Ústí nad Labem - Další osobností, která vyplní pauzu před čtvrtfinále play-off je kapitán ústeckého mužstva Jan Klobouček. Pravý obránce chyběl v letošním ročníku u čtyř zápasů, za čtyřicet utkání si ale dokázal připsat sedmnáct bodů (3+14). Uvnitř článku popisuje Klobouček nejen základní část a svoje angažmá v Chemopetrolu, ale i třeba plán o přestávce před vyřazovacími boji.

Z pohledu Jana Kloboučka nebyla letošní sezona jednou z těch nejlehčích. Ústecký kádr si prošel dlouhou krizí, ze které se ale naštěstí včas zotavil. "Naše očekávání byla stejná jako loňský rok či něco podobného. Počítali jsme, že se utrheneme s Chomutovem a budeme tomu vévodit. Všichni, ale viděli, že to nebylo lehké, prošli jsme si i docela dlouhou krizí. Závěr dopadl bohudík podle našich představ, utrhli jsme se a zabrali první příčku," popsal průběh sezony.

Ambice severočeského celku jsou stejné jako každý rok. "Chceme postoupit, nenapadá mě, co by mohlo být jiného. Vyhrát základní část, a pak nic? To rozhodně ne, proč bychom neměli chtít postoupit?" pozastavil se podle jeho slov nad divnou otázkou ohledně cíle letošního ročníku.

První liga je letos mimořádně vyrovnaná. Strach z druhého favorita této soutěže, Chomutova, ústecký kapitán nemá. "V play-off záleží na týmu, jak se semkne a jak to opravdu moc chce. Není to o základní části, není to o ničem. Jsou celky, které základní část neumí a v play-off jsou výborné nebo obráceně. Věřím, že play-off odehrajeme hodně dobře, a pak budeme šťastní," naznačil plány Ústeckých Lvů.

Hráč Ústí nad Labem s třiadvacítkou na zádech se vyjádřil i ohledně výhod první pozice v tabulce. "Pomůže Vám to psychicky, víte, že jste vyhrál a jste nejlepší. Dalším plusem je i domácí prostředí. Nevím, jak komu, ale mně osobně nezáleží na tom, na jakém ledě hraji," sdělil hráč se 42 trestnými minutami na kontě.

O program v přestávce mají hokejisté ve žlutomodrém postaráno. "V úterý jsme měli volno, teď trénujeme dvoufázově. Víkend budeme mít volný a od pondělí budeme opět pokračovat. Před zápasem s neznámým soupeřem ještě určité věci doladíme a vrhneme se na to," nastínil plány týmu.

Jak se vůbec stala ústecká stálice kapitánem? "Zásluhy? (smích) Jsem tu už téměř sedmou sezonu a byl to zřejmě nějaký přirozený vývoj. Kapitán je ale spíše funkce mluvčího mezi trenéry, vedením a hráči. Nic jiného než jít vzorem mi nezbývá. Příkladem tu jdou všichni starší hráči, kteří jsou opravdu hodně poctiví a pracovití," pravil.

Sedm let v krajské metropoli hodnotí velmi pozitivně. "V Ústí nad Labem se mi líbí, mám to tu rád, protože mě baví vyhrávat a zde se vyhrává docela často. Vrchol byl jednoznačně postup, to bylo nádherné, výjimečné. Teď je ale důležité, aby nám to vyšlo i v závěru sezony té letošní," míní.

V nedalekém Litvínově zažil již téměř osmatřicetiletý hokejista nepovedené angažmá. "Přestal mě tam bavit hokej, nevzpomínám na to dobře. Byly tam i nějaké neshody. Byl jsem strašně moc rád, že jsem mohl odejít do Ústí, kde mě to znovu začalo bavit, byl to úplně nový impuls. Navíc jsem znal i tehdejšího trenéra Pavla Hynka, který to tu trénoval. Nějak to do sebe dobře zapadlo a odešel jsem sem, i když jsem si před 6-7 lety říkal, že na závěr kariéry už nechci nikam cestovat," znělo z úst ústeckého hráče s "C" na hrudi.

Klobouček často střídal obránce i útočníka, stal se z něho univerzál. "Univerzála jsem hrál předtím. Kouč Hořava mi řekl, že by musely omarodit čtyři útoky, abych mohl hrát v ofenzivě. Nabídl mi, ať jsem vzadu, já s tím souhlasil a už třetí sezonu se objevuji pouze na postu beka. Přeorientovávat se nebylo těžké, ale když to tak můžu zhodnotit s odstupem, nebylo to pendlování mezi těmito posty dobré. Jako malý jsem začínal jako obránce, v 16 letech, protože jsem nevyrostl, jsem šel do útoku. Ve dvaceti letech mě v Kanadě zase zkusili na obránce, protože se zadáci zranili a zjistili, že já to hrát můžu. Na univerzitě jsem hrál jenom vzadu a na Slavii, kde trénoval pan Weissmann, který mě trénoval již v Teplicích v dorostu, mě využival na obou postech," uzavřel.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže