Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi pomalu ale jistě dopňují kádr pro novou sezónu. Posilou v následujícím období bude i kreativní útočník Marek Čurilla, který s Ústeckými Lvy podepsal smlouvu na čtyři roky. „Kontaktoval mě pan Šindel a řekl mi, že má o mě Ústí zájem. Tak jsem o tom nějakým způsobem začal přemýšlet. Nakonec jsme se domluvili,“ vysvětlil při rozhovoru Čurilla.

Pro začátek klasická otázka. Kdy jste se dozvěděl o zájmu Ústí?
Dozvěděl, to není to správné slovo. Kontaktoval mě pan Šindel a řekl mi, že má o mě Ústí zájem. Tak jsem o tom nějakým způsobem začal přemýšlet a nakonec jsme se domluvili. Bylo to tuším někdy před měsícem.

Byla jednání se Slovanem složitá?
Ne, myslím, že tam nic složitého nebylo. Všechno to řešil můj agent, ale když mě kontaktoval pan Šindel, tak jsme se dohodli rychle. Takže to bylo všechno bez problémů.

Měl jste i jiné nabídky? Proč jste se rozhodl právě pro Ústí?
Nabídky jsem měl. Jedna byla i z Chomutova. Pak tam byly ve hře i jiný týmy. Ale v Ústí je perfektní zázemí, znám tady spousty kluků, je to hezký město a hlavně jsou tady ambice postoupit do extraligy, takže si myslím, že jsem se rozhodl dobře.

Nemrzel vás odchod z Kladna?
Určitě ne. Změnu jsem potřeboval, takže jsem rád, že to takhle dopadlo a můžu být v Ústí.

Nevadí vám, že jdete o soutěž níž? Berete to jako možnost zviditelnění se?
Já jsem měl letos hodně špatnou sezónu, co se týče zranění. Dlouhou dobu jsem nehrál. Kladno mi smlouvu nabízelo, ale jak už jsem řekl, v Ústí jsou velké ambice a myslím si, že do roka se tady ta extraliga hrát bude. Takže mě nějak netrápí, že budu hrát první ligu. Neberu to jako zviditelnění, ale spíš jako výzvu. Hlavní je, aby fungoval tým.

Máte představu, co s vámi trenéři zamýšlí? Jaká bude vaše úloha v týmu?
Ne, to vůbec netuším. Zatím nevím.

Jaký styl hokeje od vás můžou diváci očekávat?
Řekl bych, že jsem takový hodně kreativní hráč. Nemám problém s hrou do těla. Myslím si, že moje přednost je bruslení. Tak doufám, že diváky nezklamu a budu hrát co nejlépe.

Nelákalo by vás zahraniční angažmá?
Určitě. Někdy v budoucnosti. Ale všechno to záleží na tom, jak se bude dařit. Neříkám, že zahraniční angažmá nechci, to by byla blbost. Zahraničí je snad sen každého hokejisty. Ale teď jsem podepsal smlouvu na čtyři roky v Ústí, takže koukám jenom na to, co bude tady.

Jak byste srovnal letní přípravu na Kladně a v Ústí?
Každý trenér má jinou letní přípravu. Těžko můžu říkat tohle je špatný, tohle je dobrý. Já si myslím, že tady mi ta letní příprava maximálně vyhovuje. Je to tu spojený s tenisem, spinningem, jezdíme na kolech. Řekl bych, že je zde úplně všechno. Je to kvalitní letní příprava.

Obecně mezi hokejisty není letní příprava moc oblíbená. Jak jste na tom vy?
Máte pravdu, že není. Já mám hodně neoblíbený kolo, protože na něm moc dobře nejezdím. Ale zase jsou jiné cviky, co mi nevadí, jako například sprinty nebo posilovna. A samozřejmě běhání dlouhých tratí je nepříjemné. Ale jinak je to v pohodě.

Už jste se stačil v Ústí rozkoukat?
Tak určitě. My máme byt s Petrem Hořavou, takže jsme se tu už nějak zabydleli. Ústí jako město je moc hezký a moc se mi tu líbí.

Jak jste využil volno po sezóně?
Já jsem toho volna měl prakticky až moc. V podstatě jsem byl v sezóně tři měsíce doma, pak jsem byl ve Vrchlabí a tam jsme skončili taky brzo, takže jsem toho volna měl moc. Ale na dovolený jsem nikde nebyl. Byl jsem jenom doma, a pak už jsem se připravoval na novou sezónu.

Nechybí vám už led a brusle?
To každopádně (smích). Už se těším na led. Ale to snad každý.

Slovan má jedny z nejlepších fanoušků. Jak se těšíte na zápasovou atmosféru?
Už jsem o tom slyšel. Chvíli jsem tu i hrál. Občas jsem se přijel podívat na zápas. Takže vím, že diváci jsou tady skvělí. A doufám, že jich v příští sezóně bude chodit hodně a my to dotáhneme tam, kam všichni chceme.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže