Ústí nad Labem - V dalším porovnávání hráčů stanuli proti sobě papírově nejlepší hráči obou klubů, a to Robin HANZL, jakožto uzavírající první desítku kanadského bodování a Petr JÍRA, sedmý nejproduktivnějěí hráč 1. ligy ČR. Své dovednosti mohli předvést v jednom z nejočekávanějších utkání základní části, v rámci 39. kola hraném ve Zlatopramen Areně. Po šedesáti minutách hry byl nakonec šťastnější Hanzl, jenž mohl se svým celkem slavit cennou výhru nad Chomutovem 6:2 a upevnění první pozice.

ROBIN HANZL v akci:

5:56 Po druhé brance domácích zamířil do středového kruhu na vhazování. Na buly proti chomutovskému Chloubovi uspěl.
8:58 Nastoupil na led a napadal hostující obránce.
9:30 Vyčkávala před Hanuljakem na vývoj situace v pravém rohu.
15:09 Po třetím gólu opět na buly. Tentokrát neúspěšný.
18:00 Byl součástí druhé přesilovkové formace.

22:30 Jako poctivý centr vypomohl spoluhráčům v defenzivě.
23:10 Prověřil pozornost Hanuljaka z levého kruhu.
25:40 Znovu součástí přesilovkové pětky.
26:08 Přihrál Handlovskému, který o pár milimetrů minul Hanuljakovu svatyni.
26:22 V přesilovce nahrál zpoza branky Kamilu Černému. Nový spoluhráč se z blízka nemýlil a poslal kotouč za záda chomutovského brankáře.
34:30 Byl na ledové ploše, když Kůs nastřelil tyč Orctovy branky.
38:23 Začátek přesilové hry Ústí. Hanzl vyhrál buly, podržel puk na holi a po několika vteřinách přihrál před Hanuljaka Kloboučkovi, který hostujícího brankáře vyškolil jasnou a rychlou střelou do odkryté části.

45:20 Dvaadvacetiletý forvard vyhrál další vhazování.
48:20 Získal další důvěru Petra Rosola a Milana Skrbka při přesilové hře.
50:58 Odvedl "černou práci" v rohu, kdy výrazně ulehčil práci domácím bekům.

Statistika +/- v utkání: +2.

Očima ROBINA HANZLA:

"Dnes jsme hráli dobře, plnili to, co jsme si řekli před zápasem. Hráli jsme trpělivě, dobře zezadu a i to tam padalo. Poté jsme měli utkání ve svých rukou, pohlídali jsme si to. Budeme se snažit dále vyhrávat a nedat Chomutovu šanci na první pozici," vysvětlila ústecká ikona.



PETR JÍRA v akci:

1:20 Objevil se poprvé na ledě.
5:10 Čekal před Orctem na přihrávku, jenže nakonec žádnou neobdržel a první branku Ústí sleduje téměř z poloviny hřiště.
13:59 Při clonění uhybal střele chomutovského beka, který střílel od modré čáry.

24:11 Po hrubé chybě ústeckého kapitána Kloboučka nedává Orctovi šanci a střílí gól.
26:22 Po čtvrté brance Slovanu nastupuje na led.
od 27. minuty Nebyl nijak nebezpečný, ne ledě byl až neviditelný.

45:05 Přihlížel na tečovanou střelu domácích.
47:13 Objevil se na oslabení, kde vydržel úvodních třicet sekund a následě střídá.
52:45 Svádí v rohu souboj o kotouč s ústeckým Hořavou. Ze souboje nakonec vzešel vítězně muž se čtyřiačtyřicítkou na zádech.
53:12 Obdržel zákrok na hranici faulu, rozhodčí nevylučoval.

Statistika +/- v utkání: 0.

Očima PETRA JÍRY:

"Utkání se nám vůbec nepovedlo, těžko říct, kde nastal zlom. Ústí nás přehrálo, byli rychlejší a my se musíme vzpamatovat, dát dohromady před play-off. Na první místo v tabulce už to nevypadá moc reálně, musíme uhájit alespoň druhou příčku. Loni jsme také dokázali vyhrát, budeme se snažit to zopakovat a dát se do kupy před play-off," líčil plány o deset let starší útočník.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže