Ú s t í n/L. - Jeho formace řádí, sám si připsal na konto během úvodních dvou čtvrtfinálových klání už tři gólové přihrávky. Útočník Marek Hovorka se po zdlouhavém zranění vrátil do nebývalé pohody a táhne ústecký Slovan za postupem do semifinále. „Mohli jsme vyhrát i větším rozdílem,“ usoudil slovenský legionář po pondělní bitvě s Kadaní (4:0).

Ústecký druhý útok je postrachem kadaňské defenzívy. V úvodním čtvrtfinálovém souboji se dvěma brankami podílel na povzbudivém vítězství. Den poté neslevil z nastoupeného tempa a ve druhé třetině zlomil odpor regionálního protivníka. „Při první gólové akci Jirka Zeman rychle přenesl hru na Roka Pajiče. Potom jsem si najel do středu a vystřelil. Martin Heinisch posléze puk dorazil do branky. Na druhém gólu má velký podíl Honza Klobouček. Vyjel s pukem do útočné třetiny. Tím pádem byla kadaňská obrana rozhozená. Na opačné straně jsem pak viděl Pajiče, puk mu hned poslal a ten parádně překonal Štěrbu,“ připomněl Hovorka.

„Naše pětka je při chuti. Jsme za to rádi. Byli jsme už nervózní, protože jsme nevěděli, co od prvních zápasů ve společném složení očekávat. Sedli jsme si a zatím nám to klape,“ neskrýval nadšení.

Zatímco v neděli pikantní regionální souboj přinesl nečekané drama, v druhém duelu série nebylo téměř co řešit. „Zlepšili jsme hru. Více bruslili, dávali si lepší přihrávky. Už to nebylo tolik kostrbaté jako v neděli. Odrazilo se to do herního projevu a výsledku. Zachytal nám gólman,“ pronesl.

Ve čtvrtek se série přesouvá na led Kadaně. „Nemusíme daleko cestovat. I díky tomu jsme Kadaň ve čtvrtfinále přijali s povděkem. Je to farma Chomutova. Mají podobný herní styl. Dobře jsme se na ně připravili, nejsou ale jednoduchým protivníkem. Nemají totiž co ztratit. Hrají tedy uvolněně. Postupem z předkola si splnili cíl. Kolikrát stojí na místech, kde je vůbec nečekáme. Těžko se nám přes ně prosazuje,“ uzavřel pondělní večer Hovorka.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže