Ihned po konci loňské sezóny se vedení muselo postarat o celou svou smečku. První důležitou informací bylo setrvání trenérů Rosola a Skrbka u týmu. Důležitým člověkem u posilování týmu byl i nový sportovní manažer Jaromír Šindel. Hráčský tým ale naopak opustily loňské ikony – dvojčata Pšurní. Za tyto dva útočníky ale Slovan velmi posílil. Přišlo mnoho nových hráčů jako například David Ludvík, Pavel Francouz, Tomáš Rod, Petr Hořava, Jakub Vojta, Petr Kanko, Dominik Boháč, Lukáš Poživil,… Mnozí hráči prodloužili své smlouvy. Sezóna mohla začít…

Srpen - Září

Lvi začali sezónu sérií přátelských utkání a soutěží Tipsport Cup. Ústí sice z jedenácti utkání zvítězilo jen ve čtyřech, ale to vedení vůbec nevadilo. Příprava byla hlavně o tom, aby se nováčci sehráli se stálými hráči a aby se hráči seznámili s ostatními týmy a nasbírali síly na hlavní část sezóny. Příprava se tak zdála úspěšná.

Září

V polovině září už vše začalo naostro. Lvům se vstup do sezóny opravdu povedl. V prvním utkání na domácím ledě Slovan porazil Tábor 3:1. Pravda, rozjezd Ústeckým chvíli trval a často dotahovali utkání do konce až po 60 minutách, ale celkově v září přišla jen jedna prohra a dohromady 10 získaných bodů.

Hned ve druhém kole se navíc severním Čechám naskytla možnost shlédnout utkání největších rivalů – derby Ústí a Chomutova. Loňští finalisté museli jeden druhému dokázat, že to letos navzájem nebudou mít se sebou lehké. Což se také prokázalo. Hotová přestřelka skončila až v prodloužení a v něm Lvi svému soupeři ukázali, že letos to budou oni, kdo budou lepším celkem.

Nejpřínosnějšími hráči v tomto měsíci byli Ondřej Holomek a Robin Hanzl. Slovanu za dvě plné výhry, dvě výhry v prodloužení a jednu prohru připadalo třetí místo v tabulce.

Říjen

Sezóna už byla rozjetá naplno a všechny týmy se snažily získat co nejvíce bodů. Favoritem na tento ročník soutěže byl loňský vítěz Chomutov. Ústí se až tak velkých nadějí nedočkávalo a navíc se nezdálo být tak suverénní jako roky předtím. Říjen byl obdobím ústeckých „neúspěchů“ na ledě soupeře. Dala se strčit ruka do ohně za to, že Lvi tutově venku během šedesáti minut nezvítězí.

Asi největší šok přinesl fanouškům zápas v Litoměřicích. Všichni se těšili na jednoznačné utkání plné gólů v litoměřické brance, ale realita byla jiná. Zatímco Slovan k uspokojení všech vsítil v první třetině tři góly, po zbytek utkání si už ani neškrtl. Soupeř vyrovnal a v prodloužení poslal Ústí domů s pouhým bodem. V tento den se (i dle slov kapitána Kloboučka) Lvi dostali do „srabu“ a nepředváděli příliš sebejisté výkony.

Získali 18 bodů a stále se drželi na třetím místě. Nejúspěšnějším hráčem tohoto měsíce byl Jan Alinč.

Listopad

Říjen nám ukončil první polovinu základu základní části a přehoupli jsme se do listopadu. V něm pokračovala lví krize táhnoucí se od utkání v Litoměřicích. Lvi získali stejný počet bodů jako v předešlém měsíci.

Nejvýznamnějším utkáním hned po druhé výhře nad Chomutovem v prodloužení byla zajisté další šokující prohra - v Písku. Poslední tým tabulky držel s Ústeckými krok hned v první třetině, kterou ale nakonec Slovan ovládl. Pak (podobně jako v Litoměřicích) si už ale ani neškrtl, až hra musela dojít do samostatných nájezdů. V prodloužení sice mohl ukončit utkání Hanzl, ale vsítit branku nedokázal. V samostatných nájezdech pak byl Písek úspěšnější. Sám trenér Rosol byl velmi pohoršen výsledkem utkání. „Na začátku utkání jsme si v kabině řekli, že Písek je na posledním místě a že je zkrátka nesmíme podcenit. Bohužel, jak jsme začali (inkasovali jsme branku), tak jsme skončili a nakonec prohráli po nájezdech,“ oznámil v pozápasových ohlasech.

I tak Lvi dokázali získat opět 18 bodů a nejlepšími hráči měsíce byli Milan Mikulík a Jan Kloz.

Prosinec

Měsíc a půl trvalo, než se Slovan mohl znovu utkat s Litoměřicemi a prolomit kletbu. Utkání s Litoměřicemi dalo Lvům opět zabrat, ale tentokrát Ústečtí zvítězili a zlomili tak šňůru neúspěchů. Ústí jen těsně drželo druhé místo, na Chomutov mu chyběly čtyři body. Díky této významné výhře šli Ústečtí strmě nahoru. Do Vánoc jediná prohra, ale před Vánocemi vysoká výhra nad Vrchlabím 6:0.

3-2-1, tak padaly góly v jednotlivých třetinách, avšak pouze z holí Lvů. Ti tak nemohli svým příznivcům nadělit lepší vánoční dárek. Sebejisté výkony Ústeckých Lvů přispěly k pozitivnímu strávení svátků a rychlému návratu na led. Před příchodem nového roku Lvi opět nastoupili proti Chomutovu. Tentokrát už ale zvítězit nedokázali.

Toto období se neslo v rytmu přetahování se o první místo tabulky. To ale i nadále spíše ovládal Chomutov, a tak se Ústečtí museli ještě více snažit a doufat i v to, že Chomutov zaváhá. V prosinci získali 19 bodů a Jan Kloz společně s Robinem Hanzlem se stali nejpřínosnějšími hráči pro tento měsíc.

Leden

Nový rok se už odehrával plně v nadstavbě základní části a také to byl nejúspěšnější měsíc. Hned v prvním utkání tohoto roku se Lvi doslova překonali. Na kostce ukazující skóre vůbec poprvé v sezóně svítilo dvojciferné číslo.

Na led Lvů přijelo Znojmo, které si vstřelilo jen jediný gól, zatímco Slovan jich nastřílel deset! Toto utkání bylo kouzelné i v tom, že domácí nebyli ani jednou vyloučeni – což se v sezóně často nestávalo. Leden byl ve znamení ještě dvou významných utkání.

První bylo utkání s Olomoucí, se kterou Lvi i potřetí prohráli, tentokrát nešťastně 0:3 a druhé, to zajímavější a veselejší, bylo s Chomutovem. Postrach Ústeckých Lvů přijel do Zlatopramen Areny ale ne v zcela dobré kondici, neboť si nechal nasázet celkem šest gólů a lehce tak Lvům daroval cenné tři body. Celé utkání Ústečtí rozhodli už v první třetině, kdy jednoduše vsítili tři góly. Byla to přehlídka kvalitních, jednoduchých a rychlých gólů, které jsou v hokeji vidět jen opravdu málo.

Ústí vybojovalo 22 bodů a už nastálo se usadilo na první příčce tabulky, k čemuž dopomohl značnou měrou opět Robin Hanzl, který tou dobou už velmi dlouho vedl klubovou statistiku nejúspěšnějšího hráče.

Únor

Poslední měsíc, ve kterém se hrála základní část, byl únor. A hrála se pouhá tři utkání. Na první únorové měření sil s Hradcem Králové vzpomínají fanoušci velmi kladně, jelikož se doma vyhrálo 7:2.

To další už ale všem příznivcům Slovanu nahnalo opravdovou hrůzu – Olomouc proti Ústí zvítězila potřetí v řadě. A proč to všem fanouškům nahnalo hrůzu? Olomouc je jeden z možných týmů, které na borce ze Zlatopramen Areny vybafnou v semifinále a jak se zdá, nebude vůbec snadné se s tímto týmem vypořádat.

Poslední utkání tak bylo „buď a nebo“ – Ústečtí potřebovali získat jen jediný bod, aby si zajistili stoprocentní vstup do play-off z prvního místa.

To se také podařilo a Lvi tak již za týden, 18.2.2010 nastoupí z domácího prostředí do play-off, ze kterého hodlají přes baráž postoupit do vysněné extraligy!

Statistiky po základní části
Ve 44 zápasech Lvi nasbírali 92 bodů.
Vstřelili 160 gólů (nejvíc v celé lize).
Inkasovali 94 branek (nejméně v lize).
Zvítězili 23x (druzí nejlepší).
Prohráli 7x (nejlepší v lize společně s Chomutovem).
Zvítězili 4 z 5 prodloužení.
Zvítězili 5 z 9 samostatných nájezdů.
Robin Hanzl v TOP10 nejlepších hráčů ligy (Jaroslav Roubík také, ale ten si přinesl body z Hradce Králové).
Pavel Francouz nejlepším brankářem celé ligy.
Celková návštěvnost: 89203 diváků (druzí nejlepší).
Domácí návštěvnost celkem: 53265 (nejlepší).
Klubová nej…
Nejlepší střelec: Rok Pajič (17); Jaroslav Roubík (22)
Nejlepší nahrávač: Robin Hanzl (26); Jaroslav Roubík (22)
Nejproduktivnější hráč: Robin Hanzl (39); Jaroslav Roubík (44)
Nejlepší brankář: Pavel Francouz (94,09%); Zdeněk Orct (92,05%)
Nejtrestanější hráč: Petr Kanko (65); Zbyněk Hampl (81)
Nej +/- hráč: Richard Diviš (+21)
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže