Ú s t í n/L. - Když před rokem přestoupil do Ústí, vytyčil si jasný cíl: postoupit se žlutomodrým klubem do nejvyšší soutěže. V úvodní sezóně se mu to nepovedlo. On se však nevzdává. S Ústeckými Lvy podepsal Rok Pajič dlouhodobou čtyřletou smlouvu a věří, že v dohledné době už kýžený postup musí přijít.
„Při mém loňském přesunu z Vrchlabí do Ústí jsem předpokládal, že Slovan bude správnou volbou, což se potvrzuje,“ tvrdí čtyřiadvacetiletý slovinský forvard. Důkaz? Stal se základním kamenem ústecké sestavy a ovládl anketu fanoušků o Krále Lví Arény. Nyní polyká tréninkové dávky. V ďábelsky horkém čtvrtečním odpoledni vycházel po cyklisté etapě z kabiny jako jeden z posledních.

Podepsal jste čtyřletý kontrakt, což slibuje, že navážete na povedené letošní výkony…

S vedením jsme se bez problémů domluvili na prodloužení stávající smlouvy. V Ústí jsem spokojený, nebylo co řešit. Přestupoval jsem sem s cílem postoupit do extraligy. Zatím se to nepovedlo, ale věřím, že v dohledné době se toho dočkáme. I proto jsem se upsal na delší dobu. Uplynulou sezónu jsme měli velmi silný tým. O to víc mrzí, že jsme už postup do extraligy nevybojovali. V dalším ročníku však můžeme dojít znovu daleko.

Obdržel jste i nabídky z extraligy?

V Ústí jsem měl po sezóně stále platnou smlouvu. Takže jsem se jimi nezabýval. Vše případně řešil agent, já nad přestupem nepřemýšlel. Kdyby se ozval jiný klub, nejprve by to muselo řešit vedení a ne já.

Suchá příprava je v plném proudu, v jaké se nachází fázi?

Máme za sebou sedm týdnů přípravy na suchu. Ze začátku jsme se soustředili na vytrvalost, v současné době přecházíme na rychlost a výbušnost. Na tempo jsme si už zvykli. Není už tolik nepříjemná jako ze začátku. Je to dřina, ale v sezóně budeme potřebovat pořádnou kondici.

Jaké činnosti v přípravě převládají?

Tréninky jsou různorodé. Chodíme do posilovny, běháme přes překážky, jezdíme na kole. Do výčtu patří i spinning. Ve středu máme vždy na programu tenis. Jsme také v tělocvičně. Do plánu se vejdou i různé hry: florbal, fotbal. Trenéři pokaždé vymyslí něco zajímavého, abychom se nenudili.

Je letošní letní dril pod koučem Rosolem odlišný oproti loňskému?
Příprava je víceméně stejná. Několik jsem jich už zažil a musím říct, že loňská byla velmi náročná. Tentokrát jsem už věděl, do čeho jdu. Snáším ji tedy bez problémů.

Jaký následuje program?
Zbývají dva týdny tréninků. Poté přijde několik týdnů volna a nakonec přejdeme na led.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže