Ú s t í n/L. - Až v neděli vkročí hokejisté Kadaně na ústecký led, vzpomenou si na jeden z mnoha hokejových zázraků. Jak před třiceti lety univerzitní výběr USA ovládl olympiádu v Lake Placid. Nebo jak slovenští hokejisté v roli outsidera v pátek zdolali mocnou sbornou. Před vypuknutím vyřazovacích bojů první ligy jejich kabinou prolétl tradiční uragán. Opory se přesunuly do Chomutova a týmu kouči Antonika v tu chvíli věřil málokdo. Skromný celek měl být v letošním play-off snadnou kořistí. V úvodní fázi však smazal Tábor a teď se postaví lídru soutěže – Ústeckým Lvům. První díl zajímavého čtvrtfinálového klání startuje v neděli 21. února v 17:00. Pokračování nabídne hned v pondělí 22. února v tradičních 18:00.

Porovnání týmu po základní části

34-6-3-3 celková bilance 18-5-2-21
1. postavení v tabulce 8.
117 získané body 66
190:96 skóre 127:121
12:1 (Tábor) nejvyšší výhra 5:0 (Chomutov)
0:5 (Benátky) nejvyšší prohra 4:9 (Ústí)
1 utkání bez vstřelené branky 4
5 utkání se shut-outem 4
Jan Alinč; 41 (14+27) nejproduktivnější hráč David Balázs; 30 (9+21)
Pavel Janků; 23 nejlepší střelec Filip Seman; 12
Milan Mikulík; Jan Alinč 27 nejvíce asistencí David Balázs; 21
Zbyněk Sklenička; 87 nejtrestanější hráč Marek Sikora; 52
Roman Němeček; 33 hodnocení +/- Marek Sikora; 11
Zdeněk Orct 93,59%; Dušan Salfický 91,37% úspěšnost brankářů Kamil Jarina 93,72 Lukáš Hronek 91,37%
Zdeněk Orct 1,91; Dušan Salfický 2,51 průměr inkas. branek Kamil Jarina 2,45 Lukáš Hronek 2,91

Kadaň v předkole play-off

Exodus hráčů do Chomutova favorizoval v osmifinálové sérii Tábor. Hlavně absence brankáře Jariny měla být citelná. „Mysleli jsme si, že Kadaň přejedeme,“ svěřil se médiím táborský obránce Jan Kudrna. Kadaňští hokejisté se však vyrovnali s nepřízní osudu a v prvním střetnutí série zdolali nováčka soutěže 4:2. Ve druhém měření sil svého soka jasně přestříleli a uštědřili mu „sedmičku“. Kadaň těžila z úzkého domácího kluziště a tvrdého herního stylu. To se potvrdilo v odvetných duelech v Táboře. Kadani větší herní prostor soupeřova stadionu nesvědčil. Domácí se nespokojili s nepříznivým vývojem série a dvěma výhrami se vrátili do boje o postup. Nakonec však nezvládli rozhodující pátý duel a po porážce 5:2 jim v polovině února skončila sezóna.

Nezlomila je ani ohnivá show

Jak vyjádřit nespokojenost s průběhem utkání? Zasypat střídačku vlastních hráčů palbou dýmovnic! Svérázný způsob…Jedni z nejobávanějších prvoligových fanoušků se neztratili ani na kadaňském stadionu. Táborští hokejisté jednoznačně prohrávali. Nakonec odjeli s přísunem sedmi inkasovaných branek.

Opory Kadaně

V Kadani si mohou mnout ruce. Po odstoupení Havířova ze soutěže angažovali Filipa Semana (1+3) a Marka Sikoru (1+1). Severomoravská dvojice řádila a stala se hlavními postavami kadaňské organizace.

Mezi důležité články týmu patří samozřejmě zkušený David Balázs (1+1). Ten se po ukončení kariéry Radka Šípa stal novým kapitánem a hned dovedl svůj tým k historickému úspěchu. Bývalou litvínovskou ikonu následuje jeho někdejší spoluhráč z Litvínova Martin Ťupa (2+2), který po sezóně hodlá pověsit brusle na hřebík. V předkole Kadaň táhl mladý forvard Karel Ton (3+2), kterého doplňoval Dmitryj Cyganov (2+3).

Předchozí vzájemné duely

Jasná záležitost. Kadaň proti Slovanu v základní části neměla nárok. Vzdorovala pouze hned v prvním vzájemném měření sil – ve druhém kole ubojovala bod za porážku 3:4po prodloužení. Další mače se nesly v jasném duchu ústeckých výher: 6:0, 9:4 a 5:2. Oba celky po úvodní fázi soutěže dělí propastných 51 bodů. Lvi jsou jasným favoritem série. V dnešním hokeji však už není malých soupeřů a je jasné, že osmý tým tabulky hodlá bojovat a současně pomoct partnerskému Chomutovu. Sám David Balázs se nechal slyšet: „Na tyhle Alinče a spol. bude platit tvrdý kontakt.“ Posaďte se, ostrá show začíná…

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický - Gureň, Klobouček, Kříž, Holomek, Němeček, Gýna, Sklenička, Novotný – Janků, Alinč, Pazourek - Kloz, Pajič, Heinisch - Šagát, Hanzl, Heřman - M. Pšurný, Mrázek, R. Pšurný.

SK Kadaň: Štěrba - Schmidt, Szala, Zmeškal, Mašek, Hartmann, Ťupa, Rutta, Žižka, Seman, Derfler, Sikora, Ton, Freiberg, Mužík, Balázs, Milotinský, Rohan, Malát, Hofmeister, Tsyganov.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže