Ú s t í n/L. - Už jen pár dní zbývá do vypuknutí čtvrtfinálových bojů a Ústečtí Lvi netrpělivě vyhlíží soupeře, se kterým se poperou o postup do semifinále. Ale Slovan nezahálí a dvoutýdenní pauzu vyplňuje usilovným trénováním. Mezi hráče, kteří se pilně připravují na play off, patří i Roman Pšurný - tento zlínský rodák nasbíral v základní části úctyhodných 36 bodů za 16 gólů a 20 asistencí a je tak jen o bod před svým bratrem Michalem a třetí v klubovém bodování.

Romane, mohl bys pro začátek říct, jak jste zatím trénovali a jak budete ještě trénovat?
Tak minulý týden jsme měli úterý, středa čtvrtek dvoufázově a bylo to spíše do vytrvalosti. Potřebovali jsme zase nabrat fyzičku. A tento týden už je více do kombinací a do nácviků, abychom to doladili do té neděle.

Kdybys měl zhodnotit základní i nadstavbovou část. Byly tyto části povedené?
Tak co jsem slyšel, tak se tady udělal rekord klubu v bodech, takže určitě převládají pozitiva. Ale to ještě nic neznamená. Nejtěžší část sezóny nás teprve teď čeká a ta sezóna se bude hodnotit až podle toho, jak dopadne play off.

Nemyslíš si, že to dvoutýdenní volno, které teď máte, bude nevýhodou proti rozehranému soupeři?
No tak je pravda, že třeba první zápas možná chvilku budeme chytat tempo. Co jsem tak sledoval, tak série jsou zatím vyrovnané a ke konci už můžou soupeřům docházet síly.

Má Ústí dost silný kádr na to, aby se dostalo do finále a následně zkusilo štěstí v baráži?
Myslím si, že na to máme. Ale je třeba zůstat pevně na zemi a jít zápas od zápasu a krok po kroku.

Jaká si myslíš, že bude přednost vašeho mužstva?
Tak my máme čtyři vyrovnané lajny a to si myslím, že by mělo být naší výhodou.

V jakém rozpoložení se právě tým nachází?
Myslím si, že se všichni už na play off těšíme a nemůžeme se dočkat, až to vypukne.

Nemyslíš si, že bude na Slovan vyvíjen extrémně velký tlak kvůli postupu?
Tak tlak je celou sezónu a myslím si, že by bylo špatně, kdyby na nás tlak nebyl. Jsou tu určité ambice a od toho tu jsme, abychom se s tím vyrovnali.

Na koho je vyvíjen největší tlak? Brankář, útok nebo obrana?
Myslím si, že takhle individuálně to nikdo nebere. Celé mužstvo táhne za jeden provaz.

Říká se, že v play off rozhodují brankáři. Je to opravdu tak?
Určitě. Tak právě proto tu máme tři vyrovnané gólmany a i s celým vyrovnaným mančaftem by to mělo být naší výhodou.

Většina mužstev se v play off neholí. Budete to praktikovat i vy?
Tak rada starších v kabině vymyslela knírky, takže budeme jak parta východoněmeckých pedofilů (smích).

Budete mít nějaký rituál spojený s play off?
Tak jak říkám, tak budeme mít tyhle knírky a každý si napsal jednu písničku, českou nebo slovenskou. Tak teď už je to na Jirkovi Zemanovi, jak rychle to vypálí (smích).

Sledujete spodní příčky tabulky v extralize?
Tak myslím si, že tak obecně máme přehled, ale že bychom to sledovali zápas od zápasu, to ne. Je třeba se soustředit na sebe. A baráž je ještě předčasné slovo.

Jaký tým byste si přáli do případné baráže?
Tak v kabině párkrát zaznělo to Kladno, ale jak říkám, případná baráž… na to je ještě strašně brzo.

Kdo má podle tebe v play off nejambicióznější tým?
Tak podle toho, že Chomutov staví novou halu, mají momentálně k dispozici 60 hráčů, co jsem slyšel, tak asi na tom budou finančně líp, takže bych řekl, že Chomutov má určitě větší ambice, ale to nic neznamená. My jsme vyhráli základní část a teď to musíme potvrdit.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže