Ú s t í n/L. - Lvi vyměnili hokejku a puk za barvy a štětce. Alespoň při pondělním dopoledni si mohli obyvatelé ústecké části Dobětice tohoto úkazu všimnout. Mladí obránci Slovanu Vladimír Brož ml. a Ondřej Holomek přiložili ruku k dílu a pomohli Mateřskému centru Ovečka.

Ústečtí Lvi podali opět pomocnou tlapu. Nebo chcete-li ruku. Nově vznikajícímu Mateřskému centru Ovečka pomohli zkrášlit zeď. Štětce do ruky si postupně vzali hokejisté Vladimír Brož s Ondřejem Holomkem a marketingový asistent Slovanu Přemysl Zeman.



Ale nemyslete, že v tom hokejisté byli sami. Kreslit ovečky šlo hlavně dětem ze ZŠ České mládeže, konkrétně žákům 4. a 5. třídy.

A o co vlastně jde, nám prozradila paní Vladěna Zingová, vedoucí Centra pro rodinu Archa. „Oslovili jsme ZŠ České mládeže a ve spolupráci s ní vytváříme malbu na zeď. Pod naše Centrum pro rodinu Archa také spadá Mateřské centrum Ovečka, proto jsou hlavním motivem právě tyto zvířata. Byli jsme osloveni klubem HC Slovan Ústečtí Lvi a my jsme toho rádi využili. Klub pomohl jak finančně, tak i aktivně,“ osvětlila celou akci.



Akce se zúčastnili dva obránci, kteří mají hokejovou kariéru teprve před sebou. A z jejich slov je slyšet, že se do tohoto projektu zapojili velice rádi. „Přemek Zeman mi v pátek volal, jestli bych nechtěl na tuhle akci. Nikdy jsem nic podobného nedělal, ale taková věc se mi moc líbí. Je to milá zkušenost. Je to dobré, takhle se uvolnit,“ řekl Ondřej Holomek.



Ani jeho kolega nezůstal pozadu. „Mne to těší, byl jsem už na podobné akci. Je příjemné zjistit, že děti mají zájem dělat něco dobrého. Je to pro nás zpestření, jsme rádi, že jsme se i ulili z tréninku,“ dodal s humorem Vladimír Brož.

Hokejisté kreslili s dětmi ovečky, o den dříve jim zeď připravil marketingový asistent Lvů Přemysl Zeman. „Strávit nedělní odpoledne v pracovním procesu není asi pro lidi obvykle příjemná věc. Jenže malování zdi byla docela legrace. Navíc, když vidíte dnešní výsledek, jak to děti i naše hokejisty baví, je to paráda. Jsme rádi, že jsme aspoň trochu mohli pomoci,“ dodal Přemysl Zeman.



Děti dostaly za své výtvarné dílo od Lvů samolepky a plakáty mužstva. Na oplátku zase věnovaly zúčastněným hokejistům pochvalná slova. „Malování klukům docela šlo,“ řekl třeba desetiletý Marcel.

Jak se celá akce vydařila, můžete posoudit na vybraných fotografiích v tomto článku, popřípadě si prohlédnout fotogalerii, kde najdete všechny momentky z výtvarné akce.

Anketa: fandíte Ústeckým Lvům?

Marcel (10 let, ZŠ České mládeže)
Fandíš Ústeckým Lvům, chodíš na hokej?
Jo, fandím. S tátou chodím, byl jsem na finále.
Jak to šlo dneska Lvům, umí vůbec malovat?
Šlo jim to docela dobře.
Umíš bruslit?
Docela jo, ale možná sem to zapomněl.



Daniel (10 let, ZŠ České mládeže)
Fandíš Ústeckým Lvům, chodíš na hokej?
Občas se jdu podívat s kamarády.
Jak to šlo dneska Lvům, umí vůbec malovat?
Jo, kluci dobře malujou, hlavně ovečky.
Znáš někoho z Ústeckých Lvů?
Milana Hejduka.

Centrum pro rodinu ARCHA

Centrum pro rodinu Archa vzniklo jako zařízení zaměření na podporu rodiny a na pomoc znevýhodněným skupinám žen v regionu Ústí nad Labem v červenci 2006. Organizátorem tohoto projektu je Oblastní charita Ústí nad Labem.
Centrum pro rodinu Archa má budovu bývalé mateřské školky dlouhodobě v pronájmu. V budově jsou k dispozici 3 velké herny, 3 učebny, 2 kluby s občerstvením a velká zahrada s dětským hřištěm a trampolínou.

Centrum pro rodinu Archa je rozděleno na:
Mateřské centrum Ovečka – pro děti 0–6 let, děti zdravé i handicapované
Nízkoprahový klub Tykadlo – pro děti 6–12 let s lezeckou stěnou
Rodinný klub – pro děti, rodiče, prarodiče všech věkových kategorií

V Centru pro rodinu Archa se konají zájmové kroužky pro děti i rodiče a návštěvníci se mohou účastnit i jednorázových aktivit. Během dvouleté realizace projektu jsme realizovali 26 vzdělávacích akcí.
O všechny aktivity realizované v rámci projektu byl velký zájem. Na základě ohlasu účastníků projektu plánovala aktivity projektu VĚDMA.
------------------
Centrum pro rodinu ARCHA
Poláčkova 2, 400 11, Ústí nad Labem
Telefon: 475 212 314, 475 212 314, 731 402 482, 731 402 482
E-mail: archa@charitausti.cz
Doprava: MHD 53, 54, 5
Po–Pá: 8–12, 13–17 So–Ne: 14–18 hod.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže