Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi před časem informovali, že pro další sezónu budou chtít udržet až devadesát procent stávajícího kádru. To potvrzují aktuálním prodloužením kontraktů hned čtveřici hráčů. Včetně kapitána Jana Kloboučka!

Ústečtí Lvi mají za sebou vcelku úspěšnou sezónu, kterou korunovali prvenstvím v prvoligové soutěži a následným sedmizápasovým bojem v baráži s Mladou Boleslaví. Klubové vedení týmu věří a chce kádr udržet pohromadě i pro novou sezónu. „Podepsali jsme další hráče, kteří v minulé sezóně výrazně přispěli k vítězství v první lize. Budeme na jejich výkony spoléhat i v následujícím ročníku,“ prozrazuje tiskový mluvčí Slovanu Přemysl Zeman.

Klobouček ještě rok

Po skončení sezóny se spekulovalo, zda kapitán ústeckého týmu Jan Klobouček ukončí kariéru nebo bude pokračovat. A v prvním květnovém týdnu přichází mezi ústecké fanoušky příjemná zpráva. Dlouholetý lídr žlutomodrých totiž podepsal nový kontrakt znamenající, že fanoušci osmatřicetiletého beka uvidí ve Zlatopramen Areně i v sezóně 2011-2012.

Klobouček načasoval, stejně jako celý ústecký tým, skvělou formu na vrchol sezóny. V prvoligovém play-off byl velkým pilířem lví obrany a důležitými kanadskými body přispěl k postupu Slovanu do baráže o extraligu.

V základní části nasbíral během čtyřiceti zápasů sedmnáct kanadských bodů za tři branky a čtrnáct příhrávek. V play-off přidal ke své bilanci jeden gól (ve finále s Chomutovem) a šest nahrávek. V baráži pak opět jednou skóroval.

Alinč: Na sezónu s roční opcí

Na své dvouleté angažmá v Ústí naváže Jan Alinč i v příští sezóně. S klubem podepsal nový kontrakt na jeden rok, který se v případě postupu Lvů do extraligy prodlouží o další sezónu.

V sezóně 2009-2010 tvořil s Pavlem Janků a Davidem Pazourkem údernou útočnou trojici, která udivovala celou první ligu. I v té uplynulé zažil Alinč úspěšné období, když opět patřil k hlavním oporám týmu.

V baráži si připsal jednu branku a tři asistence, předtím v play-off zatížil konto soupeřů osmi kanadskými body za tři góly a pět asistencí.

Kloz a Černý prodloužili o dvě sezóny

Minimálně na další dvě sezóny spojí svou budoucnost s Ústeckými Lvy útočník Jan Kloz a obránce Kamil Černý.

Kamil Černý působil jako kmenový hráč Karlových Varů v letošní sezóně v Táboře, odkud přešel v průběhu ročníku do Ústí. Spolehlivý bek se výraznou měrou podílel na ústeckém vítězství v lize, ke kterému mimo jiné přispěl pěti kanadskými body, v baráži pak vstřelil jednu branku.

Ústecký odchovanec a bojovník Jan Kloz pak bude moct i v nové sezóně navázat na skvělé výkony v ústeckém dresu, když tvořil doposud údernou dvojici s Robinem Hanzlem.

Během sezóny se rozehrával v Litoměřicích. Po návratu do Ústí zářil a jeho kvality a bojovnost pocítil nejeden prvoligový soupeř a nakonec i Mladá Boleslav v baráži.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže