj šlapal jako hodinky švýcarské provenience. Tradičně dobrou práci odvedl i útočník Rastislav Špirko, který se sám na konci první třetiny trefil a dvěma přihrávkami pomohl k hattricku kolegovi z formace Janu Heřmanovi. „Dneska nám to tam padalo všem, i proto musím v první řadě vyzdvihnout mužštvo jako celek. Dokázali jsme hrát tak, jak jsme hrát chtěli a jak jsme hrát měli i zápasy v Benátkách. Z naší strany to bylo absolutně zvládnuté utkání, samozřejmě až na nějaké polevení a podcenění, kdy jsme inkasovali. Nicméně měli jsme mnoho šancí si nacvičit herní situace, které ve zbytku play off budeme potřebovat. Například návrat všech hráčů do obrany po ztrátě puku a podobně. Byl to kolektivní výkon. Stejně tak musím ale vyzdvihnout Benátky. Celá série nebyla jednoduchá, jejich mladí kluci hráli opravdu výborně a hlavně u nich doma nám jejich hra dělala velké problémy.“

Ovšem ani ten nejlepší herní výkon se neobejde bez chyb. Benátští dokázali potrestat tři z nich, resp. třikrát dostali puk za záda Dušana Salfického. „Vždy se najdou nějaké nedostatky, v každém zápase každého týmu. Ale myslím si, že celkově se naše hra dnes svým pojetím velmi blížila tomu, co budeme potřebovat hrát i nadále a díky čemuž bychom měli vyhrávat,“ zamýšlel se Špirko nad receptem k co nejdelší sezoně.

Po jednoznačné výhře v posledním zápase čtvrtfinále se rozhovorovalo dobře, nicméně radostné kanonádě předcházely dva velmi rozpačité zápasy v Benátkách. Zejména prohra 0:4 byla signálem, aby se Ústečtí více koncentrovali. „My jsme Benátky svým způsobem v některých situacích podcenili. Benátští dokázali hrát velmi srdnatě, napadali. Oni neměli moc co ztratit a šli do zápasů opravdu nadoraz. Měli jsme s nimi dost problémů, těžko jsme se dostávali přes střední pásmo. Různé situace jsme řešili zbytečně komplikovaně, individuálně jsme puk natahovali do pásma a podceňovali osobní souboje. Z těch soupeři vycházeli vítězně, vznikala přečíslení, čímž nás ohrožovali,“ rozebral do detailu slovenský reprezentant největší problémy Slovanu, které zapřičinily návrat série do Ústí.

Obligátní novinářská otázka vyřazovacích bojů je, koho si hráči přejí do dalších kol. Ti ovšem povětšinou odpovídají poměrně vyhýbavě. „Nemůžeme to brát jinak, než tak, jak to prostě dopadne. Nevybírám si soupeře, neříkám, který je lepší. Říká se to pořád, pokud chceme postoupit dále, nesmíme se bát žádného soupeře. V play off už nezbývá méně kvalitních týmů. Připravovat se budeme na jakéhokoliv soupeře,“ měl mladý útočník jasno v tom, že jediná cesta vzhůru vede přes jakékoli překážky, které se před žlutomodrými borci z Ústí vyskytnou.

A fanoušci? „Těm patří velké poděkování za podporu a to nejen doma, ale i na zápasech venku, kde se vyskytují v opravdu hojných počtech. A povzbuzují za každého stavu, toho si nejde nevážit. Teď nás čeká semifinále a já doufám, že jich bude ještě více, budou se bavit hokejem a my se jim odvděčíme za přízeň předváděnou hrou. Snad budeme všichni spokojení,“ doufá Špirko a s ním i tisíce příznivců ústeckého hokeje. Pravá hokejová horečka se blíží...
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže