Ú s t í n/L. - V nadstavbové části se mu daří. A daří se mu i proti celku z Vrchlabí. Už v minulém zápase proti stejnému soupeři vstřelil gól. Svou formu potvrdil i v dnešním utkání, když svou trefou na 3:0 pár minut před koncem první třetiny vyhnal z branky brankáře Ševčíka, kterého nahradil zkušený Biegl. Řeč je o Robinu Hanzlovi, mladém nadějném dvacetiletém útočníkovi. Doposud nasbíral celkem 16 bodů za 7 gólů a 9 asistencí.

Proti Vrchlabí se vám tuto sezónu moc nedařilo. Proč zrovna Vrchlabí dělalo takové problémy?
Tak my jsme hráli špatně hlavně u nich. Nebo špatně… spíše se nám u nich nedařilo tak jako doma, protože oni hráli hlavně ze zatažené obrany, plnili tak svoje povinnosti. Proti nim se hraje vždycky strašně špatně. Výsledek je vždy o gól a u nich jsme na ně nestačili.

Vrchlabí bylo celkem hodně vylučované. Myslíte si, že to jejich vylučování pramenilo z vaší útočné hry?
Tak my máme útočnou hru dobrou, takže by to určitě mohlo být z toho. Dobře jsme bruslili, a když bruslíme, tak jsou na nás fauly, tak pak už je to jenom o tom, abychom toho využili.

V první třetině jste zvyšoval na 3:0. Vzpomenete si, jak k tomu gólu došlo?
No jasně. My jsme jeli s Martinem Šagátem dva na jednoho, já jsem se mu to snažil nahrát o hokejku, ale trefilo ho to nějak do bruslí. Pak zajeli i s pukem za bránu, já jsem za tou brankou ten puk získal, vyjel jsem si před branku a gólman v bráně úplně ležel, takže jsem měl čas puk zvednout. Mohl jsem si udělat, co jsem chtěl a jsem rád, že jsem to vůbec trefil.

Na začátku druhé třetiny jste odskočili na rozdíl čtyř branek, ale Vrchlabí tři minuty před koncem třetiny dokázalo vstřelit gól. Je těžké soustředit se na obranu za takového stavu?
Tak my už máme do konce základní části pouze tři zápasy a musíme se více soustředit na obrannou hru. Dneska jsme tam trochu propadli a dostali jsme ten gól. A to by se nemělo stávat, obzvláště ne tři minuty do konce druhé třetiny, protože pak to může toho soupeře nakopnout.

Je vidět, že spolupráce s Honzou Heřmanem a Martinem Šagátem u vás funguje. Jak se ti s nimi hraje v jedné lajně?
Tak už spolu nějakou tu dobu hrajeme. Rozumíme si. Víme, kam si máme najet. Zatím nám to jde, tak uvidíme, jak nám to půjde v play off.

V nadstavbové části se vám celkem daří. Zatím jste nasbíral 11 bodů. Takže musíte být sám se sebou určitě spokojený…
Tak určitě spokojený jsem, ale vždycky to může být lepší. Jsem rád za každý bod a za každý gól, co dám. Ale hlavní je, aby se dařilo týmu a abychom pokračovali ve vítězné šňůře.

Vrchlabí ani ve třetí třetině nesložilo zbraně a bojovalo dál. Ale kde si myslíte, že nastal ten zlomový moment, že jste dovedli zápas do vítězného konce? Byl to ten váš gól na 3:0?
Tak nemyslím si, že by to byl ten gól na 3:0. Oni jak dali gól na 4:1, tak začali být celkem nepříjemní, protože je to nakoplo. Ale pak je David Pazourek tím pátým gólem dostal na kolena a tam už s tím nic dělat nemohli, pak už jsme to jenom v klidu dohrávali.

Pár kol před koncem základní části vedete první ligu. Myslíte si, že bude velká výhoda začínat zápasy play off doma?
Tak určitě je to výhoda, že budeme začínat na domácím ledě. Ale soupeře si nevybíráme a musíme porazit každýho, kdo k nám přijede.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže