Ú s t í n/L. - Zahájení nové sezóny se pomalu, ale jistě, blíží. Proto je tedy důležité vědět, kdo se nově představí ve Zlatopramen Aréně ústeckému publiku. Pozorný fanoušek už ví, že nováčkem v první lize je IHC KOMTERM Písek a HC Stadion Litoměřice. Více informací o těchto klubech je náplní tohoto článku.

HC Stadion Litoměřice

Rok založení: 1972
Klubové barvy: modrá, bílá a oranžová
Kapacita stadionu: 2000 (1750 k sezení)
VEDENÍ KLUBU:
Předseda: Jaromír Tvrzník
Manažer: Pavel Zuziak
Sportovní manažer: Daniel Tvrzník
Sekretář: Ing. Jan Fišera
REALIZAČNÍ TÝM:
Trenéři: Daniel Tvrzník a Jindřich Setikovský
Vedoucí mužstva: Ing. Jan Fišera

Slavní odchovanci: Milan Hnilička, Michal Birner, Martin Škoula, Radek Hamr, Kamil Kreps, Petr Přikryl, Milan Toman, Martin Tvrzník
Současní hráči, kteří oblékali dres Ústí: Martin Volke, Jan Kaltenböck, Viktor Musílek, Daniel Tvrzník, Milan Buďa, Martin Novák, Petr Bacovský, Kurt Kauschitz, Petr Macaj, Petr Macek, Martin Šnajdr, Marek Zámečník, Jiří Svoboda, Dalibor Svoboda, Ladislav Slížek, Jiří Petrus, Vlastimil Patzenhauer, Tomáš Hillmich, Jakub Evan, Vítězslav Nedrda, Petr Přeučil
Historie: Klub byl založen v roce 1949. Od roku 1957 byl účastníkem 2. hokejové ligy. V nejvyšší ligové soutěži působil klub v sezónách 1961/62 a 1963/64 pod názvem Dukla, později však tento klub zanikl a vznikl klub se jménem Rudá hvězda. Posledním a zatím stávajícím názvem klubu je stávající Stadion.
V roce 2008/09 hrály Litoměřice 2. národní hokejovou ligu. V základní části obsadily 14. místo a v play-off se dostali až do čtvrtfinále. K tomuto úspěchu pomohl i Milan Antoš. Další sezóna byla mnohem šťastnější. Litoměřice se staly mistrem 2. ligy a zaslouženě postoupily o ligu výš.


Postup Litoměřic byl velmi překvapující, ale spravedlivý. Velkou měrou k tomuto postupu také pomohlo trio ústeckých útočníků Šaffer, Mrázek a Kloz. Hráči oslavovali, ale vedení klubu vědělo, že je čeká těžký úkol. Muselo navýšit svůj rozpočet o několik milionů. To se nakonec povedlo, a tak se ústečtí fanoušci v následující sezóně mohou těšit na menší derby. První střetnutí je naplánováno na středu 13. října.

IHC KOMTERM Písek

Rok založení: 1990 sloučením VTJ a JITEX Písek
Klubové barvy: žlutá a modrá
Kapacita stadionu: 4500
VEDENÍ KLUBU:
Předseda: Petr Pechek
Manažer: Roman Heindl
Sekretář: Milan Růžička
REALIZAČNÍ TÝM:
Trenér: Rudolf Suchánek
Asistent trenéra: pozice neobsazena
Vedoucí: Jan Žemlička

Slavní odchovanci: Roman Turek, Stanislav Neckář, Jiří Lála, Václav Král, Jakub Kovář
Současní hráči, kteří oblékali dres Ústí: David Mazanec, Jiří Kudrna
Historie: Historie hokeje v Písku sahá do roku 1927, kdy v městě vznikl první hokejový oddíl. První zápasy se hrály na přírodním ledě na rybníku na "Americe." V průběhu let měnil oddíl různé názvy až do konečné podoby JITEX Písek. V té době byl již v Písku vybudován zimní stadion. Zatím nezastřešený. Postupem času prošel několika změnami, včetně zastřešení, až do dnešní podoby. V roce 1994 klub postoupil do 1.ligy, kterou hrál až do roku 2005. V sezoně 2004/2005 totiž v prolínací baráži (kterou hrál v 1. lize potřetí) už neuspěl a sestoupil do 2. ligy. Nyní znovu po pěti letech si tento tým zahraje v první lize.


Druhý nováček z Písku měl v kvalifikaci o 1. ligu shodný počet bodů (8), avšak horší vzájemné zápasy. To ale na jejich radosti z postupu nic nezkazilo. Naopak, mají radost, že se znovu v jejich městě bude hrát 1. liga. Slovan se s Pískem již několikrát utkal. V nadcházející sezóně hráče Písku poprvé Lvi přivítají doma na svém ledě v sobotu 2. října. Zvlášť pikantní souboj to bude pro Romana Němečka a Tomáše Roda. Tito hráči totiž pocházejí z Písku.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže