Ú s t í n/L. - Nejen souboj prvoligových titánů, ale rovněž bitvu chomutovského Radka Dudy s Pavlem Janků o krále prvoligových střelců nabídne čtvrtý díl severočeského seriálu. Bitva nesmiřitelných rivalů startuje téměř po měsíci – v sobotu 6. února v 17:30. Na chomutovský ČEZ stadion vyráží i tradiční rozsáhlá podpora ústeckých fanoušků. Vždyť srovnatelný náboj a divácký zájem nabízí už jen boje s Mladou Boleslaví.
34-5-3-3 celková bilance 29-4-4-8
1. postavení v tabulce 2.
115 získané body 99
186:94 skóre 173:104
12:1 (Tábor) nejvyšší výhra 9:1 (Benátky)
0:5 (Benátky) nejvyšší prohra 0:5 (Kadaň)
1 utkání bez vstřelené branky 1
5 utkání se shut-outem 4
Jan Alinč; 40 (13+27) nejproduktivnější hráč Radek Duda; 60 (23+37)
Pavel Janků; 23 nejlepší střelec Radek Duda; 23
Milan Mikulík; Jan Alinč 27 nejvíce asistencí Radek Duda; 37
Zbyněk Sklenička; 87 nejtrestanější hráč Radek Duda; 161
Roman Němeček; 33 hodnocení +/- František Bombic; 24
Zdeněk Orct 93,59%; Dušan Salfický 91,41% úspěšnost brankářů Miroslav Hanuljak 91.74%; Jan Chábera 95.52%
Zdeněk Orct 1,91; Dušan Salfický 2,49 průměr inkas. branek Miroslav Hanuljak 2,42; Jan Chábera 1,24

Janků vs. Duda

Neuvěřitelné. Jen Dominik Hašek a Pavel Janků si udržují stabilní formu i po dovršení čtyřicítky. Zatímco slavný Dominátor úspěšně táhne extraligové Pardubice, šumperský rodák ve službách Slovanu útočí na triumf v tabulce střelců. Janků úřaduje téměř každý zápas, v prosinci zrušil Tábor hattrickem, naposledy dvěma brankami pokořil Hradec Králové. V dosavadním průběhu soutěže nastřádal 23 branek, navrch 15 gólových přihrávek. V současné době drží v konkurenci ostatních střelců druhou pozici. V sobotu ho čeká přímý střet s Radkem Dudou.

Chomutovský lídr taktéž nasbíral 23 gólů a s dalšími 37 asistencemi s největší pravděpodobností ovládne kanadské bodování. Na druhého Daniela Hodka drží komfortní sedmibodový náskok. Jednatřicetiletý sniper v první lize ožil. Současně ovšem bývá častým hostem trestných lavic. S 161 trestnými minutami je nejtrestanějším hráčem ligy. V této souvislosti se klubovému webu nedávno svěřil, že v první lize získal nové poznatky. „Otevřeně říkám, že první liga je tak trochu džungle. Protihráči si s vámi můžou dělat téměř cokoliv. Netvrdím, že vždycky je to jejich chyba, někdy je problém i na mojí straně, že se nechám vyprovokovat a udělám nějaký hloupý faul, ale říkám, že nejslabší součástí celé první ligy jsou rozhodčí.“ Ve středu v Olomouci pro změnu vyzýval na trestné lavici k bitce hanáckého pořízka Mikela.

Střelcům první ligy zatím šéfuje s pětadvaceti zásahy jihlavský Daniel Hodek.

Aktuální forma Chomutova

Od poslední prohry na ledě Ústí tým kouče Rulíka zaváhal pouze s Havlíčkovým bodem, když při porážce po samostatných nájezdech daroval dva body. A Berounem, se kterým ztratil bod. Předtím zničil Benátky 9:1 a připsal si na konto kontumační vítězství 5:0 nad Havířovem, který ze soutěže odstoupil. Navrch přehrál Chrudim, zdolal Jihlavu a naposledy vyzrál na třetí Olomouc, když zápas zlomil ve svůj prospěch v poslední dvacetiminutovce.

Opory Chomutova

KLH před koncem přestupního termínu tradičně posiloval. Senzačně získal jedničku pražské Sparty Cháberu. Navrch může v rámci střídavých stratů využít služeb slávistů Růžičky, Sklénaře a Rotha. Těsně před uzávěrkou přestupů získal do svých řad Lotyše Tribuncovse.

Mezi nejplatnější hráče se řadí Milan Kraft (15+28). Oporou je i Petr Jíra (12+20), který v dresu KLH působí nepřetržitě již devátou sezónu! Nejplatnějším bekem je bezesporu bývalý Ústecký Lev - Jakub Grof (7+16). Svou úlohu v týmu sehrává i Marek Posmyk (0+3), který byl při posledním souboji v Ústí vyhlášen nejlepším hráčem zápasu, což vyvolalo mezi fanoušky velký ohlas.

Poslední vzájemný zápas

Průběh utkání ukázal, že mezi oběma severočeskými rivaly nejsou zase takové rozdíly. Oba celky prokázaly své kvality ve strhujícím souboji plném gólů, šancí, strkanic a soubojů. Ústečtí se dokázali vzpamatovat, když se Chomutov ujal vedení. Zvládli si vybudovat náskok a stihli o něj málem přijít. Hosté nic nevzdali, bojovali až do úplného konce. A skutečně ještě vteřinu před koncem měli možnost vyrovnat. Jenže stopku jim vystavil Dušan Salfický.

Sestavy z posledních zápasů

Ústí n.L.: Salfický – Němeček, Sklenička, Klobouček, Zeman, O. Kříž, Gureň, Novotný, Gýna – Janků, Alinč, Pazourek – Hovorka, Pajič, Heinisch – Šagát, Hanzl, Heřman – M. Pšurný, Mrázek, R. Pšurný.

Chomutov: Hanuljak (Závorka) - Pulpán, Bombic, Hájek, Grof, Brňák, Tribuncovs, Trefný, Posmyk, Duda, Kraft, Hruška, Eiselt, Trochta, Procházka, Hašek, Mikšovic, Jíra, Polanský, Skořepa, Jeslínek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže