Ú s t í n/L. - „Člověk to chce zlomit, snaží se, láme to přes koleno, ale prostě to nejde,“ hodnotil po zápase s Táborem Jan Klobouček snažení hokejistů ve žlutém. Slovan se na výhru pořádně nadřel a jak předznamenala ústecká ikona, jednalo se o vskutku upracovanou hru plnou bezradnosti. Naštěstí se Ústí dokázalo ve třetí třetině pozvednout a nakonec mohlo slavit tři body a udržení čtyřbodového náskoku na druhý Chomutov.

Výhra je důležitá, ale není vším. K tomuto názoru zřejmě dospěla většina fanoušků, kteří přišli shlédnout zápas Slovanu s Táborem. Po výborné sérii si Lvi vybrali horší chvilku. „Hodnotit se dobře nebude. Celá hra byla hrozně upracovaná, nešlo to, skákalo to, ale i takové zápasy se hrají. Člověk to chce zlomit, snaží se, láme to přes koleno, ale prostě to nejde. Tábor přijel a hrál dobře. Dal gól, když jsme my beci zaspali a od toho se to dál odvíjelo,“ hledal Klobouček příčiny nepříliš pohledné hry.

Utkání sice dopadlo nakonec dobře, nicméně Kloboučkův zákrok posoudil rozhodčí dvě minuty před koncem jako nedovolený a Tábor dostal možnost zápas vyrovnat. „Mohlo se to zlomit. Já jsem hrál puk a hrál jsem ho i s hráčem. Faul to byl a je to moje chyba. Jsem rád, že to dobře dopadlo. To je sport, no. Jestli nás chtějí kamenovat a pískat celý zápas, ať to dělají. Takové zápasy, jako dneska, v sezoně prostě jsou, nemůžeme hrát pořád dobře a vyhrávat každý zápas, to není možné. To nikdo nedokáže. I kdyby sem přijel hrát Detroit, tak se jim to nepovede,“ říkal zkušený obránce po zápase velmi rozhodným hlasem.

Přesto se zejména ve třetí třetině začaly objevovat náznaky hry, kterou je Slovan zvyklý v posledních zápasech produkovat standardně. „Hra se stáhla na tři lajny, takže se člověk dostane víc do tempa. ... Poslední třetiny jsme většinou vyhrávali, věřili jsme, že zápas dobře dopadne. Tedy - nesmíme na to hřešit, povedlo se nám to párkrát a je dobře, že máme tak silné mužstvo, není to ale dobré pro další zápasy a hlavně play off,“ je si kapitán Lvů vědom ošidnosti otáčení skóre.

Ve středu čeká na Slovan silný soupeř v Hradci Králové, kam žlutomodří zajíždí v rámci jednadvacátého kola. Jak k zápasu po Táboru přistoupit? „Hrát ze zajištěné obrany a pokrývat střední pásmo. To musí být každý zápas stejné a je jedno, jestli jde o Hradec, Chomutov nebo poslední tým tabulky. Samozřejmě podvědomí u hráče pracuje a asi se nesoustředí stejně na Chomutov a na někoho jiného. Nicméně nikdo nejde do zápasu s tím, že dneska vyhrajeme, protože jsou poslední. To ani náhodou.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže