Ú s t í n/L. - Očekávané se stalo realitou. Slovan si splnil svou čtvrtfinálovou misi a postupuje tak do dalšího kola play off. Zatímco předchozí sezónu se Ústečtí Lvi trápili s městem z Mladoboleslavska, v letošním roce na ně čekal celek ze severu Čech. S ním si favorit ligy i přes menší obtíže poradil během pouhých čtyř zápasů.

Již v úvodním utkání se ukázalo, že Kadaň lehkým soupeřem jistě nebude. Lvi vstoupili do souboje vlažně a protivník držel se Slovanem celé dvě třetiny krok. Zdálo se, že přímý postup do čtvrtfinále týmu spíše ublížil. „Ta pauza byla prostě znát, výkon nebyl optimální. Věřím, že zítra to bude lepší,“ doufal Pavel Janků. Zlomový okamžik na sebe ale nenechal dlouho čekat. V závěrečné třetině se hráči drali do Štěrbovy brány se lví bojovností, a tak není divu, že kadaňský gólman svou svatyni neubránil. Vítězný gól si připsal veterán Pavel Janků. „Honza Alinč mi to dal zpoza branky. Já jsem puk zpracoval a snažil se ho vstřelit nahoru. Vyšlo to,“ vracel se ke gólové akci. Ústečtí Lvi tak mohli po nedělním souboji odcházet domů s úsměvem na rtech. Svého soka porazili 3:1.

Zcela jiný scénář čekal fanoušky na druhém domácím zápase. Ačkoli ústeckému celku chyběli čtyři hráči ze stabilního kádru, Slovan svou hru výrazně zlepšil. „Více jsme bruslili, dávali si lepší přihrávky. Už to nebylo tolik kostrbaté jako v neděli,“ poodhaloval recept na vítězství Marek Hovorka, který si za celou sérii připsal sedm kanadských bodů. Po konečném skóre 4:0 se tak čtvrtfinále přesouvalo na západ k nedalekému Chomutovu.

Kadaňské menší kluziště a „ruská“ zima se zdály být nevýhodou hráčů ze Zlatopramen Areny. První třetina vypadala spíše jako vzájemné oťukávání, ze kterého se rychleji oklepalo právě domácí mužstvo. Kadaň se po pěti minutách ujala vedení a po vyrovnávací brance Slovanu se nechtěla vzdát kormidla. Do prostřední třetiny se tak vstupovalo za vyrovnaného stavu. Tentokrát to však byli Lvi, kteří chtěli určovat směr zápasu, a tak během pěti minut vstřelili tři góly. Jakoby je však rozjetá loď ukolébala. Kadaň se soupeře držela vší silou a nakonec stav obrátila ve svůj prospěch. Z jasně vyhraného zápasu se tak stala dramatická hra, která nakonec skončila úspěšně pro ústecký tým.

Ten si svou reputaci napravil hned další den, ve kterém dal fanouškům opodstatněný důvod ke sloganu „To je náš Slovan“. Již od prvních minut se Lvi ujali vedení a domácímu celku nedali žádnou šanci. Ústečtí hráči se poučili ze svých předchozích chyb. Toho si byl vědom i sám kapitán, Honza Klobouček: „Když začneme vést, nesmíme hned bláznit, jak to děláme celou sezónu. A bohužel to děláme i v play off, to není dobré.“ Pro Slovan ale mělo čtvrtfinále šťastný konec. „Je dobře, že jsme udělali ten čtvrtý bod a netrápili se tu jako včera,“ vysvětloval Honza, který jako kapitán dodal ukončené sérii pomyslnou třešničku na dort v podobě dvou vstřelených branek.

Konečný výsledek 4:0 na zápasy hovoří jasně, ale přesto dokázala Kadaň favorita ligy potrápit. „Byla to těžká série, Kadaň hrála dobře. Speciálně na svém menším kluzišti. Ale věřil jsem, že máme natolik zkušené a dobré mužstvo, že bychom to měli v těch čtyřech zápasech udělat,“ hodnotil již skončenou sérii kapitán Lvů.

Naštěstí se nepotvrdily obavy o zraňování klíčových hráčů, kteří by nemohli nastoupit do očekávaného finále s Chomutovem. „To jsou takové řeči kolem. Už vidím, jak tady někdo bude hrát za Chomutov, když je odtamtud vyhodili. Je to blbost,“ myslel si své Klobouček a pokračoval, „Ti kluci hráli za sebe a chtěli vyhrát. Nebo nás alespoň potrápit a sebrat nám nějaké zápasy. Byli v euforii, protože se dostali přes to první kolo. Myslím si, že Chomutov z nich nikdo neřešil,“ vysvětloval Honza.

Ústecké hráče teď čeká několik dní volna před pokračováním ještě dlouhé cesty. Jaký bude jejich program? „Odpočineme si, potrénujeme a pojedeme dál,“ říkal univerzální hráč, který momentálně působí na postu obránce, a odpovídal i na další otázku: „Myslím si, že nás nijak neovlivní, zda hrajeme o zápas méně nebo více. Jede se prostě dál. Jedna třetina by nám měla stačit na to, abychom se do toho zase zapracovali. Já bych v tom nehledal velkou vědu.“

A koho by si přál kapitán Lvů do semifinále? Třebíč anebo Hradec Králové? „Je mi to jedno. Oba týmy jsou dobré. Jeden je hodně zkušený, druhý je mladý a ambiciózní. Myslím si, že to bude zase těžké. Pro změnu…“ ukončuje rozhovor s úsměvem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže