C h o m u t o v - 17. kolo 1. ligy ČR nabídlo severočeské derby. V zápase KLH Chomutov - HC Slovan Ústečtí Lvi významně figuroval i chomutovský forvard Petr Jíra, jenž se postaral o druhou branku Chomutova. Na okamžiky v závěru třetí třetiny a v prodloužení by nejraději vymazal z paměti. Lvi se po jeho vyloučení krátce před koncem závěrečné dvacetiminutovky dostali do vedení. Naštěstí pro domácí odvrátil prohru 24 sekundy před koncem třetí třetiny Milan Hluchý a na programu bylo prodloužení. V nastaveném čase fauloval Petr Jíra podruhé v utkání a přesilovku ústecký celek opět využil. Vítěznou trefu přidal do chomutovské sítě Lukáš Poživil. V Chomutově tak zůstává jeden bod, dva vezou domů Ústečtí, kteří zvítězili stejným poměrem jako ve 2. kole ve Zlatopramen Areně.

Jak hodnotíte dnešní utkání?

"Porážka nás určitě mrzí, druhou třetinu jsme se dostávali do tempa a byli jsme lepší. Potom jsme nastoupili do třetího dějství, kde jsme mírně polevili a inkasovali jsme na 3:3. V závěru jsem zápas jsem rozhodl já svými fauly. Ústí toho dokázalo využít a odváží si o bod navíc. Prohru beru na sebe."

Čím bylo jiné dnešní utkání oproti zápasu na půdě Slovanu?

"Byl to hodně podobný zápas, měli opět větší štěstí. Doufám, že to takhle nebude pokaždé."

Asi Vás mrzí nevyužité přesilové hry, kterých jste měli k dispozici 12, využili jste ale jen 2 ...?

"Samozřejmě, že nás to mrzí. Kdyby se nám za stavu 3:2 podařilo přidat ještě jednu branku, myslím si, že bychom to už uhráli."

Jak byste popsal svůj gólový moment, kdy jste poslal Chomutov do vedení 2:1?

"Střídalo se, Lukáš Pulpán nahrál Zdeňkovi Skořepovi, který mi nahrál a já zakončoval do prázdné branky."

Po dnešním utkání jste třetím nejproduktivnějším hráčem Chomutova. Jak jste spokojen se svými osobními statistikami?

"Mohlo by to být lepší. Ani výkony celého mužstva nejsou optimální, musíme se zlepšovat, ještě na to máme dost času."

Po 14. kole došlo ve vašem týmu k výměně trenérů. Milan Kašpárek převzal tým po Jaroslavu Liškovi, který momentálně působí v Chomutově na postu asistenta. Jaký je Milan Kašpárek kouč?

"Snaží se nám zvednout psychiku, abychom si více věřili, měli potřebnou sebedůvěru. Je to dobrý trenér."

Do Chomutova přišlo spostu nových hráčů. Jaká je tu parta?

"Zůstalo tu 5-6 hráčů, a protože jsou tady ty největší cíle, tak mi to přijde normální. Je tu dobrá parta a všichni jdeme za naším jediným cílem. Musíme se sehrát a vybojovat to."

Nejvyšší soutěž jste hrál naposledy za Litvínov v sezóně 2001/2002 a od té doby hájíte jen barvy Chomutova. Jaké jsou Vaše cíle v Chomutově?

"Po dlouhé sezóny, co jsem tu, je můj cíl postoupit s Chomutovem do extraligy. Loni jsme k tomu měli blízko, snad se to podaří letos."

Hrajete poslední zápasy ve své "staré" areně. Jak se těšíte na novou halu?

Nějak to neřešíme, jsme tu zvyklí. Informace o termínu přesunu zatím žádné nemáme. Určitě by bylo dobré odstěhovat se tam do začátku play-off."


Foto: http://www.klhchomutov.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže