Ú s t í n/L. - V pátek 25. června se na severu Čech opět objevil ústecký rodák a známý hokejista Milan Hejduk. Tentokrát ho na vlastní oči mohli spatřit žáci základní školy Mírová na Severní Terase. Ptáte se, proč si Milan vybral právě tuto základní školu? Odpověď je velice jednoduchá. Právě zde odchodil povinnou školní docházku. Hejduka pozval ředitel tamní „základky,“ aby zahájil sportovní den. Školáci na něj měli spoustu zvědavých otázek a útočník Colorada na ně s chutí odpovídal.

Sport

Vzpomenete si, kde jste s hokejem začínal a jaké byly vaše začátky?
Začínal jsem zhruba v pěti letech tady v Ústí ve Slovanu. K hokeji mě přivedl táta, který zde v Ústí dlouhá léta hrál a i trénoval.

Jaký je Váš největší hokejový zážitek?
Cokoli se vyhraje, tak je to velký zážitek. Takže vítězství v Naganu v roce 1998 a vítězství Stanley Cupu jsou asi největší hokejové zážitky.

Býváte před zápasem nervózní?
Trošku joo. Ne nějak moc, ale malá nervozita tam je. Každý hráč asi cítí lehkou nervozitu před zápasem, ale to je jedině dobře, protože kdyby tam ta nervozita nebyla, tak by to asi nebylo úplně v pořádku.

Máte nějaký rituál, než jdete na led?
Většinou si vždycky utahuju levou brusli první, pak pravou. Ale jinak nemám nějaký velký rituály.

Kdo je Vaším oblíbeným a kdo méně oblíbeným soupeřem?
Většinou jsou neoblíbeným soupeřem týmy, který hrajou opravdu těžkou obranu a jsou zakopaný ve středním pásmu a ve vlastní třetině, což dost často bývá tým z Minnesoty. A oblíbeným soupeřem, pro mě jako útočníka, jsou mužstva, která hrajou ofenzivní hokej a šance jsou na obou stranách. Zde bych zmínil třeba Vancouver nebo mužstva z východní konference, se kterýma jsme hráli, jako například Philadelphia nebo Boston. Prostě mužstva, co hrajou otevřenej hokej.

Kdybyste se neživil hokejem, co byste pravděpodobně dělal za práci?
To je těžká otázka. V Pardubicích jsem dodělal gympl, pak by moje cesta vedla, doufejme, na nějakou vysokou školu. Myslím si, že by mě docela bavila ekonomie nebo něco takovýho. Sem to v tý době směřovalo, kdybych hokej nehrál. Nakonec vyšel hokej, takže jsem nemusel tímto směrem pokračovat.

Jaký máte názor na adrenalinové sporty, zkoušel jste nějaký?
Adrenalinové sporty typu paragliding a podobně? Noo, tak to jsem nikdy nezkoušel. Ale jsou dobrý a asi bych to někdy zkusil. Nevadilo by mi třeba skočit bungee jumpig, ale nikdy jsem se k tomu nedostal (smích).

Školní léta

Čím jste chtěl být, když jste byl malý?
Sen každýho začínajícího hokejisty je být v dospělosti profesionální hokejista a živit se tím. Pamatuju si, jak jsme ve škole párkrát psali takový ty dotazníky, čím chce dítě být, a pamatuju si, že jsem tam pokaždý napsal něco jinýho. Jednou to byl archeolog, pak zase něco jinýho (smích).

Jak vzpomínáte na školní léta?
Byly to krásně strávený roky. Byla to sranda, ale samozřejmě i nějaký to učení. Já jsem bydlel tady tak 100 metrů od školy, takže jsem měl vždycky spoustu zážitků.

Pamatujete si na nějaký svůj hřích ze školních let? (Například kouření na záchodě apod)
Tak poznámky jsem určitě dostal. Ale ani jeden hřích mě teď nenapadá (smích).

Vzpomenete si na nějakou veselou poznámku, kterou jste dostal ve škole?
(chvíli přemýšlí) Nevzpomenu. Už je to přeci jenom delší dobu (smích).

Čtete rád? Máte nějakého oblíbeného autora?
Čtu. Nedá se říct, že bych měl nějakého oblíbeného autora. Baví mě historie a fakta, jenom co se kdy a kde událo a za jakých okolností. Záhady mě zajímají. Čtu i třeba časopis 21. století.

Volný čas, zájmy

Co děláte ve svém volném čase, když nejste na ledě?
Momentálně dost času padá na děti. Mám dvojčata, dva kluky, kterým je šest let. A ti spolykají strašně moc času, ať už to jsou jejich koníčky a záliby. Oba hrají hokej a fotbal, chodí na tenis a na golf, takže ono to sebere spoustu času.

V jaké zemi se vám nejvíce líbilo?
Tak kromě České republiky, kde jsem vyrostl, jsou to asi Spojené státy, protože v USA žiju už vlastně nějakejch 12 let a život tam mi maximálně vyhovuje.

Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo? Musíte se nějak omezovat?
Tak nejoblíbenější… mám rád steaky. Už jsem si zvykl na americkou stravu (smích).

Umíte vařit? Jakou specialitu byste dovedl uvařit?
Pár jídel… no ono to vlastně ani není jídlo jako takový… vajíčka zvládnu (smích). Ty jsem schopný si udělat. A cokoliv hodím na gril, jakýkoliv maso jsem schopný udělat na grilu. Dejme tomu, když třeba manželka není doma, něco má, tak jsem schopný se o ty kluky postarat, aby neumřeli hlady (smích).

Jakou hudbu posloucháte? Oblíbený zpěvák/kapela?
Oblíbeného zpěváka nebo kapelu nemám. Kromě klasiky a country poslouchám, dá se říci, všechno. Nemůžu říct, že bych měl něco vyloženě oblíbenýho. Spoustu času trávim na stadionu, takže poslouchám to, co se hraje v hokejový kabině. My tam máme mraky mladejch kluků, takže tam hrajou všechny písničky, co se dneska pouští v rádiu.

Jaký máte postoj k domácím pracem? Zvládáte všechno?
Samozřejmě, že většinu toho zastává manželka. Ale taky jsem schopnej pomoct jako třeba vysát nebo něco uklidit. Neděje se to sice často, ale dokážu to (smích).

A co vy a fanynky?
(chvíle ticha) Fanynky nic. Samozřejmě tam je pár fanynek, co fandí celému týmu, ne jenom mně osobně (smích).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže