Ú s t í n/L. - Velmi napínavý zápas zažili diváci, když v sobotu navštívili ústecký zimní stadion. Benátky byly domácím hráčům určitě důstojným soupeřem, i když výsledek napovídá jednoznačnějšímu průběhu, ale nebylo tomu tak. V podstatě dvě a půl třetiny drželi Benátečtí se Slovanem krok. Skóre zápasu otevřel až ve 27. minutě Janků a o necelých deset minut později zvyšoval Kloz. V závěrečném dějství spustili Ústečtí gólovou smršť a soupeře rozdrtili dalšími čtyřmi brankami.

Dlouhou dobu to vypadalo, že body z dnešního zápasu budou opět hodně vydřené, ale nakonec jste se rozstříleli. Čím to bylo, že jste se nemohli dlouho gólově prosadit?
Nevím. Měli jsme takový vlažnější začátek, podržel nás tam náš brankář. Potom jsme se teda chytli. Ty první dva góly nás uklidnily do té třetí třetiny. Pak už ten výkon byl docela dobrý.

Ve druhé třetině jste rozjeli gólovou akci, kde figurovala vaše přihrávka na skórujícího Pavla Janků. Vzpomenete si, jak k celé té situaci došlo?
To bylo v přesilovce. Já jsem zavážel puk a Pavel si tam dobře sjel z levé strany. Měl jsem čas, tak jsem mu to tam nahrál a on dával gól.

Ale i nadále byly Benátky nepříjemným soupeřem. Proč jste s tou jejich hrou měli takové problémy?
Těžko říct. Řekl bych, že dobře bruslili. Byli na nás nachystaní. A hráli dobře dozadu. Já myslím, že jsme je zlomili až nějakým čtvrtým gólem, do té doby jsme s nima měli velké problémy. Měli dobrý pohyb a to si myslím, že byl ten největší problém.

V polovině třetí třetiny jste zvýšili na 3:0, pak na 4:0 atd. To už z vás musel ten strach a napětí opadnout. Jak to, že bylo najednou jednodušší se prosadit?
Já bych nemluvil o strachu. Ale je pravda, že nás ten třetí čtvrtý gól uklidnil. Pak zbývalo asi deset minut do konce a vedení čtyři nula by se už nemělo ztratit. Navíc oni už museli začít víc útočit, takže už ta hra byla taková klidnější.

Dlouhou dobu hrál s vámi v lajně Robin Hanzl. Teď vám dělá centra Marek Čurilla. Jak se vám s ním hraje?
No hraje se dobře. I s Robinem se nám hrálo dobře. Předtím s námi zas hrál Honza Alinč. Zatím se ta sestava docela točí. Ale já si myslím, že si dokážeme vyhovět. Samozřejmě jsou lepší zápasy, jsou i ty horší, kdy se tolik nedaří. Jak už jsem říkal, tak ta sestava se pořád nějak točí, ale myslím si, že tam není žádný problém.

Není to pro soupeře až příliš krutý výsledek, když s vámi v podstatě dvě a půl třetiny držel krok?
No těžko říct (úsměv). Ale já si myslím, že ty góly potom byly hezký. A prostě výsledek je šest nula, a jestli je krutý… to se mi těžko hodnotí (smích). Důležitý je výsledek.

David Pazourek v zápase:

4:36 – vybojoval puk za brankou hostí
7:34 – byl na ledě při oslabení
10:00 – přihrával puk do rohu, kde číhal Janků
10:08 – Jech ho tak vehementně odstavoval od puku, až Pazourek ztratil helmu
10:31 – zabránil jednomu z benáteckých obránců v zakončení
16:24 – byl na ledě při přesilovce, ale těžkou přihrávku za brankou nezachytil
21:37 – při boji o puk za vlastní brankou fauloval
23:40 – ihned po naskočení na led z trestné lavice se zapojil do hry
26:35 – dostal při přesilovce ihned po buly přihrávku, poslal puk na Gureně, ten poté na Kloboučka, který vystřelil na branku
26:57 – připsal si přihrávku na gól; nádherně přihrál přes celou šířku hřiště na Janků
30:20 – byl sražen soupeřem za brankou, ale rozhodčí to jako faul neposoudil
33:42 – vystihl rozehrávku hostů ve středním pásmu
37:49 – vybojoval v rohu puk, poté si vybruslil do dobré střelecké pozice, ale pálil mimo
41:00 – dobře odstavil od puku jednoho z benáteckých útočníků
44:13 – dostal od Holomka přihrávku podél mantinelu, ale než stačil rozjet nějakou akci, soupeř mu sebral puk
50:02 – zadovkou poslal Janků do útočné třetiny
57:15 – tvrdě odstrčil benáteckého hráče od kotouče

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže