Ú s t í n/L. - Je to tady! Vrchol sezóny startuje. Lvi se oblékli do armádního mundůru a vyzbrojeni zkušenostmi ze základní části netrpělivě očekávají start vyřazovacích bojů. Slovan míří vysoko, ovšem hned první soupeř je více jak kvalitní. Jako první změří síly se Lvy Vrchlabí. Zápasy s kolegy od řeky Labe se budou hrát v pátek 18. února od 18:00 a v sobotu 19. února od 17:00. A Slovan bude potřebovat i vaši podporu!
23-9-5-7 celková bilance 16-5-6-17
1. postavení v tabulce po základní části 10.
92 získané body 64
160:94 skóre 111:119
2 utkání bez vstřelené branky 2
5 utkání se shut-outem 4
10:1 (Znojmo) nejvyšší výhra 5:1 (Chrudim)
2:5 (Olomouc) nejvyšší prohra 0:6 (Ústí nad Labem)
Robin Hanzl 39 b. (13+26) nejproduktivnější hráč Kamil Tvrdek 26 b. (9+17)
Robin Hanzl; 26 nejvíce asistencí Kamil Tvrdek, Martin Filip; 17
Zbyněk Hampl - 75 min nejtrestanější hráč Ondřej Poživil - 55 min
92,76 % úspěšnost brankářů 92,27 %
2,14 průměr inkas. branek 2,64
skup. A: 1. (2421) pořadí v domácí návštěvnosti skup. B: 3. (1188)

Trochu jiný pohled

Přichází nejočekávanější část sezony, play off. Od září fanoušci pravidelně chodili na hokej, podporovali svůj tým. Vždyť právě fanoušky živ je hokej. Proto právě nyní, v rozhodující fázi sezony, dostanou svůj prostor i v pozvánkách na zápasy. Budeme se ovšem znažit zprostředkovat vám pohled z tribuny i od příznivců jiných klubů. Dnes dostávají prostor dva fanoušci. Letitý a zapálený fanoušek Vrchlabí se s námi podělí o dojmy ze sezony a případná očekávání od čtvrtfinálové série, genderovou vyváženost potom obstará fanynka Lvů a její pohled na hokej.

Přál jsem si právě Ústí

První pohled nám přináší fanoušek Vrchlabí. Dlouholetý zapálenec, milovník hor a vřelý znalec Krkonoš. Jak tedy viděl základní část, co čeká od play off?

„Určitě nás mrzelo, že jsme po základní části nevybojovali umístění v první osmičce, což by týmu zajistilo jistotu předkola a atraktivnější soupeře pro druhou část soutěže. Největší slabinou týmu byla střelecká produktivita. Zápasů, ve kterých dalo Vrchlabí více než 3 góly, opravdu moc nebylo, z 34 zápasů se to podařilo jen 5x. Po rozdělení soutěže jsme se poměrně stabilně drželi na prvním místě tabulky B. Musím konstatovat, že kvalita odehraných zápasů v naši „slabší“ skupině byla nad očekávání kvalitní. Nejspíše to bylo dáno větší motivací týmů, šlo nejen o předkolo play off, ale i hrozba předčasného konce sezóny a vyhnutí učasti v baraži nutila všechny týmy bojovat o každý bod. Proto je nutné si vítězství v této skupině vážit. Hodně se mi líbily zápasy s Litoměřicemi a Pískem, nebo Táborem. Právě před hráči Tábora musí člověk smeknout, i přes známé problemy s penězi bojovali jejich hráči vždy naplno a osobně jsem rád, že nakonec první ligu zachránili. Díky vítězstí ve skupině B jsme pro předkolo vyfasovali nejslabší tým skupiny A, tedy Beroun. Ačkoli vítězství 4:0 v Berouně a domací dvě shodné výhry 3:0 by mohly znaznačovat jednoduchou záležitost, všechny zápasy byly hodně vyrovnané a dle mého názoru rozhodla o výhře kvalitní vrchlabská obrana. A pokud jsme u naší obrany, domnívám se, že je jedna z nejzkušenějších v celé lize. Podařilo se vhodně skoubit starší zkušené hráče s dravým a rychlým mladím a to všechno pod taktovkou v životní formě chytajícího brankaře Koutského.

Co se týká soupeře pro play off, osobně jsem si prál právě Ústí. Kvalita a ambice Ústí a Chomutova jsou hodně podobné, ale Ústí je blíž, dle mého subjektivního dojmu je lepší i atmosféra na zimáku a hlavně jsou tu pro vrchlabského fandu známé tváře .. Rok Pajič, Tomáš Rod, nebo i Marek Čurilla.

Bude hodně záležet na prvních zápasech v Ústí a i na tom, kdo nastoupí v dresu Vrchlabí. Bohužel jsme přisli o tahouny týmu Tvrdka a Kubeše, kteří se po dlouhodobých zraněních připravují na baráž v Písku. Vedení se naštěstí podařilo zajistit kvalitní náhrady v podobě mladých pardubických útočníků Kousala a Radila, kteří se ukázali v tom nejlepším světle, stejně jako mladý boleslavský útočník Marek Loskot a mostecký Vladislav Vrtek. Obrana přišla o zkušeného Miroslava Dubna, ale i tady se podařila odpovídající náhrada boleslavským Martinem Dudášem.

Přál bych si, abychom byli důstojným soupeřem největšího favorita první ligy, abychom viděli pěkný hokej a série trvala co nejdéle. Myslím, že pokud náš tým naváže na skvělé výkony ze série s Berounem, věřím, že můžeme Ústí hodně potrápit.“

Bojím se Olomouce

Trochu jiný pohled nám ukázala dlouholetá fanynka Slovanu. Opět ji, stejně jako kolegu z Vrchlabí, zanecháme v anonymitě.

„Celá dosavadní sezona mi přišla ve srovnání s těmi posledními, jiná... Jako každý sport, tak i hokej se vyvíjí a vím, že nelze srovnávat současný hokej s hokejem před x lety. Zápasy nebyly tak jednoznačné, jako tomu bylo dřív, vyhrávali jsme rozdílem jedné branky a prohrávali s týmy, nad kterými jsme dříve jasně vyhrávali. Potrápily nás i slabé týmy. V letošním roce vidím určitý pokles i u brankářů, není mezi nimi nyní nikdo, kdo by z mého pohledu byl hvězda. Vím, že to souvisí i s naší obranou... Za Hořavy se mi zdála lepší, trenér Rosol má jinou koncepci.

První zádrhel vidím v semifinále, pokud narazíme na Olomouc, tady, ač klukům věřím, si nejsem zcela jistá na sto procent postupem, ale vím, že play off je o něčem jiném než-li základní část, takže se snad ty tři prohry u kluků nepromítnou.“

Poslední zápasy obou celků

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Berounští Medvědi 3:2sn (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Klobouček (Hampl, Alinč), 31. Diviš (Hořava, Poživil), rozhodující nájezd Čurilla - 8. Tůma (Doležal, Veselý), 12. Besser (Knotek, Pavel).

Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi: Francouz - Vobořil, Gureň, L. Poživil, P. Hořava, Klobouček, K. Černý - Majdan, Mikulík, Ludvík - Čurilla, Alinč, Hampl - Roubík (jedno střídání), Pajič, Diviš - Sklenička, R. Hanzl, Handlovský.



HC Vrchlabí - HC Berounští Medvědi 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Beck (Chaloupka), 47. Loskot (Beck), 55. Čížek (Beck).

Sestava HC Vrchlabí: Koutský (Ševčík) - Drábek V., Matějíček, Dudáš, Pácal, Zukal, Čížek, Chaloupka, Hanzl - Hubáček, Loskot, Látal O., Rusnák, Beck, Drábek J., Urban, Zíma, Filip, Vrtek, Andres, Bláha.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže