Ú s t í n/L. - Z Davida Pojkara se po vzoru parťáka z obrany Jana Kloboučka stává univerzál. Přestože v obranné dvojici nastupuje s Romanem Němečkem, jeho útočné výlety nekončí bez odezvy. Nedávno to odnesl Chomutov, tentokrát jeho útočné sklony poznala Kadaň.
Nakonec se výsledek jeví celkem jasně, ale s Kadaní to nebyla jednoduchá záležitost…

Kadaň se zvedla. Do jejího kádru přišlo několik posil z Chomutova. To se odrazilo na jejích výsledcích. Bodovali v posledních sedmi zápasech. Předvedli u nás poměrně dobrý výkon. Měli jsme štěstí, že v první třetině nevyužili některou ze šancí v přesilovkách. Pak se to obrátilo. Vstřelili jsme nějaké góly a utkání jsme v klidu dotáhli do vítězného konce.

Vaše chvíle přišla v polovině zápasu, předtím jste si připsal asistenci. Jak ke gólovým situacím došlo?

Při první brance Pazourek tečoval mou střelu. Při druhé akci jsme si role vyměnili. Naopak střílel Pazi a já puk dorazil do branky.

V poslední době se často objevujete v útočném pásmu. Jsou to pokyny od trenérů?

Ne. Na levé straně mám Davida Pazourka, takže si můžu dovolit vyjet dopředu. Asi mám střeleckou formu. Snad vydrží.

Vítr z plachet týmu ani vám nevzal nejlepší prvoligový brankář Jarina. Především ve druhé třetině svůj tým ale mnohokrát podržel…

Je kvalitním gólmanem. To jsme poznali při jeho působení v Chomutově nebo Litvínově. Bylo těžké ho překonat.

Kdy se zápas zlomil?

Naší gólovou odpovědí na druhou kadaňskou branku. Soupeř se dostal na dostřel. Navíc se už blížil konec. Naštěstí nás to nevykolejilo a naopak jsme se ještě prosadili.

Ani Kadaň nezvládla v Ústí třetí třetinu…

Možná soupeřům pokaždé dojde dech. Hrajeme ale pořád stejně. První, druhou třetinu. Ty nám tedy moc nevycházejí. Ale je možné, že soupeř nevydrží nastavené tempo. Máme pořádně natrénováno, to je také možný faktor.

Po ztrátě Chomutova v Berouně vás už na prvním místě po základní části nikdo nedostihne. O svém triumfu jste tedy rozhodli celkem v předstihu…

Soutěž je ovšem těžká. Není to žádná sranda. Soupeři se proti nám chtějí ukázat, předvedou maximální výkon. Řada týmů s námi sehrála vyrovnaná střetnutí. Chomutov nás také potrápil. Ale rozhodne se až v play-off. Po něm se bude hodnotit, jestli sezóna byla úspěšná nebo ne.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže